Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość współczuje.....

Współczuje ludziom bez wyższego wykształcenia!!!

Polecane posty

Gość nareszcie lato
Powtarzam jeszcze raz Polacy to bardzo pracowity naród :) tak mówią o nas inni ,sami o sobie gadamy w kółko ,nieroby,lenie itp.Szczególnie niemieccy Polacy ale my tu w kraju też ,żenada:(

Gość noicoztego ze masz wyksz
a ja wspolczuje sobie ze mam wyksztalcenie bo i tak nie pracuje w zawodzie :(

Gość nareszcie lato
DO 22323232 "na zachodzi siła nabywacza jest wielokrotnie większa, ludzie mają kilkakrotnie więcej pieniędzy i mają je na co wydawac. K**wa, czy to takie cięzkie do pojęcia?? Wiadomo że mozna obniżyc podatki, ale zlikwidowac szpitale, komunikacje miejską, czy jeszcze co innego? pomyśl chwilę zamiast pieprzyc bzdury" KTO CI KAŻE LIKWIDOWAĆ SZPITALE ,KOMUNIKACJĘ MIEJSKĄ ???????? ONA SAMA ZNIKNIE BO RZĄD NIE DAJE ANI ZŁOTÓWKI NA JAKĄKOLWIEK POMOC " Chcesz być mądry :) Ale uwierz mi piszesz głupoty jak mało kto i nie masz zielonego pojęcia o ekonomii :) Po wojnie Niemcy byli jednym z najbiedniejszych krajów ,pomogli im cudzoziemcy i tak zostało :)W domu opieki w którym pracowałam zarabiałam tyle że spokojnie mogłam wynająć kawalerkę,opłacić rachunki i nie martwić się czy starczy mi kasy .Tu tymczasowo pracuję w Szpitalu,pensja taka że lepianki bym nie wynajeła :) Brak wszystkiego w szpitalach łącznie z personelem !!!!!!!! Nawet swego czasu chcieli Ukraińskie pielęgniarki u nas zatrudnić ..........nie uwierzysz wyjechały gdzie indziej :(

Gość nareszcie lato
Do tego brak szacunku dla nas za ciężką pracę ....POKUTUJE OPINIA ŻE SIEDZIMY I PIJEMY KAWĘ NA OKRĄĄGŁO :) To zapraszam do mojego szpitala gdzie nie mam czasu iść do ubikacji i po dupie się podrapać i to co mnie najbardziej wkurwia to ciągłe kontrole z NFZ-TU I KARY,KARY,KARY za pierdoły ,pacjent się nie liczy :(KARY ŻEBY BYŁO JASNE PŁACI SZPITAL KTÓRY MA DŁUG NA DŁUGU :(

Gość nareszcie lato
co tak zamilkłeś ???????????????

Gość nareszcie lato
Szczęka Ci opadła ? Jak się nie ma pojęcia o ekonomi i finansach to siedzi się cicho a nie wyjeżdża z planem Marshala i innymi bzdetami :(

Gość 22323232
Chcesz być mądry Ale uwierz mi piszesz głupoty jak mało kto i nie masz zielonego pojęcia o ekonomii Po wojnie Niemcy byli jednym z najbiedniejszych krajów ,pomogli im cudzoziemcy i tak zostało mądra, nie mądry.... Niemcom pomogli Amerykanie, zostały objęte planem Marshalla... Studiowałam historię ze specjalizacją społ. ekon. , miałam porównania gospodarek RFN i NRD, totalne wyniszczenie NRD przez komunę mimo że jest to jeden kraj nie zanikło nawet do dzis... To ty nie masz pojęcia, piszesz slogany jakim karmia wyborców przez wyborami opozycyjne partie, zwalając niepowodzenia nawet te, za które rząd nie odpowiada, zeby przeciągnąc wyborców na swoją szale. Rząd tylko rozdziela pieniądze, zarabiają obywatele.

Gość 22323232
Szczęka Ci opadła ? nie, byłam na innym topiku... :(

Gość 22323232
nareszcie lato- a ty co kończyłas?

Gość jfsjhfkjsfjsjkfjs
Wykształcenie jest nie ważne liczą się umiejętności i zaradność życiowa pisząc że współczuje się osobom które nie mają wykształcenia wyższego obraża sie je a nie jest to gorsza kategoria ludzi . Piszę to choć sama mam wykształcenie wyższe na brak pracy nie narzekam ale z drugiej strony w naszym kochanym kraju ma sie czasem magistra i co z tego albo zarabia się groszę albo w ogóle nie można znaleźć pracy.

Gość jfsjhfkjsfjsjkfjs
czasem nie opłaca się robic magistra po co skoro nawet z tym tytułem zarabiasz 1400 /m....

Gość nareszcie lato
No to nasz rząd wyśmienicie rozdziela pieniądze :) I jeszcze zabiera co się da każdemu .Otwórz tu firmę to zobaczysz jak szybko zmienisz zdanie że polacy to lenie i wogóle do niczego .NO CHYBA ŻE BANK OTWORZYSZ :) BO OSTATNIO NA GŁOWNEJ ULICY MOJEGO MIASTA JEST BANK NA BANKU CO NASTĘPNYM BANKIEM JEST POGANIANY TO CHORE........ Mój syn miał firmę w Polsce budowlaną ,pracował po 12 -14 godz wykończyły go podatki,kontrole non stop dosłownie .Miał tego dość :( Teraz ma firmę w Niemczech .Nie dość że uważaj !!!!!!!!DOSTAŁ DOTACJE I POMOC OD PAŃSTWA TO JESZCZE ZA ZATRUDNIENIE KAŻDEGO PRACOWNIKA MA ULGĘ PODATKOWA i wiesz co pracuje mniej godzin niż w Polsce !!!! Stać go po pół roku na dobry samochód,duże mieszkanie i aż chce mu się pracować :)

Gość 22323232
[zgłoś do usunięcia] nareszcie lato kobito, jeśli niemiec zarabia np. po przeliczeniu na nasze 15 tys, to płacąc nawet tylko 10 % podatki, miałby ich 1500 zł. U nas ludzie zarabiają po 1400 zł,i płacąc znacznie większe podatki, jest ich tak wieloktornie mniej niż płaca Niemcy. Rozumiesz teraz? Wpływy w Niemczech z podatków sa wieloktornie większe ni.ż w Polsce, dlatego Niemców stac na dotacje. KAPEWU?

Gość nareszcie lato
Mam średnie wykształcenie,specjalizację w opiece długoterminowej ,studia odpuściłam po co mi one ??????????????? W Niemczech zarabiałam po 2 mies 2100 euro na rękę !!!!!!!!!!!!!!!!! Był to prywatny dom opieki.Na nocnej zmianie obowiązkowo w regulaminie ,musiałam iść się położyć na 1,5 godziny -praca 12-sto godzinna.Wracam tam spowrotem bo to inne życie.........a i jeszcze jedno ŻADNA NIEMKA W TYM DOMU NIE PRACOWAŁA ,ONE SIĘ BRZYDZĄ TAKĄ PRACĄ :(

Gość 22323232
studia odpuściłam po co mi one ??????????????? no jak widac, po studiach człowiek więcej rozumie z otaczającego go świata.

Gość nareszcie lato
do 22323232 Ty nie masz zielonego ani bladego pojęcia jednak o ekonomii ,jakie ty studia kończyłeś?????????????????? Rozumiesz że jakby obniżono firmom np.składki na ZUS to zatrudnili by więcej pracowników ,co daje więcej podatków ,wyższe pensje jeśli właściciel firmy nie płaci np.horrendalnego czynszu za lokal ,co kładzie go na łopatki na starcie :( Więcej ludzi miałoby pracę i tak dalej i tak dalej ...Ekonomisto studia za komuny kończyłeś ???????????

Gość 22323232
"Rozumiesz że jakby obniżono firmom np.składki na ZUS to zatrudnili by więcej pracowników ,co daje więcej podatków ,wyższe pensje jeśli właściciel firmy nie płaci np.horrendalnego czynszu za lokal ,co kładzie go na łopatki na starcie" PIS obnizył podatki, to po pierwsze. PO drugie- jak obnizysz podatki to komus musisz zabrac. Komu zabierzesz? Wszyscy strajkują, nauczyciele, pielęgniarki... Co im powiesz?

Gość nareszcie lato
Widzę że twoje studia to pomyłka !!!!!!!!!!!!!!!!! Twój tok myślenia prowadzi właśnie do takiej nędzy i wyzysku jaki mamy w kraju .Chroń nas Boże przed takimi ekonomistami !!!!!!!! Co do studiów moich ,wolałam specjalizację w jednym określonym kierunku a nie obecny licencjat ,który skończy nawet sorry ale nawet osoba o inteligencji tłuka .To śmiech na sali :)Gdzie praktyki???????? Wszystkiego po łebkach tam uczą.Mamy taki nabytek w szpitalu i koleżance wydawało się że będzie papierki wypełniać ew,jakiś zastrzyk a ta kobita nie zna podstawowych zasad aseptyki,nie umie wkłuć się do żyły jak bat !!!!!!!!!!!!!! Ale jest po studiach :) Uwierz mi ,zero wiedzy medycznej !!!!!!!

Gość 22323232
zeby więcej osob miało pracę powinno się wg ekonomistów zlikwidowac płace minimalna. Tylko to by obnizyło z kolei wynagrodzenia, ale bezrobocie zmiejszyłoby się. Problemem naszego kraju jest to, że zaden polityk nie zdecyduje sie na wprowadzenie potrzebnych reform. U nas poziom analfabetyzmu ekonomicznego jest b. wysoki, i ludzie tylko chca kasy, nie rozumieja że potrzeba do tego przyciskania pasa, realizacji reform które siła rzeczy kogos tam zrujnowałyby, nie rozumieja że na efekty czeka sie kilka lat. Winia rząd nawet za niepogodę. Głosuja na co rusz to inna partię byle tylko obiecała cuda, mysla że pieniądze spadają jak manna z nieba. Nie rozumieją ze to oni- obywatele zarabiaja a nie rzad. Nie rozumieja, że trzeba 50 lat zeby zaczac zarabiac naprawdę dobrze, bo tyle w przyblizeniu trwa wyjscie z tego, w co nas wpędziła komuna.

Gość nareszcie lato
Mów sobie dalej ale rozczarowałeś mnie bo twoje studia to porażka i jakieś faktycznie komunistyczne myślenie :( Sukcesu Ci nie wróżę niestety ,nie kompletnie masz pojęcia o ekonomii strata czasu te twoje studia .

Gość 22323232
nareszcie lato- buachachachacha... :) :) rozbawiłas mnie... no tak, salowe najlepsze w ekonomicznym mysleniu, czemu tego nikt nie wiedział??? Kandyduj może , będziemy mieli kolejnego Leppera.... :)

Gość nareszcie lato
Nie rozśmieszaj mnie :) Pasa zaciskamy już od 20 lat i co ???????????? Zaciskaj dalej ,powodzenia :) A to że ludzie chcą pieniędzy godziwych za swoją pracę to takie dziwne dla Ciebie ??????????? To niech sobie elektrownie zacisną pasa i obniżą ceny prądu,która jest wywindowana sztucznie jakbyś nie wiedział:) Niech rząd sobie zaciska pasa a nie ględzi o braku pieniędzy a daje sobie premie horrendalne ,z czego to ano z naszych podatków .Taki z ciebie ekonomista a widzisz czasem prosty człowiek ma więcej oleju w głowie niż nie jeden pan docent.Swoją drogą zauważyłam że im więcej tytułów przed nazwiskiem tym u nas lekarze głupsi .Gadają a nie potrafią poradzić sobie np ze ..........zmierzeniem ciśnienia :):) CYTAT Z JEDNEGO Z MOICH DYŻURÓW Z PANEM DOCENTEM "SIOSTRA ZMIERZY CIŚNIENIE(JAK JUŻ TO PANI !!!!) JA NA TO NIE MAM CZASU ALE PAN DOKTOR MA PRZECIEŻ ,MYŚLICIE ŻE ZMIERZYŁ HAHA ,KAZAŁ STAŻYŚCIE myślałam że ze śmiechu pęknę :)

Gość nareszcie lato
Nie mam o czym z tobą rozmawiać bo ty na prawdę nie masz pojęcia o ekonomii ,przynajmniej już nie w tych czasach :)

Gość nareszcie lato
Nie obrażaj salowych,to już świadczy na jaki poziom schodzisz :( Ty wogóle się nie przyznawaj że studia kończyłeś jeśli tak jest faktycznie ,toż ty sobie obciach robisz no nie nie ma o czym z tobą rozmawiać ,myślenie rodem z ciemnogrodu :(

Gość 22323232
Pasa zaciskamy już od 20 lat i co ???????????? no i to, że pensja minimalna z 400 zł sprzed 10 lat wzrosła do 1380... co jest znacznie powyżej inflacji, która wielokrotnie obniżyła się. Mamy galopujący eksport... a jakby Balcerowicz mógł robic swoje i ludzie nie głosowaliby na SLd to byłoby jeszcze duuzo lepiej. Kiedys ludzie narzekali ze nie starcza im z pensji za wyzywienie i rachunki, teraz narzekaja że kredyt na samochód ma za wielkie raty. Marudzenie zawsze jest, jednak poprawiło sie mocno.

Gość 22323232
idę, bo rzeczywiście szkoda czasu... i klawiatury.

Gość nareszcie lato
Pa pa panie ekonomisto :) Doradzam inne studia np.filozofię pasuje jak ulał :)

Gość dfr
Ale ludzie z wyższym wykształceniem to jeszcze gorsi debile od ludzi z wykształceniem podstawowym.

Gość 2131231313
a ja wspolczuje takim nieudacznikom jak ty ktorzy skonczyli studia i nie maja pracy, siedza na bezrobociu i pierdza w stolek przed telewizorem.... hehehehehehe co za glupol. zman kilka osob bez studiow ktorzy dorobili sie baaaardzo duzo, zajmuja wysokie stanowiska lub maja wlasne firmy. znam maklera gieldowego ktory zarabia krocie a skonczyl zaledwie zawodowke stolarska - a ty glupkowaty autorze wez sie za czytanie ksiazek jesli umiesz czytac zamias martwic sie o los ludzi ci nie znanych