Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxvxxvvxyaz

ślub - koszty dobrze liczę?

Polecane posty

Gość xxvxxvvxyaz

1. suknia do 500 zł odkupiona biżuteria - mam dużo swojej makijaż - zrobię sama fryzjer - do 100 zł paznokcie- zrobię sama bielizna- ok 50 zł buty - 50 zł 2. Strój pana młodego - ok 450 z wszystkim 3. obrączki z własnego złota ok 200-300 tak ugadaliśmy się z jubilerem 4. bukiet- dla mnie i do garnituru i świadkowej ok 120-150 zł 5. ksiądz 300 zł 6. przyjęcie dla najbliższej rodziny ok 2500 dla 25 osób 7. stroik na samochód ok 100 zł 8. alkohol wódka ok 20 butelek wino ok 15 butelek piwo ok 10 butelek co jeszcze doliczyć?czego nie uwzględniłam? Restauracja zapewnia nam ciasta, tort, owoce 3 posiłki ciepłe, napoje,przystawki, sałatki itp. Zespołu nie chcę bo dla tylu osób się nie opłaca, będzie z płyty muzyka puszczana, fotograf stażysta za 200 zł . doradzcie

Gość fiolka173
taki ślub jak najbardziej... mniej wiecej.. ale doliczyć kwiaty w kościele dobrze by było... chyba ze nie doczytalam lub nie chcesz mieć a zamiast puszczanej muzyki z plyty lepiej by bylo czlowieka ktory ta muzyke puszcza i zapowiada... i w sumie trochce smutno tak bez zabaw...

Gość werszlana
a samochód, chyba że bryczką albo pieszo???

Gość krups
do ślubu na kolanach, czy furmanką ?

Gość bogatynka5896
ale bida tak widzę:( bielizna za 50zł? i buty za 50?, matko, za buty najmniej 200zł bym wydała, a jak znam siebie to musiałabym wydać 300 za jakieś szczególne

Gość fiolka173
ślub powinien być taki na jaki kogo stać.. a buty można kupic ładne do 50 zł.... JA planuje swoj ślub za 30 tys...i wcale specjalnie mnie to nie cieszy....

Gość krups
ale po cholerę bielizna, widocznie autorka tylko podwiązki założy a skoro jest gorąco to wcale się nie dziwię :)

Gość xxvxxvvxyaz
noc poślubna w naszym mieszkaniu bo właśnie kończymy remont, ksiądz powiedział że kwiaty do dekoracji kościoła są i możemy je wykorzystać za darmo, do ślubu naszym samochodem pojedziemy, po co mam płacić za buty 200 zł jak znalazłam fajne za 50 przede wszystkim wygodne, a i tak będą na 1 raz więc nie widzę sensu przepłacać za coś co będzie mi służyło tylko parę godzin.

Gość fiolka173
tak myslalam ze samochod swoj bedzie;)

Gość krups
przecież te wesela i przyjęcia weselne to jest głupota totalna , po cholerę to wszystko ? i tak powiedzą, że wódka była za ciepła a zakąska za zimna i te puste koperty dla młodej pary i krzywe uśmiechy sąsiadów a to wszystko za kredyt z banku, który trzeba spłacić

Gość bzzzzzzyk
niech gadaja co chca.... ;)byle nie bylo jak na stypie

Gość tania ta restauracja
100 zł/osoba to niewiele, teraz przeważnie liczą sobie drożej. To już macie ustalone?

Gość xxvxxvvxyaz
mamy dogadane te 100 zł od osoby, i jedzenia jest dużo, wszyscy którzy robili tam wesele zachwalają obsługę i jedzenie, jedynie alkohol musimy sami. ze względu że nie robimy poprawin to w niedzielę do południa mamy się zgłosić po jedzienie które zostanie, bo pakują do domu.

Gość Krakowiankaaa
stanowczo za dużo alkoholu, każdemu po butelce+ wino i piwo? chcesz żeby ci goście pod stołem leżeli?

Gość marczita 33
alkoholu w sam raz własnie jest, pewnie że wino i piwo i wódka ma być. Nie znaczy że mają leżeć tylko że każdy ma mieć wybór co chce pić. Ty jak stoi wino i piwo i wódka to zapijasz wódkę piwem i to popijasz winem nie umiesz się powstrzymać czy co ???? Akurat jak alkohol zostanie to nie jest problem...

Gość Krakowiankaaa
ale po co tyle? jak dla każdego przypada butelka, a wiadomo nie każdy wypije swoją ''działkę'' jest taka zasada że na parę butelkę wódki się kupuje, a nie dwie, szkoda kasy bo i tak zostanie

Gość liliannnaa
my wydaliśmy 8500 na przyjęcie na 16 osób muzyka z kompa zdjęcia robiła nam rodzina płaciliśmy w restauracji 135 zł za osobę auto było nasze tylko przystrojone w kwiaciarni buty kosztowały 15 zł :P (skórzane żeby nie było) no największy koszt to sukienka bo była nowa 1800 zł razem z welonem no i dobra bielizna pod sukienkę tzw. bardotka około 150 zł a figi już zwykłe za 15

Gość mimisia85
Moim zdaniem za mało piwa. No chyba, że znasz swoich gości i wiesz, ze nie lubią. Ja miałam wesele na 86 osób. Kupiliśmy 96 butelek wódki, 20 win (po 2 każdego koloru i smaku - od deserowego po wytrawne), beczkę piwa 20 l, 16 szampanów, 2 zgrzewki piwa bezalkoholowego karmi (tradycujne i o smaku kaowoym). Poszło około 65 butelek wódki, 2 wina, 12 szampanów, beczka piwa, 2 zgrzewki piwa karmi. Dobrze, że mieliśmy kilkanaście zgrzewek piwa na poprawiny, to starszy dał obsłudze i dostawili. Z dostawionego już niewiele poszło. Polecam piwo w butelkach po 0,33 l. Warto też mieć piwo typu karmi. U nas np. z chęcią piły je kobiety w ciąży i kierowcy.Myślę, że waro zaopatrzyć się w piwo zwłaszcza podczas upałów. Wtedy idzie mało wódki i wina. Pozdrawiam i życze udanej imprezy.