Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc def ghi

meningokoki i pneumokoki

Polecane posty

Gość abc def ghi

czy szczepiłyście dzieci przeciw meningokokom i pneumokokom? I w jakim wieku? Bo ja się nie mogę zdecydować.

Gość Ola _b
Witam! My własnie jesteśmy po szczepieniu na meningokoki i pneumokoki. synek ma 2,5 roku. zaszczepiliśmy go, bo od września idzie do przedszkola. nic mu po szczepionkach nie było.

Gość moja pediatra
mówiła że na meningokoki ta szczepionka jest tylko w Polsce na typ C a ten typ atakuje młodzież więc bez sensu szczepić dziecko...a pneumokoki od 2 lat można zaszczepić jedną dawką i bez sensu noworodka szczepić ilomaś dawkami bo w 2 r. ż dopiero się je kończy a wtedy można już podać tą pojedynczą dawkę...

Gość dzis to chyba wszystkie maja
nie szzcepiłam i nie szczepie. Mi lekarze mowili zeby nie szczepić i tak zrobilam,kiedys tez byly te choroby ale nikt nie znal nazwy i jakos sie z tym zyło.Lepiej nic nie wiedziec,a szczepic tylko na to co trzeba.

Gość nie szczepic jestem przeciw!
to jest jeden wielki syf! Ja w ogole nie szczepilabym na nic!ale na co trzeba to trzeba.

Gość moja pediatra
no tak tylko są dzieci które umierają na sepsę i zapalenie opon, kiedyś tez umierały ale nie mówiło się od czego to i jak temu zapobiec..

Gość anitka090987
oo właśnie, a powiedzcie mi czy ja moge zaszczepic 4 latka? wlasnie czytam ze dziecko uczeszczajace do przedszkola powinno sie zaszczepic i nawet po 2 r.ż czyli mozna?

Gość ja bym szczepila na wszystko
gdybym tylko miałą pieniądze :( stać mnie jedynie na szczepionke 5w1 żeby nie wbijac tyle tych igieł. a co z reszta?pewnie-jakbym tylko miala tyle kasy... co to w ogóle jest! tyle pieniedzy wołają a w Niemczech czy Stanach to wszystko jest za darmo i szczepią dzieci!Polska zajebana i tyle!

Gość abc def ghi
Dziękuję Wam dziewczyny za wypowiedzi. Mi pediatra proponuje szczepienie na pneumokoki, ale nic poza tym, bo jest przeciwna dodatkowym szczepieniom. Mała ma 2 lata, za rok pójdzie do przedszkola. dzis to chyba wszystkie maja - też uważam, że czasami lepiej mniej wiedzieć i żyć spokojnie. Ja niestety zbyt dużo naczytałam się na temat szczepionek i mam totalny mętlik w głowie...

Gość mama zaraz dwojeczki
Mam 2 letniego synka i byl szczepiony na oba dlatego, ze tutaj (nie mieszkam w PL) jest to w standardowym pakiecie szczepien. Synek ma 2 latka (skonczyl w zeszlym tygodniu) i nigdy po szczepieniach nie mial zadnych problemow.

Gość mammmnnnkaaa
ile kosztuje taka szczepionka na same pneumokoki dla dziecka powyżej 2 rz? ja bym sie skusila tylko na ta jedna,a te inne trudno,też nie mam na tyle kasy

Gość ceneeoo
pneumokoki 320 zł