Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepokój... :/

dwulatek i 16,5 kg

Polecane posty

:o tyle waży mój syn. ma 90 cm. Czekam tylko i wyłącznie na odzew osób, których dzieci będąc w takim wieki jak mój ważyły podobnie.

Gość ddssaas
moja corka idzie teraz do 1 klasy i wazy 17 kg wiec hmmmmmm :o

Gość ddssaas
zapewne maluch jest pod opieką pediatryczna, jak lekarz na jego wage reaguje, jakies rady Pani uzyskała od pediatry malego??? ???

Gość polla303
Nie mam dziecka,ale syn mojej kuzynki w listopadzie będzie miał 2 latka,waży tak 15 lub 16 kg. Lubi jesc.

Proszę o opinie mam, które mają ten sam problem :o Co mnie obchodzi Twoja 7mioletnia córka? :o

polla303 :o mój to od 3 m-cy tyle waży. Byliśmy u pediatry jakoś w marcu (chory był), chorował z m-c i widziały Go 4 różne lekarki i żadna nic nie powiedziała o Jego wadze :o

Gość polla303
Ta waga nie jest zła,no troszkę jest nadwagi ale nie jest to tragedia.

Gość xdcfvghjkl
Nadwaga ! Mój ma 4,5 r i waży 18,5 kg

:O głupie krowy ! nie rozumiecie po polsku ??

no nie wiem czy cie to pocieszy ale... mój syn jak miał rok ważył ok 16 kg (6 mies - 10 kg) już się wtedy trochę bałam, karmiłam go piersią a on by ciągle jadł... teraz ma 2 lata i waży ok 14,5 kg :-) po roku przestał tyć i zaczął powoli chudnąć-) ma 92 cm i jest juz szczupły :-) my z mężem też jesteśmy szczupli więc wiedziałam że powinien kiedyś schudnąć, ale jeśli Wy rodzice macie problem z nadwagą to ja bym poradziła się pediatry i jak najwięcej warzyw dawała

Gość polla303
A co mu dajesz do jedzenia? Dużo je?

xdcfvghjkl NIE INTERESUJE MNIE CZTEROLATEK!!! StaraBida pocieszyło i to bardzo :) Jak pisałam wcześniej od jakiś 3 m-cy nie przytył ani kilograma. Nadwagę mam ja, mąż nie. Słodyczy nie jada wcale, nie wszystko chce jesc np. mięso wypluwa ;o

polla303 wg mnie nie jada dużo. Rano, potem ok. 10-11, potem obiad (to co my), ok 16stej i wieczorem kolacja. Dużo biega i szalone z Niego dziecko :)

Gość polla303
Jeszcze się wyciągnie.

Też mam taką nadzieję. Ale jak czytam w necie, że dzieci ważą po 12 kg w tym wieku :o ważył prawie 4 kg jak sie urodził, żaden pediatra nigdy nie zarzucił Mu nadwagi :)

Gość polla303
Może w rodzinie jest dużo osób z nadwagą. Bo syn kuzynki to mięso je i dużo słodyczy i w ogóle wszystko to się nie dziwi mnie jego waga.

Gość polla303
no to ważył od małego sporo. Ale to nie jest tragedia. Moja chrześnica jak miała rok ważyła 14 kg teraz ma 2,5 i wyciągnęła się,juz nie wygląda grubo. A syn kuzynki mimo że waży 16kg to też nie wygląda grubo jest ubity.

Od strony mojej mamy są osoby z nadwagą :P Jednak to nie powinno tłumaczyć wagi syna. Od strony mojego ojca natomiast kuzyni mają po 2 m wzrostu :D hmm...

Gość 23lata dziecko mąż
moja za 2miesiace bedzie miała skończone 2latka, waży 10kg, ylko ze teraz mało je, a duzo ma ruchu, wg mnie to waga jest ok, nie dawaj mu za duzo słodyczy czy tłuszczu i będzie ok, pozdrawiam cię serdecznie

polla303 hehe :) ostatnie lekarskie jego ważenie było w marcu, ważył wtedy 15 kg i miał 1,5 roku. Przez 5 m-cy przytył tylko 2 kg. Jakby było bardzo z nim źle myślę, że lekarka by coś powiedziała.

Gość 23lata dziecko mąż
90cm, to duży chłopak, więc waga jest ok, moja jest duzo niższa

Gość polla303
Będzie dobrze,zobaczysz.

Gość łola - łola
Nie ma się czym martwić. Mój jak miał rok ważył 15 kg. Teraz szczuplaczek. Przyszedł taki moment, że waga stanęła w miejscu a on rósł w górę. Teraz ma 18 lat, 195 cm wzrostu, waży 90kg.

Gość ddddsssdd
a mój ma 4 lata i wazy 10 kg :L D :D :D A mojej siostr corka ma 3 lata i wazy 11 kg :p :p

Gość monte verde
Moj siostrzeniec mial dwa lata i wazyl jakies 18 kg. Teraz ma ok 3 i zeszczuplal. Widze go jakos raz na miesiac/dwa i jak dla mnie to sie stalo ze spotkania na spotkanie.

Gość 23lata dziecko mąż
ale wszyscy mi mówią ze dobrze sobie wygląda bo ma grube nóżki i rączki, nie wiem ile dokładnie mierzy, ale napewno nie 90cm, dawaj mu dużo owoców, warzyw, no i duuużo ruchu, nie wiem jaka pogoda u ciebie, ale u mnie prawie cały czas pada, wiec z podwórkiem jest problem, niech je te posiłki co musi, niech nie podjada miedzy posiłkami,