Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nathalie123u

... potrzebuje rady !! :(

Polecane posty

Gość nathalie123u

od tego roku zaczynam studia na kierunku Turystyka i rekreacja... myslalam zeby zrobic i 2 kierunek ale niestety jest platny. i tak mysle, czy nie poojsc do studium zaocznego dodatkowo na masazystke? mialabym fach w reku w sumie.. czy ktos z Was studiuje turystyke?? nie wiem czy bym wyrobila z dwoma szkolami

Gość ghdhedhgjthjghggkg
kiedys sie kuzyna radziolam na co isc, on studowal turystyke i powiedzial ze na cokolwiek byle nie na turystyke

Gość ghdhedhgjthjghggkg
jakbym miala wybierac medzy studum a studiami wybralabym drugi kierunek studiow, studium tez platne przeciez

Gość w kazda jame
cokolwiek byle nie humanistyke i pochodne. chceszs zarabiac i miec prace i dz na polibude.

Gość nathalie123u
akurat to sttudium bezplatne jest.. a czemu nie na turystyke?

Gość ghdhedhgjthjghggkg
powiedzial ze uczyc sie trzeba sporo, jakis takich "glupot", i to baardzo szczególowych, grubasne ksiazki , a po tym to praca ograniczona troche, malo ciekawa, czasem ciezka. i baaardzo trudno znalesc w odroznieniu od innych...

Gość ghdhedhgjthjghggkg
ale ja zawsze mowie, ze jezel czlowiek, ambtny, umei sie sprzedac, radzic w zyciu to we wszystkch znajdzie ;p

Gość nathalie123u
heh dziekuje za rade :) bo mam do wyboru turystyke bezpieczensto narodowe i logistyke wiec nie wiem juz sama :/

Gość ghdhedhgjthjghggkg
hmm.. wiem, ze "modne", albo "przyszlosciowe" jak kto uwaza .. przynajmniej w moch rejonach jest logstyka... ja mialam na specjalizacj do wyboru wlasnie logistyke albo zarzadzanie przedsieborstwami.. wybralam to drugie,.. ale wiekszosc poszla na logistyke.

Gość ghdhedhgjthjghggkg
a ty rozumeim ze dopiero zaczynasz studia tak ?

Gość ghdhedhgjthjghggkg
ja teraz bede na 2 roku.. ale tez mysle nad drugim kerunkiem... ten nei byl taki zly.. w pierwszzym semestrze dwa dni byly wolne.. ale wlasnie gorzej jakby se plan nakladal, ale ponoc mozna to pogodzic;p ale idz na studium jezeli chcesz, bedzie chyba w weekend czy jak wolisz i krocej zobaczysz czy sobei radzisz z dwoma kierunkami najwyzej za rok albo dwa zaczneisz studia

Gość nathalie123u
i jak? masz prace dobra po tym? wiesz ja nie naleze do osob ktore siedza na dupie i czeekaja az przyjdzie do nich sama praca i to jeszcze wysoko platna... ale ucze sie aktualnie niemieckiego, ang znam b.dobrze i planuje po tej turystyce pracowac za granica w hotelu czy cos.. nie wiem, im mniej czasu na podjecie decyzji tym wieksze watpliosci mam:D

Gość Kurcze eh
Zastanów się co byś chciała robić w życiu i wtedy dobierz studia. Tzn wiem, ze to się tak łatwo mówi - sama idąc na studia nie miałam sprecyzowanych planów. A życie i tak wszystko weryfikuje. Generalnie teraz musi być konkretny fach w ręku lub konkretne umięjętności...

Gość nathalie123u
to studium jest 2 letnie i w moim miescie non stop masazystek szukaja, wiec pomyslaalam ze skonczylabym je bedac juz na 3 roku i moglabym juz dorabiac sobie jako masazystka... wiadomo im wiecej mozliwosci pracy tym lepiej

na turystyce bedziesz wyjezdzac na tzw. terenowki za ktore bedziesz musiala zaplacic. terenowki odbywaja sie w roznych czesciach polski . czasami zagranica :(

Gość nathalie123u
wlasnie to byl powod dla ktorego tak ciagnelo mnie na turystyke... wyjazdy no i papierek z ang o bieglosci jezyka nie wiem jak to sie mowi hehe, te dwa powody... nie wiem, myslalam o dietetyce tez ale chemii nienawidze a tam pierwszy rok sama chemia prawie kolezanka mi mowila ktora studiuje...

Gość ghdhedhgjthjghggkg
no ot jesli szukaja masazystek to fajnie .. skonczysz za dwa lata , tak szybko sie chyba nie zmieni..;/ a ja nie skonczylam jesczze.. teraz drugi rok zaczynam.. planuje magsterke mrobic, wiec jeszcze 4 lata, znam dobrze angielski, ucze sie hiszpanskiego , planuje francuzki jakos to bedzie hehe

Gość nathalie123u
hehehe :D ja planuje wloskiego sie uczyc ;)

Gość ghdhedhgjthjghggkg
to dobrze teraz jezyki są wazne ;p a jesczze jak bedzie sporo tym lepiej :d

Gość ghdhedhgjthjghggkg
ja mialam tez tak ze nei mialam pojecia na co isc.. najpierw byla geografia, potem filologia , potem psychologia, tez turystyka a w koncu padlo na ekonomie.. i zostalam, minal rok, jak naraze pasuje, nie jest zle, a co po tym to zobacze, ale jestem ambitna, nie poddam sie :) cholernie zle ze za drugi kier trzeba placic..;/

Gość nathalie123u
wiem wlasnie;// lipa na maxa