Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filozoficzniefilozoficznie

po co było Warszawie Księstwo Warszawskie?

Polecane posty

Wiecie po co? BO TYLE IM STARCZYŁO. No i po co był ten Piłsudski, nie? No ale zapomniał KK że Konstytucja 3 maja była w Dzień Maryjny uchwalona i to jedyny ich błąd - dlatego sie odrodzili niczym feniks z popiołu i tyle. I dlaczego macie wolne w ten dzień zapyta was Stanisław August i zapewni że był 100% Angliczkiem, ale caryca była pierdolnięta w dekiel o czym każdy wiedział bo kto by tam z Niemiec w Rosji chociaż skomplikowane to było. Niemniej pomiatała każdym i tyle. Ale w Warszawie - nic nie popsuł. Moralność warszawiaków to w ogóle on nie ma z tym nic wspólnego. Może powiedzieć po co Katarzyna I wyjechała do Rosji? Bo wszystko byłoby inaczej. Gdzie on by tam pojechał gdyby ona Niemką nie była. No i dlatego go pogrzebali w tej Rosji. A guzik racji mieli. Bo właśnie mieli trzymać sie tej Warszawy. A teraz on tam chodzi i ma rodowody NA NICH za spalenie - samozapłon wiecie i takie tam. Ale nic nie znaczy już on. Tylko te budowle jego - oni mieli go normalnie pochować, zburzyć te budowle od razu, rozbiory unieważnić w związku z męczeńską śmiercią króla i ...to wszystko. To naprawdę wszystko. Jego pochować - wypadałoby na Wawelu. W Rosji słuchajcie. Za tę konstytucję. Sejm uchwalił. No i tak się rozlecieliście i tyle. A o Maryji cicho całe życie bo by... nie chciał być tym królem. PO PROSTU ZAPOMNIAŁ, że Maryja jest królową i to wszystko. I po co się tak starał. I wiecie prawda jest taka, ze LIBERUM VETO się na nich zemściło, a nie że król był do kitu. Wszystko zwalali na króla, a liberum veto? Dajcie spokój i tyle :( No i tak się wykończyli, ale mało osób to rozumie. Widać jak uczą tej historii w szkole. A nawet jak to rozumiecie to więcej niczego Agnieszka Śmieszka i takie dekle jak ona co myślą , ze USA ma dzieci z Walta Disneya. Bo tak mnie mogą ograć, ale nie dadzą mi rady i tyle. Bo ja mam rację. Napluć na was nie warto. Dlatego nie warto się w Polsce żle zachowywać bo NIKT i tak niczego tu nie rozumie, takie warcholstwo. Bo w Anglii - na ulicę wyjdą wiecie, zrobią rozróbę i gra, a tu? Codziennie rozróba i to nic nie dociera. Ale niezły był ten Stanisław August, musicie to przyznac. I po co napisaliście o bruździe wisielczej Leppera. OD RAZU wiedziałam, że popełniliście STRASZNY bład. Amy Winehouse się powiesiła i cicho - godziny pozmieniali, wszystko. A wy? I tyle w tej Anglii siedzicie - już tam jajo strusie znosicie, ale... chyba chcą, żeby ta najmłodsza córka leppera wyjechała albo wnuki? Kto wie? Ale nic z tego - tu jest ich dom i ichUKOCHANY MĄŻ I OJCIEC a także dziadek... 🌼 [cześć]

A gdyby leżał na Wawelu ten Poniatowski - pomyślcie - jakie znaczenie miałaby Warszawa bo oni znaczą dla mnie wyłącznie z Konstytucji 3 maja i z niczego więcej. I tyle. Z niczego więcej. Przez to NIBY nic tam więcej nie potrzeba, ale Maryja sie na nich obraziła. To widać. Bo by się nie dała lepperowi zabić, a mu się dała zabić. I tyle :(

Gość gfsgsdfgds
owieczka boża? ten sam styl, ale trochę tak się czyta jakbyś jednak dzisiaj ćwiartkę przepisanych leków wzięła

Mam rację. Idę na razie, ale przyjdę i poczytam sobie o Rosji. uważacie, że ma szanse się rozlecieć? Pewne szanse są, ale najpierw ja bym musiała zostać zabita. Przez to mnie nie umieli zabić bo Rosja musi być. Ale rację mają wszystko przez Niemców tylko CZEMU. No cóz... zaczęło się 1000 lat temu i tyle. Mieli WTEDY się wykazać - wtedy mieli na 2 wojnę światową iść, a oni? Poszli do Arabów wiecie, a ci w śmiech. Szans z nimi nie mieli i do dziś nie mają. Za to rodowody bo tego nie rozumieli. Widzieli tylko obszar jakiś ziemi, a nie rozumieli, że to nie tak, nie tak i tyle. No ale rodowody dostali i tak się toczy wszystko. Bo czemu Niemcy powiedzą w Rosji - za co to było 1000 lat temu i tyle. Oni też się rozlecieli, a Niemcy no - mieli być mądrzejsi i co najwyżej na Rosję, a Arabów sobie mieli darować - za to dziś? I tyle wam napiszę. A wtedy już było Koran to gdzie tam - szans nie mieli zadnych na Arabów bo bez Koranu. No ale co - wszystkich by Niemcy napadli a szkoda by ich było i tyle. No to już był Koran i tyle. Bo by ich zniszczyli i tyle. A jechali wyłącznie zwierzętami, a Arabowie się smiali, no ale... dziś w tytę wszyscy i tyle :(

Wiecie pytanie jest - czy ten Koran miał być? i tyle. Bo wiecie Biblia była....a to? i tyle. Bo ... i tak dalej. Ale to się boję pisać. Ale czy ten Koran musiał być? Chociaż... i tyle w sumie. Ale to nieprawda. Bo nie i tyle :(

Ale wiecie - ten Poniatowski nie był żle traktowany w Rosji. I tyle. Każdy był jego dzieckiem no to on wam nie mógł Rosji zasyfić i tyle. No ale umarł przez powieszenie samobójcze w Warszawie a reszta to rodzinka i tyle. I teraz wiecie ci moi też by tak chcieli bo wszyscy na nich jak się mną urządzili doskonale, a ja? A o mnie i tak nikt nie stoi , jebał cię pies, czy ty w ogóle dożyjesz i tyle. I tylko jednego nie rozumiem w tym wszystkim ... naprawdę :( Tego nie rozumiem no ale może to ten August Poniatowski tak działał? :( Kto wie? :(