Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadadasdasqww

nie chca mi dac umowy na czas nieokreslony co robic

Polecane posty

Gość sadadasdasqww

hej pracuje w 1 firmir prawie 4 lata-turystyka, w zeszlym roku zmienił sie wlasciciel- zaczelam od stazu potem umowa na okres probny 3 miesiace, potem na czas okreslony do 31 sierpnia, teraz mialam dostac na nieokreslony ale nagle ksiegowy zadzwonil i powiedzial ze da do polowy lutego. jak mam walczyc co mam robic ani kredytu ani nic ;/ w odatku zarabiam najnizsza krajowa mam dosc :( a siedze tou bo z praca ciezko ;/

Gość odpowiem też ........
a która to już umowa na czas określony ?

Gość sadadasdasqww
tak jak napisałam. mialam u popredniego wlasciciela umowe na czas nieokreslony, zmienil se wlasciciel zatrudnil mnie i sie zaczelo: najpier 3 miesiace staz, potem 3 miesieczna umowa na okres probny, potem na czas okreslony do 31 sierpnia. Jestem tu sama, szefowa nie robi nic ja zajmuje sie wszystkim mam 4 lata doswiadczenia i serdecznie dosc juz teraz Help

Gość Tusk nas sprzedał
Albo praca albo PIP albo sąd. Zapytaj dlaczego taka decyzja, jak powiedzą, że z powodów ekonomicznych, to jeśli nie masz innej opcji, zostań w tej pracy, bo z sądu czy z ramienia PIP dostaniesz odszkodowanie, ale po długim czasie, no i zwolnią Cię. Przykre, ale prawdziwe. Możesz zastrajkować, tyle pozostało Polakom - strajki.

Gość sadadasdasqww
czyli co ta na okres probny sie wlicza??

prawda jest taka że nic nie możesz zrobić co najwyżej pogadać z właścicielką o zmianie decyzji odnośnie umowy....pracodawca może podpisać z pracownikiem 2 kolejne umowy na czas określony dopiero trzecia będzie na czas nieokreślony pod warunkiem że między umowami nie będzie przerwy dłuższej jak miesiąc

Gość sadadasdasqww
jak mm strajkowac jak to biuro podrozy w ktorym iedze tylko ja ;/

wygląda to tak, że maksymalnie można z pracownikiem zawrzeć: 1. umowa na okres próbny 2. umowa na czas określony 3. umowa na czas określony 4. umowa na czas nieokreślony lub na czas określony, która z mocy prawa przekształca się w umowę na czas nieokreślony.

Gość sadadasdasqww
czyli nic nie zrobie... no szuka innej pracy ale nic nie ma, mieszkam na prowincji i tak zarabiam 1000 zł to jeszcze takie cyrki, ani kredytu nigdzie nie dostane

wszystko zależy jakim typem człowieka jest Twoja właścicielka ...może ma ludzką twarz ...pogadaj z nią na spokojnie o tym że nie masz w tej sytuacji szans na kredyt itd...może zmieni decyzję ale wątpię bo to dla niej korzystna sytuacja

Gość sadadasdasqww
a wlasnie dlaczego korzystna?? jezeli ona nic nie robi, na niczym sie nie zna, ja robie wszystko i nie da mi na nieokreslony

Gość szukaj innej pracy
No niestety, oni są na prawie i nic nie zrobisz, co najwyżej możesz się zwolnić. A kredyty to i dobrze, że nie dostaniesz, bo z czego byś spłacała mając tak niski dochód? Ludzie pakują się bezmyślnie w kredyty wiedząc ile zarabiają, a potem lament i wyzwiska w stronę banku, bo się czepiają, spłacać każą.

Gość sadadasdasqww
wiesz co mowie o drobnych kredytach-akurat skradziono mi apatar i tel i nie stac mnie na nowe a 50 zł miesiecznie placic moge prawda?? mowie o czyms takim!!! wytlumaczcie sie dlaczego to ze ona mnie zatrudni do konca lutego na okreslony i potem ewentualnie na nieokreslony jest korzystniejsze niz zatrudnienie mnie teraz na nieokreslony??

Gość sadadasdasqww
up

Gość angela.......
Poczytaj kodeks pracy ,

Gość sadadasdasqww
brak artykułu

Gość angela.......
jezu skopiuj link i usuń przerwę w linku !

Gość sadadasdasqww
mam mam

Gość angela.......
To teraz poczytaj :) tam mozna chyba napisać do prawnika ewentualnie możesz napisać do Pipu meila i wtedy oni Ci napisza co i jak.