Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

hej jestem obecnie w 37 i 3 dniu ciąży i nie wiem czy zaczyna sie poród czy z Synkiem coś sie dzieje bo boli mnie brzuch jak na okres ale 5 x mocniej twardnieje strasznie mam uczucie pełności " tam na dole" czasem ból sie nasili że łzy same lecą mnie wiem czy po prostu tak ma być czy coś zaczyna się dziać. to moja pierwsza ciążą

?? i doszła uczucie jak bym miała za chwilę zwymiotować dodam że od 32 tyg mam zgładzoną szyjkę macicy

Gość +Asia+
Tak to poród

Gość jedź do szpitala nie czekaj
powiedzą co i jak ja o mało na ulicy nie urodziłam ....

a biegunkę masz to też jeden z objawów

sama nie wiem jeden fałszywy alarm już był 2 tygodnie temu- były skurcze- szyjka macicy i boje się jechać na IP by znów do domu mnie odesłali

hmmm mi radzili żeby do wanny wejść i poczekać jak się skurcze nie skończą to do szpitala

w tym problem ze boli brzuch twardnieje szyjka mrowi a skurczy brak, synuś od 2 dni spokojny cholercia pierwszy raz od 30 tyg miałam łożysko 2 stopień

no to jak masz jeszcze takie silne bóle to może w końcu się coś zaczyna poczekaj jeszcze z godz jak się nasilą to do szpitala bo nigdy nic nie wiadomo żeby dzidziuś się nie udusił podłączą cię do ktg i sprawdzą a tak będziesz się zamartwiać, w sumie to już czas :)

właśnie myśle ze może jakoś zmusze się do snu i pojade do lekarza jak sie prześpie ale raczej nie dam rady zasnąc bo jak leże do 1. mocniej boli 2 dochodzi ból kręgosłupa

każdy poród inny więc trudno doradzić ja jestem po 3 porodach i każdy inny ...

kurcze sama nie wiem u nas na izbie to same hetery wredne są eh dam jeszcze 2-3 godzinki i zobaczymy co z tego będzie =)

mnie też kręgosłup bolał pamiętam oprócz brzuchola tak przeleżałam jakoś noc (przy drugim dziecku) a rano się bardziej rozkręciło i o 17 następnego dnia urodziłam :) ale kurcze każda ciąża poród inny więc ciężko doradzić cokolwiek....chociaż z tego co słyszałam że przed porodem to dzidziuś spokojniejszy i nie za bardzo się rusza bo może się wstawia w kanał rodny i taki bardziej unieruchomiony jest

kurde boje sie jak cholercia dam młodemu 2-3 godzinki jak nic sie nie rozkręci i tak pojade niech zobaczą czy z nim ok, martwi mnie to łożysko ze juz dawno osiągnęło 2 stopień dojrzałości

no nic ide się myć może się odezwiesz co u ciebie :) ja też jestem za tym żebyś jednak do szpitala pojechała, chociaż przy pierwszym dziecku może się zejść długo, a z drugiej strony w szpitalu czekać to katorga lepiej w domu prysznic wziąć pochodzić (zależy jak daleko do szpitala masz bo ja miałam 1 min samochodem i ledwo zdążyłam)

szpital to 7 mintuek o rano sie melduje oooo i mamy maleńkie 2 skurcze jeden po drugim

Gość builo
licz sobie co ile masz te skurcze. Ja miałam niereguralne, ból jak na okres, a co któryś taki przeszywający całe ciało, że myślalam, że umrę. Pojechałam do szpitala, a tam już miałam co 5 monut! Lepiej jedź!

Gość builo
teraz jeszcze raz przeczytałam Twojego pierwszego posta. Dokładnie u mnie tez tak to wyglądało! Super to opisałaś! U mnie to był początek porodu :) głowa do góry! daj znać co i jak!

Gość builo
jak mnie łapał taki mocny skurcz to nie mogłam zrobić kroku - brzuch twardy jak cholera, całe ciało w bólu! Bolało, ale chciałabym to jeszcze raz przeżyć. Teraz po kilku miesiącach widzę jakie to piękne uczucie mimo bólu. To jest coś niesamowitego, coś co tylko MATKA doświadcza :) Będzie dobrze :) a z Twoją dzidzią na pewno ok, ale jedź na ktg.

to fakt pamiętam jak 2 lata temu mnie złamało w pół z bólu kolację zaczęłam robić a potem to już biegiem do szpitala i po pół godz od przyjęcia urodziła się moja kolejna dziecinka :) ale ból teraz faktycznie inaczej wspominam wtedy się bałam strasznie .....powodzenia

Gość glorias
jedz do szpitala

Gość xdcfvgbhnjmkfgvhbj
rodzisz :)

Mnie też tak bolało w 9 m, ale to nie był poród. Gdy się zaczął to czułam jakbym dostawała siekierką w plecy regularnie co 5 minut. Ale każdy poród inaczej się zaczyna, ostatnio znajoma przy mnie dostała skurczy z 3 dzieckiem i wciąż nie wiedziała czy to to, bo mówiła, że za każdym razem inaczej jest ;)

no właśnie sama nie wiem chyba rano zgłosze sie na izbę bo może rozwarcie jest te bóle to lekkie bóle porodowe idą one od kręgosłupa w dół, zobaczymy co powiedzą

Gość a jak wody
płodowe?