Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sybenkaa

POMYLIŁAM TABLETKI!!!

Polecane posty

Gość Sybenkaa

Cholera jasna, mój facet choruje na serce i bierze bardzo sile leki na to. A one są takie zwykłe białe wyglądające jak paracetamol. (mieszkamy w UK) Bolała mnie głowa i wzięłam trzy te tabletki!! Nie zwróciłam zwyczajnie uwagi na to. Mój facet jest w pracy, nie umiem sie do niego dodzwonić. Czuje się dobrze, ale mam stresa, bo on bierze po pół tej tabletki, a ja wzięłam trzy. Myślicie, że może mi się coś stać? Czy mnie tylko "przeczyści"??

Gość lepiej zadzwoń do szpitala
podaj nazwę tych leków, powinni ci powiedzieć, czy coś ci grozi, czy powinnaś wywołać wymioty, czy wręcz przeciwnie.

a kiedy zażyąłś te tabletki? Wiesz, przez tego stresa, sama mozesz sobie tak nawkręcać, że serce zacznie ci szaleć i nie będziesz wiedziała dlaczego. Lepiej dzwoń gdzieś.

Gość Sybenkaa
głupia jestem i tyle, gadałam z siostrą przez telefon i nie zwróciłam uwagi na opakowanie, to było jakieś 20 minut temu, nie więcej. A gdzie zadzwonić? Na pogotowie, czy poszukać numeru na toksykologie czy cos? Nie znam sie na tym...

dzwoń do szpitala, jak ci nie pomogą, to przynajmniej podają numer tel lub połączą z oddziałem toksykologii

Gość Agata25@o2.pl
jakie to leki znam się na chemii

Gość Agata25@o2.pl
jaka substancja czynna

lepiej zadzwoń do szpitala-skoro on jest chory i bierze dawkę 6 razy mniejszą, to pomyśl jakie mogą być skutki, kiedy ty masz zdrowe serce. i zadzwoń, nie jedź na własną na rękę bo nie masz pewności czy coś ci się nie stanie, zanim dojedziesz...

Gość to jest prowo.....
nawet nie moze wymyslic nazwy tego leku...

Gość Sybenkaa
dzwoniłam do szpitala, wypytali o te tabletki i jak sie czuje, jak powiedziałam, że normalnie tylko jestem troche zdenerwowana to kazali czekać, tzn jezeli nic sie nie bedzie dzialo w ciagu godziny to ok, jak zacznie sie dziac cos niepokojacego, to mam przyjechać (lub dzwonic po pogotowie). Ach, ta angielska służba zdrowia :/