Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Jak mozna w XXI wieku wierzyc w boga? To tak, jakby odrzucic cala nauke!

Polecane posty

{Spytałam się wtedy o te dinozaury on coś tam międlił aż w końcu powiedział - to są tylko domysły nikt nie wie jak powstał świat... } Bo na razie są tylko teorie jak on powstał, więc to prawda póki co.

Gość ptasiek nastroszony
masz prawo mówić , nawet być przekonanym , że to prawda! tylko czy to ktoś podziela ? że to prawda? dlatego milczenie jest złotem a mowa szczególnie głupia i uzurpatorska czym jest?

Gość Alastair
Noxelia juz widze to wielka lape co tworzy niby akurat nie jestem czlowiekiem, wiec wiem wiecej ale wierzcie sobie zeby sie nie bac Kim jesteś w takim razie? :classic_cool:

Gość hahahha, nie
Noxelio, jak na razie to najbardziej bezmyślna jesteś ty. Na każdy argument reagujesz obrażaniem i hahahhha. Pytałam czy wiesz, z czego wg. Biblii powstal człowiek.

Nie wierzę ani w Boga, ani w Jezusa. Mimo że ślubowałam w kościele, nic nie czułam. Denerwują mnie ludzie którzy idą na klęczkach do kościola i się modlą jakby nie wiem co. Inny przypadek idze jakaś babka do kościoła podli się z rękoma złożonymi na kolanach - wróci do domu leca kurwy i szmaty na rodzine i to jest wierząca osoba? Jeżeli już wiara, to w domu pomodlić się porozmawiać z Bogiem na osobności. Kościół to tyko zarobek dla księży... U mnie w kościele ksiądz jeździ Mercedesem lepszym od mojego, a mieszkanie ma w eksluzywnym centrum miasta za pieniądze tych ludzi.. żałosne..

Gość aaaafraaaaaau
a skąd się wzięła iska "Bo znają wszystko od "powijaków" i uważają, że coś tak inteligentnego i wspaniałego jak badają nie mogło powstać samo. Często wręcz wyrażają zachwyt nad dziełami Boga." po czym sama sobie odpowiadasz na to pytanie "auka ciągle idzie do przodu... nie wiemy jeszcze wielu rzeczy. Wiele jest do wyjaśnienia. " no więc właśnie.. nie wiemy jeszcze wielu rzeczy, więc sądzę, że prędzej czy później dojdą do tego, w jaki sposób powstał wszechswiat.

Gość co za chora dziewucha
lecz się, ty jesteś chora noxelia :o

Gość aaaafraaaaaau
w ogole to skąd wam się to wzięło, że ludzie potrafią myśleć w 100% logicznie. niestety tak nie jest. ludzki umysł nie jest sobie (jeszcze) w staie wyobraźić, że cos mogło istnieć od zawsze. przyzwyczajeni jestesmy do tego, że wszystko ma swój początek i koniec itp. Wierzycie w coś takiego jak bóg, ale już nawet wam do głowy nie przyjdzie, że wszechswiat mógł istnieć po prostu od zawsze. nie było żadnego początku itp. no bo niby co miałoby być wczesniej? zupełnie nic? umiecie sobie w ogóle wyobraźić kompletne nic???

Gość aaaafraaaaaau
"konkretne pytanie ochodzimy od małpy, ok. były dinozauryok. ewolucja to genialne domino puszczone w ruch , tylko kto je puscił w ten ruch? nawet Enstein glowiąc się nad tym zbliżył się do Boga. taki umysł a tu geniusze w porywach eugeniusze sie wypierdzają twierdząc o tym. szczyt megalomanii , głupoty i abnegacji" no to ci muszę powiedziec, ze jesteś zacofany, bo naukowcy już doszli do tego (ba nawet odtworzyli to w laboratoryjnych warunkach) jak z trzech pierwiastków powstaje nić RNA. jak wiadomo od RNA, do DNA już blisko.. i już o to mamy rozwiązanie zagadki.

Gość a skąd się wzięła iska
a skąd się wzięła iska "Bo znają wszystko od "powijaków" i uważają, że coś tak inteligentnego i wspaniałego jak badają nie mogło powstać samo. Często wręcz wyrażają zachwyt nad dziełami Boga." po czym sama sobie odpowiadasz na to pytanie "auka ciągle idzie do przodu... nie wiemy jeszcze wielu rzeczy. Wiele jest do wyjaśnienia. " no więc właśnie.. nie wiemy jeszcze wielu rzeczy, więc sądzę, że prędzej czy później dojdą do tego, w jaki sposób powstał wszechswiat. No przeciez to właśnie napisałam!!! Uważam, ze nauka to malutkie dziecko w stosunku do mądrości Boga. A ta iskra, z której powstał świat, nad którą głowią się naukowcy i potrząsają głowami - to właśnie iskra Boża:) Przeczytaj, jeszcze raz mój post, tym razem ze zrozumieniem. Napisałam, że nauka i istnienie Bog się nie wykluczają!

Gość dvgffdgdfgd
wiara w Boga to nie jest wiara w starego pana z broda... to wiara w pewne wartości, w miłość, wspólny cel i bycie takim by móc spokojnie odejść z świata, bez wyrzutów sumienia

Gość aaaafraaaaaau
a skąd się wzięła iska tyle, ze to co napisałaś w twoim mniemaniu jest to dowod na istnienie boga, a w moim na nieistnienie. no więc nie dokladnie to samo. ty uwazasz, ze nauka jest jeszcze za mała w obliczu boga a ja uwazam, ze nauka jest jeszcze za mała by odkryć wszystkie tajemnice powstawania wszechswiata i zycia, ale ze kiedys to odkryją i wyjaśnią w sposób jak najbardziej naukowy "bez ingerencji ręki boskiej" pozatym sprecyzuj co to jest w twoim mniemaniu ta "iskra boża" :o

powiem wam tylko tyle ze fajnie jest wiedziec o co chodzi z tym Bogiem, ale sama wiedza to tylko wiedza, wkoncu i wiedza przeminie a co zostanie?? szukajcie szukajcie to jedyny cel zycia tam jest wielkie szczescie i wielka milosc,gdy to znajdziecie wtedy pojawi sie wolnosc

Gość bogaty mennn
a co kurwa ma jedno z drugim wsólnego pierdolony cioto, jebany gimgówniany kretynie

Gość lwtb książe ciemności
"Osobom z mocnymi nerwami polecam filmiki na tej stronie, mopze zrozumieja dlaczego gardze wiekszoscia ludzi http://www.peta.org/ " dobre :) prawie od razu mi stanął, a jak zobaczyłem tego żywego jeszcze szopa, obdartego ze skóry na stosie innych, to nie mogłem się powstrzymać i zwaliłem konia :classic_cool: masz więcej takich linków? 🖐️

Gość Barbddek
Wierzący i kreacjoniści to osoby chore psychicznie.Mam nadzieje że dożyję czasów w których religijne urojenia będą leczone tak jak leczone być powinny czyli psychiatrycznie.:classic_cool:🖐️

Gość hulogfouf
tak, za to noxelia jest zdrowa 🖐️

Gość KOZICA NIZINNA
Barbddek Wierzący i kreacjoniści to osoby chore psychicznie.Mam nadzieje że dożyję czasów w których religijne urojenia będą leczone tak jak leczone być powinny czyli psychiatrycznie Dożyjesz i będziesz żałował, że wcześniej nie umarłeś...