Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukująca przygód

Mam na brodzie dwie duże bolące gulały (pryszcze) :((((

Polecane posty

Gość poszukująca przygód

na razie nie da sie ich wycisnąć :( bardzo mi to przeszkadza.. mam menstruację to pewnie dlatego. Znacie jakies sposoby na takie pryszcze?

Gość szkoda chlopaaaaa :(
hej, może rozpuść aspiryne w kilku kroplach wody i połuż na to na 20 min, powinno jutro byc mniejsze ale zniknac :) a jak nie znkinie to jutro to samo :)

Gość ahahahhaa
przebij igłą, wszystko wyjdzie

Gość poszukująca przygód
Boje sie przebijać to iglą...to i tak bardzo boli. Kurcze i nie wiem czy mam apiryne w domu

Gość ahahahhaa
nie boli, też ostatnio miałam takie zaczerwienienie na czole, bolało - myślałam, że tego nie da się wycisnąć, ale była gula,jak to nazwałaś. przebiłam igłą na środku i wyszła ropa - paskudne, ale zdarza się każdemu :)

Gość aja88
Benzacne, maść, wysusza. w aptece, kilkanaście złoty. jak wyciśniesz, to rozgrzebiesz, będzie rana, jeszcze gorzej. trzeba przeżyć.

Ale to pryszcze podskórne?? Jesli tak, to radzę nie przebijać, bo one "siedzą" głeboko i może się zakażenie wdać tylko, a potem zostanie brzydka blizna.. radzę kupić maść ichtiolową i smarować te miejsca ze 3 razy dziennie i niestety musisz uzbroić się w cierpliwość, bo dopiero po około 3 dniach te pryszcze "wyjdą na wierzch" i będziesz je mogła wtedy wycisnąć..

Gość ahahahhaa
ja po sobie widzę, że lepiej nie "przeżywać" tylko przekłóc i pozbyć się tej ropy, ona tam będize zalegać. poczekać aż wszystko wyjdzie na wierzch i polać woda utlenioną, na to maść gojąca i poo krzyku. takie bolace grudki potrafia same nie schodzic przez długi czas, a male zaczerwienienie da się ukryć kropelka korektora

Leczę trądzik i mam takie pryszcze właśnie i wystarczy, że posmaruję na noc Epiduo, i rano już nie jest podskórny, tylko ropny. Potem na dzień Skinoren i wysycha całkowicie.

Gość poszukująca przygód
to gówno zwiazane jest z okresem bo co miesiac mi takie wychodzi, zazwyczaj nic z tym nie robiłam...ale mam juz dosc benzacne uzuywałam i nic nie dało... mam spirytus salicylowy, moze nim przetrę, to moze cos da

Gość taka sama jak tyy
mi też te góle wyskakują przed okresem, w tm m-cu miałam ich 7, a teraz wyglądam jak trędowata

u mnie też to się ostatnio pojawia przed okresem i ja właśnie zrobiłam tak jak napisałam, bo benzacne tez mi nie pomagał, pomogł dopiero, gdy ta ropa wyszła..

Gość moje koleżanka miałą takie
guzki na brodzie i okazało się że to od jakichś polipów na jajnikach- czy czegoś takiego - nie pamiętam dokładnie, jest taki objaw... poszła do gina, dał jej jakieś leki i pryszcze zniknęły jak ręką odjął!

Gość sasdasdasdasd
jesli to wrzod to lepiej nie przebijac ;) bo i tak nic nie wyjdzie