Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macie jakies pomysly

Co robic by dziecko nie właziło na parapet :(

Polecane posty

Córka (3l.)ciagle wlazi na parapet a my mamy zawsze tam okno otwarte bo to jest główne pomieszczenie i niestety nie da sie zamknąc okna bo w taka duchote no to jak?/ a ona przysówa pufe czy jakies krzesełko i sobie siada na parapecie, fakt nie wychyla sie prze okno, no ale wiadomo, mało to pocieszające Do tej pory mąż mi opowiadał o tym bo ja od poludnia do wieczora bylam w pracy a teraz siedze w domu od piątku bo mam chorobowe i widze co ona cuduje cholera jasna A taka zawzieta jest ze hooo, jeszcze sie kłóci i krzyczy jak sie zsadza ją z parapetu.Widze jak krzeselku szura to ja odrazu reaguje Macie jakies rady? bo byla kara , szlabany, areszty, odmowa łakoci, to troche poplakiwala i przestawala, a nawet klapsik na nią zupelnie wrazenia nie robi,i jeszcze wypina duupke :)

??????

Gość vdglisjoakl;
Jeśli macie okna Pcv to możecie kupić klamki z kluczykiem i wymienić. Zrobisz uchył, wcisniesz guzik w klamce i dziecko nie wypadnie

przerazaja mnie matki,ktore twierdza ze czegos sie nie da-da sie,zamknij to cholerne okno i juz albo zamontuj zabiezpieczenia!! co dla ciebie wazniejsze? zycie dziecka czy duchota w domu?

Gość durna babooo
kup sobie wentylator jak ci gorąco :-O Skąd się takie puste babska jak ty biorą? Totalny brak odpowiedzialności...

taaak?? zamknij okno?? to weź sobbie siedz przy zamknietym oknie gdy na dworze jest ponad 33 st i zar leje sie z nieba, nikt bez otwartego okna w domu nie wytrzyma

Gość IOMGIOPLOT
HMM MOZE ZABRONIC...JAK NIE POSLUCHA TO KARA....I SIE NIE PATYCZKOWAC

Gość IOMGIOPLOT
widocznie nie jestescie dosc stanowczy...jak dziecko 3 letnie moze robic co mu sie podoba....niewyobrazalne dla mnie

Gość robaczekggggggggs
dokladnie, tez zamkneła bym okno i po kłopocie, swoja droga 3 latka i taka tepa ta twoja dziecina ze nie rozimie co sie do niej mówi, ze jak nie wolno to nie wolno. mnie wkurzaja takie głupie dzieci

gdybym miala wybrac-fakt,ze dziecko moze wypasc i sie zabic badz zrobic z siebie kaleke lub siedziec w duchocie przy zamknietym oknie-TAK, TĘPA MAMUSIU-wybieram to drugie!!!!

Gość tzn ,ze nie wiesz
jak na polu jest 33 stopnie i zar leje z nieba to mieszkanie ci sie raczej nagrzeje a nie schłodzi :O

Gość mama synkaaaaaa
u nas jest 33 na dworze a okno otwarte tylko na uchylne, juz wyobrazam sobie otwarte okno :-0 oj kusiloby....

Gość vdglisjoakl;
Ja mam tez 3 latkę która wiecznie włazi nam na parapet. W oknach mam klamki z guzikiem. Robię uchył, wciskam guzik i mała bezpieczna. Włączam wentylator i można spokojnie wytrzymac więc nie przesadzaj. Chyba lepiej zebys sie spociła niz dziecko na cmentarzu odwiedzała

Ja mam dwa koty i juz dawno temu wpadłam na pomysł zamontowania solidnej siatki w oknach. A że dziecko pazurów nie ma to wystarczy zwykła moskitiera. Koszt znikomy, nie udusicie sie w upale, a i dziecko bedzie bezpieczne.

Moskitiera? Nie sądzę aby były takie wytrzymałe gdyby trzylatka naparła na nie całym ciałem. Wystarczy, że się o nią oprze i po moskitierze. Ja pomontowałam klamki z zamkami. Uchylam, wciskam guzik z zamkiem a żeby go odbezpieczyć potrzebny jest kluczyk. Inaczej nie da rady. Zabezpieczone uchylone okno jest na sztywno. Więc gdyby chciałą kombinować w drugą stronę i próbowała je zamknąć to go nie ruszy i palców nie przytrześnie. Polecam.