Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfvgbhjkl;

Nergal uniewinniony dla sadu podarcie pisma to przekaz sztuki !! Zenada!

Polecane posty

Gość Nergal został uniewiniony
tu chodzi o akcję Nergala, ale także o głupotę pisiorów. Także o to by zaistnieć w mediach.

Gość Mossberg 590
Niech sobie nosza krzyze na lancuszkach. Panstwo nie jest wyznaniowe, a szkola jest panstwowa i nie powinno byc tam miejsca na religijne symbole. Zreszta nikt nie pyta uczniow i nauczycieli innych wyznan, czy moga te krzyze wisiec, po prostu wisza, bo jakis katolik tak postanowil. A jezeli ktos zdecyduje sie sciagnac krzyz, to zaraz wierzacy robia afere. Katolicy zawlaszczaja u nas przestrzen publiczna i to jest zle.

Gość Mossberg 590
"także o głupotę pisiorów. Także o to by zaistnieć w mediach. " Musza sie pokazac moherowemu elektoratowi. Zamiast zajmowac sie powaznymi sprawami, to lataja po sadach, bo muzyk podarl ksiazke albo pierdola o helu i sztucznej mgle.

Gość Mossberg 590
Kosciol sprowadzono na ziemie polskie w celach glownie politycznych. Gdyby nie to, nasi ukochani chrzescijanscy braca z zachodu by nas podbili. "jeżeli każdy obywatel ma prawo do publicznej szkoły to szkoła musi uwzględniać światopogląd każdego obywatela a nie zwalczać ich wiarę." Jakos nie widze lekcji religii judaistycznej czy islamskiej w polskiej szkole, a przeciez wyznawcy tych religii sie w niej ucza.

Gość Mossberg 590
"jakoś dziwnie dla postępactwa tolerancja staje się "ważną sprawą" gdy chodzi o pedałów ale gdy chodzi o chrześcijan to już nie." A co to ma do powaznych spraw? Owszem prawa dla gejow to powazna sprawa, ale sa sprawy znacznie bardziej priorytetowe i te mialem na mysli.

Gość gej to nie wymysl czlowieka
w przeciwienstwie do religii

Niestety kreuje się takie głupkowate posunięcia niby gwiazdek. Robi się mętlik w głowach młodym do tego stopnia, że nie wiedzą co dobre co złe.Większość społeczeństwa nie zna historii, bo ma ją w dupie.Czuje się jedynie Europejczykami.Tylko, że nie ma czegoś takiego jak Europejczyk.Wspólna Europa to sztuczny twór.Nie może być prawdziwej wspólnoty, bo każde państwo walczy o własne interesy....każde z wyjątkiem chyba nas....My Europejczycy cieszymy się jedynie z prezydencji...A cóż ona nam da? Jaką ma rolę? Początek przypominał czasy dawnej szlachty, radocha z możliwości ugoszczenia pobratyńców-truskawki polskie.To jakaś kpina, radocha że mamy swoich w parlamencie europejskim na wysokich stanowikach.Mamy nauczyć się kochać taką Polskę.....a gdyby komuś coś nie pasowało i tak niech wybierze mniejsze zło.

Gość Mossberg 590
Katolicy sobie niech organizuja lekcje religii w salkach katechetycznych. Religia to stek bzdur i placenie ksiedzom i katechetom za lekcje religii to marnowanie pieniedzy. Zamiast religii powinno byc wiecej godzin matematyki albo wychowania fizycznego, a pieniadze z pensji przeznaczyc na pomoce naukowe. No i co z tego, ze to czesc narodowej tozsamosci? Brednie typu "Polska Chrystusem narodow" wiecej szkod zrobily niz pozytku. Przestan zyc przeszloscia. Trzeba stawiac na nowoczesna Polske, zeby rosla w sile, a nie karmic nas bzdurami, jak to nas Jezus najbardziej ukochal. O tak, jeszcze mnie z nazistami porownaj, bo z komuchami to za malo. Nigdzie nie napisalem, ze synonimem chrzescijanina jest moher. Moher to pewna grupa chrzescijan.

Nie może byc dobrze w kraju, w którym ministrowie mają obce obywatelstwa.To powinno być kategorycznie zabronione. Jak widzę nasz kraj , który został upokorzony i zmuszony do pozycji klęczącej to aż się płakać chce. Do czego to podobne, by młodzież kończyła edukacje historii na I wojnie światowej? A jeszcze lepszym pomysłem co niektórych było stworzenie wspólnej historii całej Europy.O co więc tu chodzi? O wykorzenienie polskości w Polakach.Utrata tożsamości= utrata kraju.Tak tak Europejczycy, podziwiajcie gwiazzdy, które niszczą "Pismo Św.", wsadzają polską flagę w psie kupy.To bardzo pouczające, a jakie modne....Żenada.

A co to znaczy teraz, by Polska rosła w siłę? Ja patrząc na to wszystko, nie wiem.To znaczy mamy mieć dobre stosunki z zagranicą? Prywatyzować co jeszcze się da, nie dając gwarancji zatrudnienia sprywatyzowanym? mamy godzić się na wszystko, bo państwa są bogatsze?

Gość Mossberg 590
"KATOLICY SĄ OBYWATELAMI TEGO PAŃSTWA I MAJĄ PRAWO DO SWOJEJ RELIGII W INSTYTUCJACH PAŃSTWOWYCH. " Dlaczego nikt nie pozwoli mi zawiesic polksiezyca albo innego religijnego symbolu w takiej instytucji? Jestem obywatelem tego panstwa i mam do tego prawo! Mam udawac, ze religia to nie brednie? Nie rozsmieszaj mnie. "Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna." Seneka Młodszy Jako wladca pewnie bym ja polubil. :)

Na siłę wmawia nam się, że wartości, którymi przez wieki Polacy się kierowali, typu :rodzina , symbole narodowe, kościół, to takie zaściankowe.Stąd wielu młodych pozbawionych kręgosłupa zresztą, na silę stara się powtarzać modne slogany. Mnie bardzo bolało to, że dużo młodych ludzi pluło na krzyż przed Pałacem Prezydenckim.Dostali zresztą przyzwolenie na to od władz stolecznych, które zgodziły się na demonstrację po 22 , czyli zakłócając ciszę nocna nawet.Pochwalono w ten sposob odgórnie brak szacunku do krzyża i do ludzi starszych.Nie jestem czlowiekiem wierzącym ani starszą oosobą, ale uważam mimo to, że tak się nie godzi.

Dlaczego nikt nie pozwoli mi zawiesic polksiezyca albo innego religijnego symbolu w takiej instytucji? Jestem obywatelem tego panstwa i mam do tego prawo! Dziwię się, że jeszcze o to pytasz.Pożyjesz jeszcze trochę w takim przeświadczeniu i nie będziesz miął praw do niczego jako obywatel tego kraju.I myślę, że wtedy to będzie nawet sprawiedliwe.

Offermo, trafne stwierdzenie.I najgorsze jest to, że takie "poglądy" ma większość teraz społeczeństwa.Żadnych argumentów, żadnej wiedzy, jedynie przeświadczenie o swej doskonałości co niektórym pozostala, choć wlaściwie trudno się doszukiwać z jakiej przyczyny.

Gość Mossberg 590
Powinienes wrocic do nauki czytania skoro widzisz tylko w moich tekstach "religia to bzdury", ewentualnie do okulisty. No i ten poziom z wyzwiskami. Stac cie na wiecej?

Mossberg 590, tyle tylko, że dziwnym trafem nas jest dwoje co tak to widzimy.Nie mamy więc kłopotów ze wzrokiem.

Gość Ishhhhharka
religia to bzdurzenie,ale jest nieograniczonym zdrodlem gotowki. mozne dobrze zyc z religii. trzeba umiec to wykorzystac .duchowni wiedza to najlepiej :)

Gość oczywiscie ze religia to bzdur
by tacy ludzie jak offerma nie dostrzegli sedna problemow

Gość nergal po prostu zachowal sie
prymitywnie, po chamsku, durnie. taka sztuka to tandeta Darcie czy palenie ksiazek - juz to historia przerabiała. ... na tej zasadzie 11 wrzesnia tez mogłby byc okreslony jako super happening czy dzielo sztuki. To nie tyle podchodzi pod paragrafy ,co jest raczej niesmaczne , w bardzo zlym guscie i tyle To piszę jako ateistka i nie PISowiec.

Gość Mossberg 590
Dalej sie spuszczaj nad polskoscią. Przypadkiem urodziles sie Polakiem (jak kazdy Polak) i myslisz, ze dzieki temu jestes wyjatkowy. Te wszystkie podzialy na panstwa i religie przynosza smierc i zniszczenie, bo "moja wioska jest lepsza od twojej". Jestes slepy i nie mozesz tego zobaczyc. Bycie Polakiem, Niemcem czy Amerykaninem tak naprawde nic nie znaczy. Wazne jest to zeby czlowiek nie byl dupkiem i o tym trzeba pamietac.

No i już wiemy, czemu takie poglądy u kolegi...Utrata tożsamości narodowej.Nie wiadomo nawet jakie obywatelstwo.Mam nadzieje, że nie nasze, bo to by świadczylo już o tym jak nisko jako naród upadliśmy. Najzabawniejsze jest to, że przed 89 uczono patriotyzmu.Historia była ważna, dzieciaki zaczynaly rok szkolny od wspomnienia o II wojnie.Teraz kiedy mamy niby wolność, mamy też takie kwiatki.

Gość 563462462626262752
"na tej zasadzie 11 wrzesnia tez mogłby byc okreslony jako super happening czy dzielo sztuki." Na koncercie Nergala nikt nie zginął, młotku. Taaaaa, tutaj prawie sami zadeklarowani ateiści... na uslugach parafii. Jesteście za glupi na ateistow.

Gość 3hq3qejh
I pewnie obchodzisz swieta katolickie :D

Gość do 563462462626262752
umiesz czytac? " na tej z a s a d z i e 11 wrzesnia m ó g ł b y". No bo jaki fajny fajerwerk- moze sa tacy, co sie tym ekscytowali. Nie na darmo Neron palił Rzym . Jasne, Nergal robi to na mniejsza skale - sztuka wg niego ma szokowac -ale to ciut ubogo , jak na sztukę. No ale ma,co chcial, krol tabloidow i to mu starczy. tandeta.

Gość do 563462462626262752
a jako ateistka jestem na tyle madra,ze moge z kosciołem polemizowac , uzywajac sensownych argumentow a nie drąc cokolwiek, bo to i przeszkolak potrafi.

Gość jelonekkk..
jakoś nie zauważyłem , aby jakieś narody deklarowały jakąś 'europejskość jako swoją ojczyznę ' typowy niemiec , francuz , szwajcar , norweg , włoch , anglik , hiszpan, czech, słowak , węgier ...jakby mu ktoś tylko powiedzieł ,że europa jest jego oczyzną ...puknąłby temu komuś palcem w główkę a że w polsce , kreuje się europejskość jako 'ojczyżnianość ' to już jest tak zwana 'kwestia żydowska ' , poruszana często przez naszego , geniusza literatury - Prusa

Gość a no bo tak
Moze nie na miejscu a moze wlasnie tak. Jest to czesc z jego wystepu i image jaki soba reprezentuje. Dla wiekszosci z was to pewnie szok, ale takie pokazy to nie zadna nowosc. Potepiam? nie. Biblia jest dla mnie ksiazka do momentu gdy nie jest wykorzystywana w nabozenstwie. Gorsze glupoty tu wyczytuje ;)

Nie wolno niszczyć żadnych pism uznanych za święte, nieważne czy to Biblia, Koran , Tora czy inne...nie wolno poprostu...to żadna sztuka, to prowokacja i obraza tych, którzy je szanują

Gość a no bo tak
cos co zostalo machniete w drukarni. to tylko naklad. Co to znaczy swiete? wtedy gdy to tak nazwiemy? czy cel do jakiego sluzy? ja cos czuje ze to zwykla ksiazka w okladce byla albo jakis bubel :P