Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cometkaa

Pęcherzyk ciążowy, zarodek..

Polecane posty

Gość cometkaa

Witam! Miesiączka spóźniała mi się ponad tydzień, w marcu odstawiłam plastry antykoncepcyjne. Zrobiłam dwa testy dzień po dniu, obydwa wypadły pozytywnie. OM miałam 5 lipca. Poszłam do lekarza 11 sierpnia. Miałam zrobione USG z ktorego wynikało, że GS(pęcherzyk ciążowy)= 4,6mm. Lekarz powiedział, że to wczesna ciąża napewno młodsza niż 5 tyg. I że w pęcherzyku nie ma jeszcze żółteczka/zarodka. Czy powinnam się martwić? Odczuwam czasami bóle w podbrzuszu.. Czytałam na tym forum, że to normalne w ciąży..Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? I co z tego wynikło? Bardzo się martwię, chciałabym, żeby wszystko było dobrze.. Lekarz kazał mi przyjść na kolejne USG 30 sierpnia, stwierdził, że wtedy już wszystko będzie wiadomo.. Że ten zarodeczek/żółteczko kształtuje się 10 dni Czy wcześniej nie mogę jakoś sprawdzić czy już jest dobrze?

Gość cometkaa
Ginekolog mi powiedział, że dużo wczesnych ciąż ginie... Albo są puste jaja.. Czy może tak być ?:(

no może, ale nie musisz od razu zakładać najgorszego, bez przesady

Gość cometkaa
Ale jak ty w 5 tygodniu miałaś 9.4mm .. A mi lekarz powiedział, że jest mniej niż 5 i mam 4.6mm to duża różnica... W tym 5 też nie miałaś zarodka w pęcherzyku??

nie nie, ja poszłam do lekarza i już był 5 tydzień i któryś dzień (nie pamiętam) a Ty jeszcze zapewne 4 tydzień i coś tam pęcherzyki i zarodki szybko rosną, więc spokojnie

Gość cometkaa
Ale pytam czy już coś było u Ciebie w tym pęcherzylku czy był pusty?? Mam normalnie mega stracha...

był pusty tylko ja sie nie martwiłam, bo jeszcze o kafeterii nie wiedziałam i nie czytałam, że może być coś nie tak poszłam w 9 tyg i było już wszystko

Gość no czasem
i własnie dlatego nie ma co zbyt wcześnie pędzić na wizytę bo potem tylko stresy są.

też tak myślę, ale człowiek z tych ciekawskich i martwiących się jest poza tym, mnie mąż wygonił, sama jeszcze tak szybko nie chciałam isć

Gość cometkaa
Ojej no to troszkę mi ulżylo. Zwlaszcza, ze nie mam zadnych krwawień, a lekarz mowił, ze to może być powodem do niepokoju.. Martwiłam się, bo właśnie się naczytałam takich i owakich rzeczy. I w niedawnym czasie moje dwie koleżanki miałe puste jajo i łyżeczkowanie.. Dlatego mam nadzieje, że mimo wszystko jest dobrze. Mam wizytę 30, będę wtedy już uspokojona..

Gość nuuttka__mama
Hej dziewczyny:) Słuchajcie jak byłamna usg w 9tyg 6 dni i nie bardzo rozumiem co ozmaczają te skróty Dx: 27.0 mm R : 8 cm Pp: Norm C: 4 Mem:1

Gość cometkaa
Dzięki za słowa otuchy ;) napiszę 30stego...

Gość no czasem
nie znam takich skrótów jak podałaś nuttka_mama przy usg uzywa się innych. Te mi nic nie mówią.

Gość cometkaa
Szukałam na innych forach i na googlach i pierwsze słysze o takich skrotach umieszczanych na usg....

Gość nuuttka__mama
Ja też właśnie szukałam i nic nie ma.. Lekarz powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku więc chyba nie mam się czym martwić:) To już było trochę temu:) Obecnie jestem w 15 tygodniu:)

Gość cometkaa
A teraz jeszcze patrze mam na tym USG napisane 'jajnik lewy b.z. jajnik prawy z torniela 33mm' zat douglasa wolna' co to oznacza?? ten jajnik prawy??

Gość nuuttka__mama
Cometka Zostaw to usg i nie martw się niczym:) Gdyby było coś nie tak to lekarz na pewno by Cięo tym poinformował:)

Gość cometkaa
Mówię Wam jaka ja panikara, hehe :( czuję, że wszystko będzie dobrze. Już Was nie męcze dziewczyny!! Trzymajcie kciuki!! :)

Gość nuuttka__mama
Nie martw się:) Bo nerwy mogą Ci tylko zaszkodzić:) a chyba tego nie chcesz..??:) Teraz musisz dbać o siebie:) Bo pod serduszkiem nosisz małą kruszynkę:)

Gość cometkaa
Tak jak wcześniej miałam objawy tak teraz nie czuję nic.. Oprocz histerii codziennie. Tak miałam nadwrażliwość piersi, obrzmiałe sutki. A teraz nic..To normalne?!

Gość pozdrawiam WASSSSS
tez sie tak martiwlam, a w ktorym jestes tygoniu?

Gość pozdrawiam WASSSSS
i tak samo jak u Ceibie, zanikly bole piersi, panikowalam, a na nastepnej wizycje byl zarodek i serduszko, z atydzien znowu ide na wizyte, tez sie troche stresuje, ale juz sie nie nakrecam jak poprzednio

Gość a to już wie tylko
skąd ta smutna mina przy terminie porodu?

Gość cometkaa
Smutna minka bo 13 kwietnia to piątek :D ale ponoć wtedy rodzą się szcześliwcy ^^ 2 września zaczełam 8 tydzień, mam termin następnego usg na 1 października :)

Gość tak pytam moze wiecieee
z terminem, to pewnie bedzie szczescie jak urodzisz 13, to zawsze sie zmienia..