Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wykolejona

Ile płacicie za badania ogólne w ciąży?

Polecane posty

Ja chodzę do mojej pani doktor co 3 tygodnie i za każdym razem mówi żebym przychodziła ze do niej z morfologią krwi i z ogólnymi badaniami moczu. No oki wiem że trzba tylko czemu muszę płacic za te 2 baania 20 zł skoro mam książeczke ubezpieczeniową? Wiem że 20 zł. raz na trzy tygodnie to nie majątek ale szkoda mi ich wydawac bo wolałabym je przeznaczyc na coś innego :( Jak to jest u Was i po cholere mi tak książeczka ubezpieczeniowa?

ale to lekarz na nfz? Jeśli tak to poproś o skierowanie, a jeśli chodzisz prywatnie to tak też robisz badania. Chyba że pójdziesz np. do internisty po skierowanie

Gość megmeg
Wystarczy że pójdziesz do swojego lekarza rodzinnego, przepisze Ci te badania na recepcie i będziesz je miała za darmo :) Ja tak zrobiłam po tym jak za badania zapłaciłam 100zł. Teraz idę do rodzinnego i robię je za darmo ;)

Gość Madelainea
tak. tu jest labrador pogrzebany

no to teraz muszę chodzic do rodzinnego :) a wiecie może ile jest ważne skierowanie bo zależy mi na tym żebym teraz po nie poszła a badania zrobiłabym dopiero za 3 tygodnie.. można tak?

Gość o ile ci rodzinny zechce
przepisać. U mnie w przychodni wisi kartka że lekarz rodzinny nie przepisuje skierowań na badania od lekarzy prywatnych.

Gość oj tam
O ile się nie mylę to miesiąc? Ale nie jestem pewna.

Gość oj tam
U mnie jakoś lekarz nie robi problemów, sam powiedział że w sumie to dobrze że przyszłam bo po co mam płacić za coś co mi się należy :]

może raz ci da skierowanie ale wątpię aby tak ci dawał co miesiąc na to samo bez powodu.

moja lekarka rodzkinna jst całkiem oki :) zresztą kto to będzie wiedział czy ja te badania zaniosę do prywatnego lekarza? :D

dlatego piszę że raz cię pewnie skieruje ale z kolejnym skierowaniem bez powodu pewnie tak dobrze nie będzie. Ale spróbować nie zaszkodzi.

a jeszcze jedno pytanie! czy jeśli lekarz rodzinny wypisze mi skierowanie to muszę to badanie zrobic w przychodni w której przyjmuje lekarz czy mogę jechac do szpitala i tam je zrobic?

Gość możesz je zrobić wszędzie
tam gdzie mają podpisaną umowę z NFZ

możesz. Ale gdybyś chodziła co miesiąc do ginekologa w ramach NFZ to wszystkie badania, które zleciłby Ci miałabyś refundowane

nie no, kobieto 20 zł raz na miesiac?wielkie mi pieniadze...i dla takiej smiesznej kwoty bedziesz latac do rodzinnego i mu dupe truc?? zalosne, bez kitu:O

a mogę miec 2 ginekologów :D do tego prywatnego chodziłabym z badaniami a do tego drugiego tak po prostu :D prywatnie zawsze mam robione usg a w gabinetach z NFZ tego nie mają :(

Gość oj tam
Możesz chodzić do 2 ;)

ja chodziłam do dwóch. Co miesiąc w ramach NFZ, a na USG prywatnie9bo miał dobry sprzęt do USG)

LuxLux !! pisalam przecież że wiem że to nie majątek ale wolałabym je przeznaczyc na coś innego np: co trzy tygodnie mogłabym kupowac śpioszki czy body czy cokolwiek dla dziecka byle bie płacic za to badanie ...

ja też szanuję pieniądze i nie wywalam ich w błoto! To już lepiej je dać jakiemuś dziecku żebrzącemu.

przygotuj sie ze w ciazy a potem majac dziecko takich wydatkow sa tryliardy!!! za 20 dychy wysiadywac w poczekalni u prosic sie lekarza o skierowanie..no bez zartow:O

LuxLux nie przesadzaj....

nie przesadzam....stwierdzam fakt,ze co niektore pomysły przyszłych mamusiek sa zdrowo zalosne:O

to jak dwie dychy dla ciebie nic nie znacza to prześlij mi na moje konto taką sume co trzy tygodnie ot tak, (choc masz wybór dac czy nie dac) to zobaczymy czy będziesz taka chętna ;)

Wykolejona ale dlaczego nie możesz chodzić do ginekologa w ramach NFZ?