Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Paulinka2409

TANTUM ROSA czy LACTACYD?:)

Polecane posty

Witam mam pytanko czy któraś z Was używa może tych środków do higieny intymnej?:) dokładnie chodzi mi oto że podobno jest to dobre po porodzie i nie wiem czy to prawda? i gdzie to można kupić?czy tylko w aptece?:)

Ostatnio w drogerii "Natura" widziałam taki płyn Lactacyd ale nie miał irygatora tak jak Tantum Rosa więc nie wiem sama co już mam kupić...

Każdy z tych środków ma inne działanie. Więc nie da się ich porównać. Tantum Rosa - dezynfekcja, Lactacyd - mycie. Ale ja nie kupuję lactacydu - za dużo chemii. Do podmywania się po porodzie położne polecają szare mydło (Biały Jeleń) i to bym Ci doradziła.

Gość mozaikakakak
Ja uzywam Lactacyd, jest świetny

Gość lactacyd
od porodu używam tylko niego ......... dla mnie bomba

Gość lactacyd
nie gadaj ,że nie wiesz jak używa się płynu do higieny intymnej ??? To za przeproszeniem ty myjesz w ogóle sobie cipke ?

Chodzi o to że to jest płyn a ten tantum rosa ma irygator i nie wiem które jest lepsze po porodzie czy to takie dziwne...

po porodzie i tak żadnych irygacji robić nie można! Jeśli będziesz chciała używać tantum rosa to tylko to w saszetkach, rozrabia się z wodą i podmywasz. Lekarz mówił, że mogę kupić, jeśli nacięcie będzie się długo goić. Zagoiło się bardzo szybko, więc wystarczył laktacyd, ale używałam płynu ginekologicznego, a nie emulsji. Płyn ma korzystniejsze pH(chyba 3,5 czy 4)

po pierwszym porodzie tak mnie wszystko bolalo ( wylam z bolu nawet bedac w domu) ze tantum rosa nie pomagala,a po drugim porodzie czulam sie tak swietnie ze tantum uzylam profilaktycznie-skoro juz mialam,i szczerze powiem,nie wiem czy jest skuteczne.