Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miedzy mlotem a kowadlem

mama nie umie wybaczyc mi kontaktow z ojcem.

Polecane posty

Gość miedzy mlotem a kowadlem

W tym roku zdalam mature, pojawily sie dlugie wakacje i zaproszenie ze strony ojca zebym przyjechala. Moja sytuacja rodzinna jest w ogole dosc skomplikowana, bo moi rodzice rozwiedli sie jak mialam 5 lat, mama wyjechala do USA jak mialam 12 i od tamtej pory opiekuje sie mna starsza siostra. Ale z mama mam staly kontakt, jezdze do niej co rok na wakacje. No i wlasnie....w tym roku nie pojechalam, pojechalam do ojca. Ojciec w moim zyciu byl, ale rzadko, widywalismy sie raz na pol roku. Teraz zaprosil mnie, dal mi prace w swojej firmie, powiedzial ze moge nawet na studiach u niego pracowac i dorabiac. A moja mama nie moze tego przezyc, caly czas sie klocimy na skype bo ciagle zle o nim mowi, caly czas mi tlumaczy ze on cale zycie sie mna nie interesowal, mial mnie gdzies a teraz sie nagle obudzil dobry tatus. Ze te pieniadze ktore u niego zarabiam powinnam dostac za nic, ze ona mi tyle poswiecila i dala ( w tym roku dala mi mieszkanie) i nie jestem jej wdzieczna a ojciec raz sie obudzil i juz jestem w nim zakochana. Zle mi z tym wszystkim, nie chce miec wroga w ojcu, ale tez nie chce sie klocic z mama, nie chce sluchac jej ciaglego najezdzania na ojca. Poza tym....w zwiazku z powyzszym mieszkaniem to planowalam jeden pokoj wynajac kolezance i moja mama powiedziala kategoryczne "nie!" i dalej sie klocimy bo ona ma inna wizje tego mieszkania, kaze mi kupowac jakies witryny do duzego pokoju, jakies zaslony a ja chce zupelnie inaczej mieszkac i chce wynajac pokoj kumpeli. O bony...jaka lipa

jak na tak mloda dziewczyne , to jestes postawiona w bardzo trudnej sytuacji. Twoja mama boi sie ze Ciebie straci . Tylko ze jestes juz dorosla i masz swoj rozum , sama musisz dokonac wyboru . Szkoda , ze Twoja mama rowniez zostawila Cie sama i obarczyla madczyna odpowiedzialnoscia Twoja siostre.. wybacz ze to powiem ale taka rozczepiona rodzina to nie rodzina. teraz kazdy chce Cie na wylacznosc , a przeciez to nie Twoja wina , ze mama jest tam a tata jeszcze indziej. Mimo wszystko musisz byc silna i dbaj o swoje dobro , teraz czeka Cie bardzo wazny okres nauki na studiach tak? Życze Ci powodzenia

a i jeszcze jedno :) Postaraj sie pokazac mamie , ze mimo ze chcesz dac szanse na poznanie siebie przez tate , to nigdy Cie ona nie straci ..