Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurza mnie urząd pracy

Wkurza mnie urząd pracy!!!! Zrobiłam im dzisiaj awanture i wyszłam!!!

Polecane posty

Gość dawids
haniaskirz skończyłem filatelistykę a ty pewnie WSPBJO

Gość Ełełę
Urzędy pracy powinny przestać istnieć. Jest to tak "koorewska" instytucja (w kwestii tej, że dostają za swoją robotę pieniądze a ograniczają w każdym calu). Powinny przestać istnieć, bo wyłudzają dane w celach nie do końca przez nas rozumianych. Bo skądś i za coś pieniądze te instytucje mają. Równie dobrze taką samą pomoc mogę sam oferować, szukając dla kogoś najbardziej nawet beznadziejnej pracy pod rygorem odebrania świadczenia ZUS (ubezpieczenia zdrowotnego). Powinno być, że każda obywatelka tego terenu czy obywatel ma prawo do świadczenia zdrowotnego za sam fakt bycia obywatelem. Pytam się więc o co im chodzi? Bo nawet gdy wykonuje się formalnie umowę zlecenia, to nie powinno być to traktowane jako praca a jako zlecenie, bo nie podlega to absolutnie pod Kodeks Pracy i to co w nim zawarte. Co jeszcze? Aha! Zasiłek dla bezrobotnych powinny być podstawą. Musi być. A nie tylko po przepracowanym minimum roku na Umowie O Pracę i pełnym etacie. Co gorsze, to jest fakt, że mojej matce ograniczono zasiłek mieszkaniowy, bo jestem wyrejestrowany z Urzędu Pracy i bezrobotny. Traktują to jako, że uzyskuję dochody (że mam pracę). Szok! A to co oferują w Urzędzie jako pracę jest "zgnojeniem" jednostki do poziomu bezmózgiego dzieciaka. Wszystkie te same oferty są ogólnodostępne na Internetowych ofertach pracy. Od 2004 roku szukam normalnej pracy a odnajduję jedynie tak zwany syf. Jest wszystko to czego nie chcę. Począwszy od warunków pracy, odległości a skończywszy na poziomie stawki wynagrodzenia. Aż doznaję wypalenia zawodowego przez te ich przekręty i machlojki. Ci co im przytakują, to durnie.

Gość gość
Ahahaha autorka w 2011 miala 24 lata a teraz ma 31 i gdzie tu logika ludzie ? Po co zyc skoro jednego dnia ma sie 24 lata a nastepnego juz 31