Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaaaaaaakk

ile przytylyscie w ciazy/??

Polecane posty

Gość martaaaaaaakk

zalezy to od jedzenia???ile sie je i co sie je???ja mam tylko 157wzrostu i sie boje ze duzo przytyje i co z rozstepami>????brzuchem???po jakim czasie mozna cwiczyc no i najwazniejsze CZY CESARKA BOLI I CZY SA JAKIES SLADY?? bo ja naturalnie w zyciu nieurodze zabarzdzo jestem tchorzem zeby rodzic naturalnie jestem typem panikary

Gość martaaaaaaakk
.

Gość martaaaaaaakk
.

ja jestem w połowie . i nie przytyłam nic, wrecz schudłam 2 kg, natomiast co do rozstepów, smaruje sie kremami z wyższej półki 3-4 razy dziennie i niestety juz 3 na brzuchu sie pojawiły. nie ma sie wielkiego wpływu na to. zalezy duzo od elastycznosaci skóry, diety itd. a co do cesarki, nie wiem nie miałam ale blizna na pewno jest,

Gość arszenika123
Ja przytyłam 9 kilo, jedząc to na co miałam ochotę. Jak mały miał 10 tygodni byłam szczuplejsza niż przed ciążą. Piersi mi urosły, ale za moment spadły bo nie karmiłam piersią. Co do rozstępów to ja bardzo bdałam o ciało w czasie ciąży. 2-3 razy dziennie specjalne kremy plus masaże i prysznic ciepła zimna woda. I rozstpów prawie nie mam. (nie licząc piersi. Cesarkę odradzam. Lepiej w znieczulenie zainwestować. Ja się podnieść przez 3 tygodnie sama nie mogłam. Blizna jest, ale nie jest taka widoczna. Z resztą teraz to tylko 5 -8 cm ślad na brzuchu.

ja Ci powiem ile przytyła moja koleżanka jak była w ciąży, ale ona żarła na potęgę, chipsy, czekoladki, grześki, tofifi to była codzienność. Jadła jak świnia co w rezultacie dało wynik prawie 20 kg. Inne moje koleżanki nie przytyły tak dużo, ale nie żarły tyle śmieci co tamta i to była kwestia 5 kg do zrzucenia albo w ogóle nic. Z własnego doświadczenia niestety nic Ci nie powiem

Gość w zasadzie to się bierze
nie to nie zależy zawsze od jedzenia - u mnie 20kg na plus ale po ok 2tyg. już 20kg na minus -zatrzymanie wody. rozstępy jeśli masz skłonności to będą nie zależnie jak bardzo się wysmarujesz. brzuch -cóż zależy od obecnej kondycji brzucha -skóry i mięśni, -ćwiczenia przy sn to można stopniowo po zakończeniu połogu zacząć a przy cc to trwa o wiele dłużej -zależy od stanu rany itp. -cesarki nie miałam ale nie czarujmy się że nie boli -w czasie cięcia nie boli ale potem jest rana która musi się zagoić więc może boleć. Nasilenie bólu i inne sprawy to już kwestia indywidualna. Ślad jest jak to po nacięciu -blizna. Ale jest nisko więc w ponad majtkami jej nie widać.

Gość martaaaaaaakk
dziekuje:)

prztyłam w ciąży 11 kg jadłam normalnie od 5 miesiąca, wczesnie z powodu mdłosci mało mięsa prawie wcale nie jadłam, bo mnie odrzucało miałam też cc i jak ktoś wyzej napisał, poród nie boli, ale po juz boli, tylko że ja dostawałam tabletki przeciwbólowe i czułam sie w miarę ok cc poszło sprawnie i szybko bez komplikacji jakichkolwiek blizna teraz malutka, a ćwiczyć można tak po pół roku od zabiegu, ale to juz każdy lekarz inaczej określa, są opinie, ze po 3 miesiącach

Gość weryweryswr
ja w ciąży z 60 wskoczyłam na 98 MASAKRA. Pozbyłam się tego dopiero po ładnych paru latach ale trzymam już 6. Trzeba przyznać że żarłam jak świnia i efekty były.