Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota17

tabletki anty

Polecane posty

Gość dorota17

Lat mam 17, ze swoim chłopakiem jestem od półtorej roku. Dopiero od 3 miesięcy współżyjemy głównie z samą prezerwatywą, czasem z globulkami. Na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy uprawialiśmy seks, a chcielibyśmy by zdarzało się to częściej. Problem w tym, że po pierwsze prezerwatywa na pewno kiedyś zawiedzie więc chciałabym zacząć brać hormony. Kieruję się do was z pytaniem, jak porozmawiać z mamą ? Ostatnio coraz częściej napominam o tabletkach, że koleżanka w moim wieku bierze, że też bym chciała kiedyś brać w wieku 18-20 lat. Pochwaliła mnie tylko za to, że chcę się zabezpieczać, ale dodała, że dla niej wyżej wymieniony wiek to trochę za mało. Więc co mam zrobić, jak jej powiedzieć że już współżyję i chcę przyjmować tabletki?

Najlepiej wprost. Skoro jesteś na tyle dojrzała żeby współżyć to również na to żeby powiedzieć o tym rodzicom. Ps. Żeby dostać tabletki od gin nie trzeba mieć skończonych 18 lat, a jeśli chodzi o kosza to refundowane tabletki np. microgynon kosztują już od 8 zł za opakowanie.