Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelowa pani

Allegro - Problem z kupującym.

Polecane posty

Gość karmelowa pani

Wystawiłam kilka aukcji na allegro. Otrzymałam wpłaty za wylicytowane towary i hurtowo je wysłałam. Problem w tym, że jedna paczuszka była nie zapłacona - nie zauważyłam. Mój błąd. Zaczekałam kilka dni, ale wpłaty nadal nie było. Napisałam do tej osoby, że czekam na pieniążki za towar, który otrzymała. Pani raczyła mi odpisać po tygodniu, że dlaczego tylko jedna bluza jest firmowa. Grzecznie odpisałam, że wszystkie ubrania nad zdjęciami miały dokładny opis oraz "metkę". Odpisała mi, że dalsza wymiana zdań nie ma sensu... i że jutro zrobi przelew. Było to 10 sierpnia. A ja nadal nie otrzymałam zapłaty. Nie wiem czy czekać dalej, czy po prostu dać negatywa. Normalnie wkurzyłam się, bo to zwyczajne złodziejstwo :o

Gość e rektnjrtjrt
napisz do allegro wkoncu wziela towar ale nie zaplacila za niego twoja wina ale kase musi ci wplacic

Gość thddddddddddddd
jakie złodzejstwo...wysłałaś jej towar za darmoche...frajerka z Ciebie i tyle

Gość karmelowa pani
Mam założyć "spór"? Czy może napisać do niej, wyznaczyć ostateczny termin wpłaty, a w razie jej brak napisać, że zgłoszę sprawę w allegro i dam jej negatywny komentarz?

Gość karmelowa pani
Owszem, mój błąd. Ale za towar się płaci, a ona nie poczuwa się do takiej odpowiedzialności.

Gość SMARUJUESZ GO MASCIA?
duzo kosztowal towar ktory wyslalas?

Gość karmelowa pani
30 zł + koszt przesyłki. Nie jest to oszałamiająca kwota, ale nie jestem świętym Mikołajem. Wiem - moja wina, bo byłam pewna, że spłynęły pieniążki za wszystkie aukcje. Ale ta jedna nie była zapłacona. Jednak Pani mimo nieuzasadnionych pretensji (bo w końcu opis ubrań był bardzo dokładny) napisała, że pieniądze wyśle. Nie wysłała, a minął już prawie miesiąc od zakończenia aukcji.

miałam dwa przypadki, ze sprzedawca wysłał mi wcześniej towar, a jednym z nich była prostownica, która kosztowała 200zł Wyznacz ostateczny termin zapłaty, jak nie zapłaci napisz do allegro:)

Gość karmelowa pani
Dzięki, tak zrobię. Głupia sytuacja i pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło... a na allegro jestem już dobrych kilka lat.

Gość karmelowa pani
Napisałam maila. Wyznaczyłam ostateczny termin zapłaty (22.08) i poinformowałam, że po tym czasie założę spór w allegro. Jestem ciekawa czy szanowna pani się ustosunkuje...

Pytanie brzmi: Czy wysłałaś jej ten towar za potwierdzeniem odbioru i masz karteczke zwrotną, ze ona ten towar odebrała ? Bo jeśli nie to może być ciężko, bo nie masz dowodu, ze towar jej wysłałaś. Mało tego, jak ta bestia będzie cwana to wpłaci Ci pieniądze na konto i zażąda towaru. Ty natomiast już go jej wysłałaś, ale cóż z tego, skoro nie masz potwierdzenia ? Ona zgłosi sprawe do allegro, ty się będziesz upierać, ze jej wysłałas, allegro zażąda dowodu wysłania, ty go miec nie będziesz, a tamta zgłosi sprawe na policje o oszustwo - wyłudzenie pieniędzy. Tak więc, radze zachowywać maile od tej Pani...

Gość karmelowa pani
Towar wysłałam listem poleconym priorytetowym, mam potwierdzenie nadania. Pani towar oczywiście odebrała i przesłała pretensje, że tylko jedna bluza jest markowa. Odpisałam jej, że przecież wszystkie ubrania były dokładnie opisane, więc w czym rzecz? Dostałam odpowiedz, że dalsza wymiana zdań nie ma sensu i że jutro wpłaci za towar. Minął tydzień i pieniędzy jak nie było, tak nie ma. Cała sprawa ciągnie się już od lipca. Oczywiście mam całą korespondencję z tą Panią, więc nie ma szans, żeby nakłamała.

w takim razie głosisz do allegro, a jesli ta nic nie zdziała, bo np tylko zablokuje tamtej konto, to zgłaszasz na Policje. I pamiętaj. Strzeż dowodu wysłania jak i potwierdzenia odbioru jak oka w głowie. W razie W rób tego skany i wysyłaj allegro kopie. Na policje pójdziesz i masz sprawe wygraną. Jesli ta goscinka do 22.08 nie zapłaci, to proponuje ją postraszyc i napisać, że (zgłosiłas sprawe do allegro (zgłoś) i na POLICJE (dopiero jak allegro nic nie wskóra)). Tyle.