Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajka90:P

Do osób które latają SAMOLOTAMI

Polecane posty

Czy w bagażu podręcznym moge miec takie rzeczy, jak: -ładowarki do telefonów, komputera,aparatu -okulary przeciwsłoneczne -książki (słownik itp.) i czy mogą doczepić się, na odprawie, że mam np spinkę we włosach, opaskę, zegarek?? ( wiem, że to zdejmuje, ale czy się do tego nie doczepią?) z góry dziękuję za odpowiedź:)

Jako pilot awionetki, powiem Ci, że najlepiej abyś wzięła/wziął jedną książkę jeśli chcesz czytać podczas podróży do podręcznego, a ładowarki i inne niepotrzebne duperele zostawił/a/ w zwykłym, bo to tylko dodaje dodatkowej wagi do podręcznego a jest Ci niepotrzebne w czasie podróży. No ale jeśli się uprzesz, to owszem - możesz.

no właśnie chodzi o to, że mam zapełniony bagaż normalny a podręczny pusty :P

No to nie masz innej opcji. Ewentualnie przeładuj zwykły bagaż, dostaniesz tam jakąś małą sumkę do zapłacenia. :D

tyle, że ja mam kilogramy, ale nie mam miejsca :D

do spinki sie nie doczepia;p ale nie mozna miec ostrych przedmiotow takich jak pilnik np no i plynow zadnych bo oni chca zeby tam u nich na lotnisku kupowac bo drozej jest;)a takto to mozna te rzeczy co wymienilas

Gość dsdsdsgtrt
możesz to wszystko mieć, na odprawie jedynie poprosza cie o zdjęcie zegarka, paska czy spinki przed przejściem przez bramkę - potem zaraz możesz wkładać spowrotem :)

Doładuj do podręcznego, najlepiej jest kupować większe bagaże, gdyż brak miejsca jest zawsze gorszy niż jego nadmiar. A w samolocie jest wystarczająco miejsca, gorzej jest z ładunkiem bo musi być odpowiednio rozliczony balans oraz waga. :)

Gość samolotkaaa
mozesz miec; ja mialam ostatnio w podrecznym ksiazki i suszarke do wlosów bo za nic w swiecie nie chciala wejsc do bagazu :)

no tak jak mi sie nie miescilo w bagazy zwykl to do podrecznego ale np nie moglam miec parasolki w podrecznym a do normalnego mi sie nie miescilo i kazali mi tam na lotnisku tasma obkleic ale za kase

dziękuje :*

w bagażu podręcznym nie możesz miec żadnych ostrych nażedzi..nawet pilniczka czy wykałaczki... żadnych rzeczy w butelkach typu picia,soczki czy perfumy, dezodoranty. a na głowie możesz mieć spinki itp ;)

A jak chcesz coś metalowego przewieźć to opierrdol to w folie dookoła ze trzy razy i schowaj, to zmyli urządzenia. Zawsze tak robie bo muszę zapalniczki pownosić na pokład i inne duperele :classic_cool:

Gość dsdsdsgtrt
LaVidaLoca co za pierdoly wykałaczki? hahaha, co do perfum też, wszystko do 100ml...

Gość dsdsdsgtrt
w ogole co to za logika - na głowie może mieć spinki a wykałaczki już nie :) tak samo mozgaby uzyc wykalaczki jak i wsuwki do wlosów do terroru i odpalania bomb na pokladzie :D

no ale mozna tez jak sie nie miesci to tasma na wierzu obkleic duzo ludzi tak robi tylko nie takie drobne rzeczy tylko jak np ta parasolka

Gość gościuwka000
Raz zdarzyło mi się w Krakowie że musiałam ściągnąć materiałową opaskę z głowy, nie zrobiłam tego więc miałam kontrole... macankę... A z kolei jak leciałam z Katowic, kobieta przede mną miała klamrą spięte włosy i również kazali jej ją zdjąć. Szok, człowiek sobie fryzurę robi a tu taka niespodzianka. I na żadnym lotnisku jak do tej pory nie musiałam pozbywać się malutkich nożyczek do skórek, może nie są do końca metalowe? Nie wiem, dla mnie to czysty metal, mają może z 7 cm, ponadto wożę też ze sobą pensetę i nigdy nie miałam z tym problemu. Tusz do rzęs, fluid, lakier do paznokci też gładko przechodzi, po prostu płyn do 100 ml, całość mieszcząca się w małym woreczku nie przekraczająca 1 l Uwielbiam latać, pozdrawiam