Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóź jeśli znasz odpowiedź

puste jajo, zabieg, podejrzenie zaśniadu, wyniki beta hcg

Polecane posty

Witam, ze względu na puste jajo płodowe w 8t5dc (18 lipca) miałam zabieg wyłyżeczkowania. Wyniki hisopaltologiczne wykazały zwyrodnienie kosmków, lub zwyrodnienie wodniczkowe kosmków- teraz nie pamiętam dokładnie, lekarz kazał mi zrobić badanie beta hcg w związku z podejrzeniem zaśniadu i powiedział że powinno oscylować w okolicy

Gość no to jeszcze
napisz wynik słownie bo kafeteria coś nie lubi niektórych zakresów.

kucze połowa wiadomości się sama usunęła... więc wynik powinien oscylować ok 1. Dzisiaj odebrałam wynik (krew pobrana 17 sierpnia) i wynosi 3,2. Co to oznacza?

Gość taka jedna mama...
Ja tez mialam zwyrodnienie kosmkow to nie jest to samo co zasniad ale cechy ma podobne, ciaza obumarla w 8 tyg beta spadala dosc dlugo ale nie miala wielkich wartosci po lyzeczkowaniu.

Gość taka jedna mama...
u mnie byl zarodek w jaju i bilo serce...

To znaczy że jaką betę powinnam mieć? Czy ta 3,2 jest jednak w normie?

Gość taka jedna mama...
jeszcze nie spadla po zabiegu musisz ja monitorowac czy sama bez powodu nie wzrasta ,gdyby tak bylo moze to swiadczyc o niewlasciwym wylyzeczkowaniu i wtedy konieczne jest powtorny zabieg.

Gość taka jedna mama...
Kurcze nie pamietam dokladnie poczekaj sprawdze w moich wynikach jaki mialam po miesiacu.

Gość taka jedna mama...
Juz mam u mnie po miesiacu od zabiegu bylo jeszcze ponad 11 ale do listopada (we wrzesniu mialam zabieg)spadla do zera.

To mnie trochę uspokoiło. Z tego co się naczytałam to przy zaśniadzie powinnam po miesiącu miec chyba wyzsza bete. Czy jest tu może ktoś kto pamięta jaki miał wynik bety po miesiącu i miał zaśniad?

ale masz stwierdzony zasniad czy zwyrodnienie kosmkow bo traktuje sie je w wleczeniu tak samo ale nie sa tym samym tak mi tlumaczyl moj lekarz.Ja po pol roku od zabiegu dostalam zielone swiatlo nie musialam czekac roku jak przy zasniadzie.