Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczkaaai

Jaki filtr nad morze baltyckie?

Polecane posty

Gość Aneczkaaai

W ciepłe kraje zawsze biorę 30 + lub 50+ . Nad Bałtyk tez wziąć 30+ , czy będę biała ? . Czy może pójść w 10 lub 15 ? Jakie filtry bierzecie , żeby było zdrowo , a przy okazji lekko sie opalic , "osmolic" sloneczkiem.

Przy obecnej pogodzie nie potrzebujesz żadnego. ;) Jeżeli masz normalną karnację, to wzięłabym 20, góra 25.

Gość Aneczkaaai
Karnacja jasna , blada , jak 80 %społeczeństwa polskiego.

Gość Aneczkaaai
Jadę od 20 sierpnia . Ponoć temp. Ma być w okolichach24-28 C , ale samej mi sie nie chce wierzyć. Przez chmury tez uv działa , wiec bez filtra sie nie obejdzie . Nie chce na starość zmarszczek :)

Wszystko zależy jaką masz karnację, czy już się w tym roku opalałaś czy nie, w jaki sposób opala Ci się skóra - czy staje się czerwona czy opalasz się na brązowo. No i od tego jaka będzie pogoda, bo wiadomo, że jeśli nie będzie trzaskających upałów to nie ma sensu brać 30-40 bo nic się nie opalisz. Na Twoim miejscu wziełabym dwa filtry, coś około 10 i 20.

Gość mozIllIa fireffox
przeciwdeszczowy

Gość wedwe
jak nie chcesz żeby słonce szkodliwie działało na skórą, to powinnaś używać filtru 50 cały rok :)

Gość wedwe
ja tak robię, mieszam barwiony z białym tak że wychodzi kolor mojej skóry i używam zamiast podkładu

Gość sdsfddfsdfd
ja zawsze nakładam 50, lubię mieć jasną skórę i się nie opalam :) każdemu to polecam, będzie ładna i młoda przez wiele lat

Gość sdsfddfsdfd
a czy słońce "jest" czy "nie ma" wcale nie oznacza, że nie oddziaływuje szkodliwie na niezabezpieczoną skórę :) nawet w zimie warto stosować. Najlepsze są podkłady z filtrem, nie trzeba się smarować dodatkowymi mazidłami a zapewniają ochronę do 15 spf