Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarlinka819

rodzice, teściowie

Polecane posty

Gość sarlinka819

Od trzech lat jeteśmy małżeństwem, mamy 2-letnie dziecko. Problem polega natym, że zaraz po ślubie byłam zmuszona jeździć do teściów co tydzień bo to blisko i mąż chciał posiedzieć przy grilu (30 km od naszego miasta). Po jaichś 2 miesiącach nie wytrzymałam i wybuchnęłam, że nie mam ochoty widzieć tak często jego rodzinę, i że to koniec tak częstych wyjazdów pod pretekctem grila. Potem były rzadkie formalne spotkania, a po urodzeniu dziecka, gdy niezapowiedzianie odwiedziła mnie teściowa, to ją tak chłodno potraktowałam, że wyszła po minucie. I tak mniej więcej było 2 lata, gdzie nasze małżeństwo po drodze bardzo się popsuło i on zaczął mnie obgadywać do swojej rodziny, a teraz po wakacjach ja chcę wszystko naprawić, ale on twierdzi żę nie che by moi rodzice do nas przyjeżdżali na tydzień tylko na góra 3 dni ( mieszkają 400 km stąd), bo skoro jego nie przyjeżdżają do nas bo czują się nieproszeni, to moi też nie powinni przyjeżdżać. Nie mam słów. Jego rodzice życzą mu rozwodu ze mną, moi mu zawsze dobrze życzyli, i teraz gdy ja chcę wszystko naprawiać, on stawia granice. Nie wiem, jak do tego podejść. Czy ię podporządkować, bo to wkońcu ja zepsułam małżeństwo i odstawiłam jego rodzinę...

Gość sarlinka819
proszę o pomoc

Gość Penicylina
pomoge jak streścisz swoje dzieło :)

Gość sarlinka819
Streszczam - ja źle traktowłam swoich teściów przez 3 lata, potem oni zaczęli mnie z moim mężem obgadywać i teraz jak chcę to wszystko naprawić, to mąż źle traktuje moich rodziców

Gość powiemtak
jedź do teściów i przeproś o ile to możliwe, poproś o pomoc w rozwiązaniu problemu, możesz też powiedzieć swoim rodzicom w czym problem i może oni coś poradzą, możesz też postawić sprawę na ostrzu noża z mężem i zapytać doką zmierza(?) zaproponuj wyjście z sytuacji że Ty trochę i on trochę bo ta sprawa doprowadza do chaosu między Wami a Ty chcesz zgody i o nią prosisz

Gość Selenkaaa
Ja bym przyznałą się do winy. Powiedziała, ze źle zrobiłam i że tego żałuję i że chcę wszystko naprawić bo jego rodzice mieli powód zeby poczuć się źle... Powiedz, ze przemyślałas swoje postępowanie i nie powinnaś tak zareagować. Bo w sumie nie powinnaś. Powinnas porozmawiac na spokojnie z mężem i oznajmic co Ci leży na sercu, a nie źle traktować teściową ;| wiem, ze czasami ludzie robią różne rzeczy pod wpływem emocji a później tego żałują. Przyznaj się że popełniłas błąd... Porozmawiaj z mężem i powiedz ze chcesz przeprosic jego rodziców za swoje zachowanie. Powiedz, ze nie miałas humoru czy że byłas zła na cos i im sie oberwało i ze źle się z tym czujesz...

Gość sarlinka819
podnoszę

Gość ależ ty nic nie zepsułaś
twoi rodzice mieszkaja daleko i przyjeżdżają pewnie raz na ruski rok - więc o co chodzi? A wizyty u teściów co tydzień to przeginka i dobrze zrobiłaś , że je ucięłas - ja zrobiłam to samo - przeciez nie brałam ślubu z teściami! Raz na miesiąc grill - ok, ale raz na tydzień? PRZESADA! Nie do zaakceptowania , podobnie jak niezapowiedziane wizyty teściowej czy kogokolwiek innego. Gdybyś się nie postawiła za moment nie miałabyś nic do gadania we własnym domu - wiem coś o tym bo to przerabiałam. Trzymaj się swoich zasad, nie zapominaj o swoich potrzebach - chyba, że chcesz mieszkać w komunie...