Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalovciana

Jak schudnąć i ile?

Polecane posty

Gość zalovciana

Witam. Mam 14 lat. Przy wzroście 155 ważę ... 62 kg! Wiem,że to ogromnie dużo. Ale ile powinnam ważyć? I ile można schudnać w 1 miesiąc? Dodam,że mam silną wolę, ale nie uprawiam zadnych sportów. I jeszcze jedno pytanko: czy moge jesć lizaki i landrynki? Bardzo proszę o odpowiedź na kazde z pytań!

Gość sredniTON
dziewczyno... jestem sporo starsza od Ciebie... pracuje z mlodzieza... wiec przyjmij to, co napisze bez buntu... oki? ;) w Twoim wieku odchudzanie sie na wlasna reka moze byc zbyt niebezpieczne... i nie jest to gadanie ciotki klotki... uwierz mi... Twoj organizm teraz jest w fazie wzrostu i potrzebuje sporo energii... przechodzac na diete mozesz miec braki zarowno jakosciowe ( pewnie i teraz je masz) i ilosciowe... nie bede Ci pisac, ze masz polubic siebie... bo to bzdura... tym bardziej, ze faktycznie troche za duzo wazysz... prowadzisz pewnie siedzacy tryb zycia i po prostu duzo jesz... co pychasz sie miedzy glownymi posilkami? jesz sniadania? obiady domowe? co jesz na kolacje? co jesz miedzy posilkami? moja rada brzmi banalnie: wywalic wszelkie soki (chyba ze sama zrobisz), wszelkie napoje typu coca cola, sprite i in., wywal jasne pieczywo na rzecz ciemnego (nie jedz wiecej na kolacje 1 kromke), wywal slodycze, chipsy i wszystkie fast foody... Ustal sobie, ze np cos w mc jesz tylko 1 raz w miesiacu albo raz na 2. napisz co i jak jesz. sluze rada.

Gość sredniTON
mialo byc: co wpychasz w siebie miedzy posilkami * ;)

Gość zalovciana
Nie chce diety, tylko właśnie o to co mam jesć mi chodziło. A ile powinnam wazyc optymalnie? I ile minut dziennie powinnam ćwiczyć? Na twoje pytania odpowiem tak: jem na śniadanie 2 kromki z szynką, na obiad schabowy, bądź placki, a na kolacje 1 kromkę z pasztetem. Między posiłkami nie jem chipsów, tylko czekoladę. Ale mam silną wolę. Odpowiesz na te pytania powyzej?

Gość sredniTON
masz na mysli 1 lizaka i 1 landrynke dziennie? a po co ci to? zeby zniszczysz... to sam cukier... zjedz jablko lub marchew :) od marchewki bedziesz miala pieeekna cere :)

Gość zalovciana
A ile powinnam schudnąć i ile minut dziennie ćwiczenia?

Gość sredniTON
biorac pod uwage Twoj wiek i wzrost powinnas wazyc ok. 50kg pewnie. musisz wrzucic jakis ruch... nie lubisz jazdy na rowerze? to przyjemne, a w godzine mozesz spalic schabowego i jestes minus 500kcal. super sprawa. a wiesz jak pieknie tylek i nogi ksztaltuja sie od roweru? same zalety, naprawde. kolezanki cie nie poznaja. zasada jest taka, ze powinnas jesc 5 posilkow dziennie. sniadanie moze byc obfite, bo bedziesz je spalac dlugo, az do obiadu, wiec tutaj nie martw sie kaloriami. rozumiem, ze jesli chodzi o obiad jestes zalezna od mamy poniekad. ale np do tego schabowego zamiast jesc 5 ziemniakow zjedz 2, a popros o wiecej surowki. na kolacje dobrze jest jesc bialko, np gotowana piers z kurczaka, jajko, tunczyk, twarog, serek wiejski. na 2 sniadanie do szkoly od 1.09 wez 2 jablka, jogurt, orzechy - pomagaja nam myslec, sa baaaardzo zdrowe :) a na podwieczorek mozesz zjesc jakis owoc czy cos innego lekkiego. pamietaj, zeby w 2 czesci dnia nie obzerac sie.

Gość sredniTON
od cwiczen nie schudniesz... takich typu brzuszki itd. zalecalabym ci bieganie, rower, basen. wybierz cos i zajmuj sie tym 5 razy w tygodniu przez 60min.

Gość sredniTON
w tym Twoim menu, ktore przedstawialas jak sama widzisz nie ma zadnych owocow i warzyw... a to samo zdrowie i ma bardzo malo kalorii. jablko ma ok. 70kcal brzoskiwnia 40 marchew 20 a 1 cukierek 100, i naprawde idzie on wprost w biodra, tylek, uda,brzuch nie masz z tego zadnych korzysci.... tylko chwilowa przyjemnosc dla podniebienia. jesli masz chec na slodkie- wypij troche mleka sojowego waniliowego, zdrowe, slodkie. albo zrob sobie mleko zwykle z otrebami granulowanymi z jablkiem czy czyms- samo zdrowie, i slodkie :)

Gość zalovciana
Czemu nie schudne od ćwiczeń? Przecież to właśnie one pozwalaja chudnąć, prawda?

Gość sredniTON
cwiczenia takie jak fitness ujedrnia Cie, ale tkanka tluszczowa spala sie podczas cwiczen aerobowych czyli podczas jazdy na roworze, biegach itd. oczywiscie do ruchu dolaczamy zdrowe odzywianie.

Gość zalovciana
Czyli uważasz, że gdy się ćwiczy, to nie schudniesz ani grama? A figura będzie taka sama?

Gość sredniTON
jesli masz tluszcz np na brzuchu, bedziesz chodzic na fitness 2 razy w tygodniu, bedziesz jadla to, co dotad... to z czaaaaaaaasem jakies miesnie pod tluszczem pojawia sie... ale beda niewidoczne i niewyczuwalne ze wzgledu na oponke... a fakt, ze nie zmienisz nawykow zywieniowych w niczym Ci nie pomoze... chyba nie jesz co dzien takich zestawow o jakich piszesz... musisz jesc warzywa i owoce

Gość zalovciana
Codziennie nie jem warzyw i owoców, ok. 3 razy w tygodniu. A jak bym miała tą zdrowa dietę(bez słodyczy, dużo ruchu) i do tego robiła ćwiczenia to by było dobrze?

Gość sredniTON
w Twoim wieku wystarczy, abys wywalila slodycze, zaczela jesc wiecej warzyw i owocow, wlaczyla ruch i bedziesz super laska. tylko nie mozesz oszukiwac z jedzeniem... na zasadzie: dzisiaj zjem tabliczke czekolady, a jutro robie dzien glodowki... nie. chodzi o to, abys jadla sensownie i wyrobila sobie zdrowe nawyki. warzywa sa pyszne, jesli odpowiednio sie je przyrzadzi. poszukaj w necie przepisow na salatki. i pamietaj, ze do salatki musisz dodac 1 lyzke oliwy, zeby witaminy z warzyw wchlonely sie. powodzenia :)

Gość zalovciana
Dzięki za pomoc. na pewno skorzystam:D