Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna00

Co zrobic aby zostac samotna matka w uk

Polecane posty

Gość samotna00

Witam, potrzebuje porady. Rok temu zwiazalam sie z facetem od poczatku nie byla to wielka milosc ale bylo nam ze soba dobrze po czterech miesiacach zaszlam w ciaze, postanowilismy ze nie usune ciazy. Sadzilam, ze uda nam sie. Niestety on sie okazal zupelnie innym czlowiekiem jest agresywny, wulgarny, traktuje mnie przedmiotowo, jst egoista itd itd... Bardzo bym chciala od niego odejsc na przezkodzie jednak stoi wlasnie ciaza poniewaz mecze sie z nim dla dobra dziecka ( dobra powiedzmy materialnego ) ja sama nie pracuje obecnie nie pobieram tez zadnych bedenfitow ani dodatkow ( przez dlugi czas pracowalam tutaj na czarno wiec nic mi sie nie nalezy ) mam tez przepracowany okres na umowe ale niestety nie jest to nawet rok czasu.. Na rodzine w Pl nie mam co liczyc bo sami sa w ciezkiej sytuacji wiec musze sobie sama poradzic.. Dawno by mnie juz nie bylo przy tym czlowieku gdyby nie ciaza, musze sie od niego uwolnic bo moja psychika juz wysiada :( caly czas zyje w stresie przez co dziecko jest tez ciagle zdenerwowane, do konca ciazy zostalo mi 10 tyg... Wiec Drodzy Uzytkownicy bardzo Was prosze o porade czy jest mozliwosc jakiej pomocy ze strony tego panstwa tak zebym pogla sobie poradzic sama z dzieckiem i nie byc juz od niego zalezna. prosze powiedzcie mi czy cos mi sie nalezy ? Czy bede musiala sie meczyctak dlugo az bede mogla juz isc do pracy :( Bradzo prosze o odpowiedzi pozdrawiam

Gość vbjde
szkoda ze nie pracujesz i ze pracowalas na czarno.ja mialam bardzo podobna sytuacje ale ja pracowalam legalnie.jestem samotna mama,odeszlam od niego.macierzynski ci sie nie nalezy bo musisz przepracowac 26 tygodni w ciazy,mozesz dostac pieniadze na dziecko jak urodzisz.staraj sie o alimenty od ojca dziecka.to jest polak czy anglik? jezeli anglik dziecko ma szanse na obywatelstwo brytyjskie,bedzie ci wtedy latwiej jako matce takiego dziecka.mozesz tez zglosic sie tez do women's aid po pomoc,organizacja ktora pomaga kobietom.znasz anglielski dobrze?

Gość nic ci sie nie nalezy
:P To, co uda ci sie wyzebrac nie starczy ci niestety na "samodzielne" zycie. Pomysl o pracy leniu!

Gość icomm
zdesperowana a ty co obronczyni pokrzywdzonych? matki uwazaja sie za swiete krowy chyba, splodza dzieciaka i juz mysla, ze kazdy ma sie litowac i dawac...a potem rosie banda nierobow przyzwyczajonych do zycia na zasilkach, trzeba czasami pomyslec zanim sie zdecyduje ktos na dzieci, poza tym widzialy galy co braly, ojciec dziecka niech teraz placi na jego utrzymanie a autorka to jaki wklad ma w to panstwo, ze oczekuje pomocy teraz?

Gość lola33
przestancie juz pierdolic i umoralniac, albo odpowiadacie na pytanie albo zjazd do waszego prefekcyjnego zycia. Autorko, w zyciu nie ma lekko. musisz sie wziac w garsc i zaczac myslec.na opoczatek proponuje zacisnac zeby uzbroic sie w cierpliwosc, poczekac do momentu przyjscia dziecka na swiat. w tej chwili liczy sie jego zdrowie przestan sie stresowac.Nastepnie kilka tygodni po porodzie porozmawiaj z ojcem dziecka, ze chcesz podjac jakas prace,nawet jesli sa to wieczory, pol etatu itp.malymi kroczkami do celu.ja rowniez planuje odejsc of faceta mojego dziecka,i pomimo iz pracuje,dziecko jest wieksze to nie jest to takie proste.tak sobie mysle ze zajmie mi to jeszcze jakies dwa lata,moze nawet 3.jedynym wyjsciem jest sprobowac te organizajce pomagajace kobietom,choc cos mi sie wydaje ze pomagaja kobietom przesladowanym i bitym przez mezow,partnerow.Zycze powodzenia i wytrwalosci

Gość vbjde
juz pisalam jesli ojcem dziecka jest anglik to wbrew pozorom i tak naprawde nalezy ci sie wiecej niz innej polce majacej dziecko z polakiem nawet jak legalnie pracuje.czy ty bylas u lekarza,poloznej? bo chyba nie masz ubezpieczenia NIN.tu jest moj mejl:mmehler@ymail.com jak chcesz cos wiecej wiedziec.

Zdesperowana Domowa Żona "nic ci sie nie nalezy -->a ty tez lepiej doczytaj, autorka ma 10 tygodni do porodu, kiedy ma isc do pracy? teraz czy jak tylko wyjdzie ze szpitala?" Aaaa, to juz nie moj problem, prawda? :P Czy ja jej kazalam zachodzic w ciaze po 4 miesiacach znajomosci? Sytuacja w jakiej sie znalazla jest na jej zyczenie. Teraz moze albo wracac na utrzymanie do rodzicow albo siedziec na utrzymaniu faceta. Z jakiej racji, z powodu jej debilizmu, cale spoleczenstwo ma ja brac na utrzymanie? Pracowala na czarno czyli jak ROR slusznie zauwazyla, okradala nasz wszystkich. A teraz my mamy robic zrzute z naszych podatkow dla niej? :P W kazdym razie nic sie jej nie nalezy. Po urodzeniu dziecka dostanie CB (po kilkunastu miesiacach) i na pewno z tego sie nie utrzyma.

Gość doigralamsie[rzeztogowno
idz do councilu tez tu mieszkam w anglii powiedz ze cie z domu wyrzucil, dostaniesz pomoc

Gość icomm
hahahaha nawet mnie nie rozsmieszaj..wcale nie jest tak latwo dostac dom z councilu, poza tym jak udowodni ze ja wyrzucili? ale macie pomysly..jakby tak bylo latwo toby kazdy udawal ze go wywalili zeby dostac dom z councilu..eh szkoda slow na to wasze pasozytnicze i roszczeniowe postawy

Gość vbjde
ja dostalam CB po 3 miesiacach,dom counsilowski po 2 :P

Gość icomm
chyba na zabitej dechami wsi

vbjde "ja dostalam CB po 3 miesiacach,dom counsilowski po 2" I w zwiazku z tym co? Brawa ci sie jakies naleza? Bo nie bardzo rozumiem sens twojej wypowiedzi. Faktycznie ci sie nalezalo? Bylas w bardzo ciezkiej syuacji po latach przepracowanych w UK? Czy po prostu naklamalas i wyciagnelas od nas wszystkich cos, co ci sie nie nalezalo tak naprawde? Polakow nie lubi sie przede wszystkim za kombinatorstwo :O

Gość vbjde
ja akurat nie kombinowalam bo nie lubie kombinatorstwa,przepracowalam troche i po odchowaniu dziecka rowniez wracam do pracy i na zadnej zabitej dechami wsi.nie oczekuje braw ale napisalam to w zwiazku z tym ze ty napisalas ze na cb czeka sie kilkanascie miesiecy wiec ja odpisalam ze ja czekalam tylko 3.ot tyle :P

Gość vbjde
a tak wogole masz dzieci? bo jesli tak to wyciagasz tak samo jak ja

Gość icomm
i wlasnie to mnie najbardziej denerwuje, ze polacy zamiast sie chwalic jakimis konkretnymi osiagnieciami to sie przechwalaja kto wiecej zasilkow wyludzil, jak udalo mu sie naklamac i szybko dostac dom od panstwa, jak w pracy robi przekrety....cwaniakow nie brakuje, a durnie na takich forach sie jeszcze wzajemnie wspieraja...ruszyc dupska do roboty a nie produkowac dzieci i czekac na zasilki, wstyd!!!

Gość vbjde
a moze czasem lepiej byc na zasilkach niz zabierac robote anglikom :P sama juz nie wiem co lepsze.niektorzy wola jak nie pracujemy,bo oni maja prace.

Gość HAAALO HALLO
zona---------masz 100% rację!!!!!!!!!!!!byle kogoś opluć i kopnąć!!!!!!!!!!!! typowa k...a polska mentalność!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość vanillasky..
ja nie rozumiem czemu ktos nazywa mnie wredna,bo ciezko z mezem pracujemy zeby zapewnic naszym dzieciom dobry start w zyciu?czy dlatego,ze placimy podatki na wlasnie tkich kombinatorow? czy moze dlatego,ze mamy swoja dume i honor i wolimy pracowac ciezko niz do panstwa lape wyciagac,zeby dali? uwazam,ze to co robia tzw 'samotne' matki to swinstwo i tyle, bo pewnie najlepiej isc na latwizne, zajsc w ciaze z facetem, z ktorym jakos bylo, pozniej plakac,ze zle. a ciezko pracujacy polacy to wredni i be, bo nie chca dac niz za darmo normalni erece mi opadaja jak czytam niektore wypowiedzi

Hola, hola...nie "byle kogos opluc" tylko zwrocic uwage, ze nie kazdy zgadza sie z polskim kombinatorstwem. Wiekszosc pytan jest w stylu "co mi sie NALEZY?" W domysle, jakie zasilki. Co moge dostac nie robiac kompletnie NIC. A wracajac do sytuacji autorki, zaszla w ciaze ot, tak sobie :O nie bylo milosci, nie bylo planow na wspolne zycie ale ciaza....jak najbardziej. Bo na "dzidzie" ktos zawsze DA. Pracowala na czarno, zaczela swoje zycie w kraju od okradania go (i nas - podatnikow). I wielce zdziwiona (i roszczeniowo nastawiona) pyta "co mi sie NALEZY?" Nie, to nie jest opluwanie z mojej strony. Jest to zwrocenie uwagi na niestosownosc postepowania.

Gość vanillasky..
zgadzam sie w 100%, nic dodac nic ujac

autorka znalazla sie w ciezkiej sytuacji, kierowala sie sercem, popelnila blad, czasu nie cofnie. w chwili obecniej walczy o godny byt dla siebie i dla dziecka, pozostaje mi tylko wspolczuc oraz zyczyc duzo sily na poukladanie sobie spraw. niestety sama nie wiem co poradzic, ale potrafie przynajmniej wspolczuc komus komu sie po prostu w ktoryms etapie zycia powinela noga. a reszcie tylko powiem ze potraficie pluc jadem, nie wasze zycie i nie wasze problemy a fajnie jeszcze dokopac lezacemu - typowa polska mentalnosc. i nie zycze sobie zeby spotykac takie osoby na swojej drodze.

Gość vanillasky..
wiesz zdesperowana, uwazam,ze tez plujesz,ale na tych, ktorzy wlasnie ciezko pracuja na godne zycie. uwazasz,ze jestem wredna, bo nie podzielam twojej opinii?chyba mam prawo powiedziec co mysle na dany temat. dziewczyna pisze ,ze w zwiazku bylo tak sobie, wiec chyba za bardzo za glosem serca nie szla.jeszcze zeby pracowala wczesniej, placila jakies podatki i ten zwiazek byl w 100% szczesliwy, to bym zrozumiala,ale tak to nie,jak mozna miec dziecko z kims z kim nie jest sie szczesliwym? ja tu wspolczuje tylko i wylacznie temu dziecku..

nie potepiam was za wasza ciezka prace ani nic innego, jak popelnisz kieds blad to bedzie to tylko i wylacznie twoj blad i mi nie bedzie nic do tego. nie rozumiem po co tak wieszac psy na kims, zrobila ona wam cos? jak jej przybedzie to wam ubedzie czy jak?

Gość vanillasky..
mi chodzi tylko i wylacznie o zasady, az tak mi nie ubedzie,ale jesli bedzie 100 takich panien to tak. w zeszlym miesiac maz zaplacil prawie 2 ty s podatku i zle mi jest jesli pomysle,ze czesc wlasnie idzie na benefity,sorry,ale po prostu takie mam odczucia

vanillasky --> kiedys moze znajdziesz sie sama w takiej sytuacji ze sama bedziesz musiala pobierac benefity z podatkow innych ludzi. zachowrujesz albo cos innego. zycie jest splotem przypadkow. na pewno autorka nie zyczyla sobie takiego losu. stalo sie i teraz nalezy pomyslec jak sobie pomoc. ja sama pracuje, ale jak ktos potrzebuje benefitow to mi nie robi sie z tego powodu niedobrze. moze kiedys sama bede ich potrzebowac.

Zdesperowana, zgadzam sie, ze w zyciu roznie bywa. I wspolczuje. ALe na Boga, ta panna, grosza do "wspolnej skarbonki" nie wlozyla a teraz zyczy sobie kase od nas bo ona "psychicznie nie wytrzymuje" :O "Na rodzine w Pl nie mam co liczyc bo sami sa w ciezkiej sytuacji wiec musze sobie sama poradzic." Tzn: my mamy robic zrzute bo ona nie ma, rodzina nie ma, chlop dac nie chce. Chce sobie sama radzic? Brawo, popieram. Niech zacisnie zeby, urodzi dziecko i jak najszybciej idzie do pracy. Systuacja w jakiej znajduje sie dziisaj jest jej wyborem. A za wlasne wybory czlowiek dorosly MUSI ponosic konsekwencje!

Gość vanillasky..
zycze ci,zebys nie musiala pobierac tych benefitow, ja twardo stapam po ziemi i juz teraz staram sie,myslec 'w razie czego',zebym ja darowizny pobierac nie musiala