Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaaaa

tabletki a ciaża

Polecane posty

Gość kajaaaa

Biore oc 35. w piatkowy wieczor uprawialam seks z chlopakiem skonczyl we mnie. na drugi dzien zapomnialam wziasc tabletki o stalej porze tj o 10, przypomnialo mi sie o 21.30 ;/ to jest moje 3 opakowanie (9 tabletka) W niedziele zrobilam test ciazowy wyszedl negatywnie. jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? ;\

Gość missssi
test ciazowy jest wiarygodny dopiero w 4 tyg ciazy, a Ty zrobilas go po 2 dniach to nie dziw sie, ze wyszedl negatywny.

Stezenie hormonow w organizmie utrzymuje sie 36 godzin. Jezeli spozniona tabletke wzielas w ciagu 12 godzin od stalej pory przyjmowania, to nic sie nie stanie. Czytalam tez kiedys, ze jezeli spoznisz sie ponad 12h w 1 lub 3 tygodniu brania pigulek z jednego opakowania, to tez sie nic nie dzieje. W ciagu drugiego tygodnia istnieje jedynie ryzyko zajscia w ciaze przy pominieciu pigulki.

Gość do king
i tu się mylisz.Właśnie w pierwszym i trzecim tyg jest ryzyko zajścia jak się pominie a w drugim małe.

Gość a takie pytanko
a jak sie nie zapomni wcale to jest pewność 100 procent ??????????

nigdy nie ma 100% pewności. nawet w ulotce jest napisane że istnieje tzw. współczynnik niepowodzeń. skuteczność tabletek to ok. 99 %.

Gość kajaaaa
on jest czarnoskóry i jak ja się teraz pokażę w szkole z czarnym dzieckiem na ręku? :(

missssi: test ciazowy wiarygodny jest po okolo 2 tygodniach a nie 4. Teraz juz mozna kupic nawet taki ktory wykrywa hormon ciazowy tydzien od zaplodnienia, tak wiec autorko test jeszcze nic nie wykryc, za malo czasu minelo. Ryzyko ciazy jakies jest, ale w sumie zmiescilas sie w 12 godzinnym opoznieniu. Dla pewnosci zrob test po ok 2 tyg od stosunku. pozdrawiam.

Gość nie patrz-przymusu nie ma
zmieściłaś się w dopuszczalnych 12 godzinach więc w czym problem? Nadal byłaś zabezpieczona:)

Gość nie patrz-przymusu nie ma
a test po 2 dniach od stosunku NA PEWNO nie zadziała:)

Witam, pamiętaj że zawsze masz 72 godziny aby udać się do lekarza ginekologa.Teraz mogę Tobie zaproponować, abyś zalogowała się na stronie www.wpadka.pl.Tam otrzymasz różne informacje, oraz możesz zadać bezpośrednio pytanie lekarzowi ginekologowi.