Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roza na betonie88

Dlaczego za granica Polak Polakowi wilkiem?

Polecane posty

Gość to ja wam powiem teraz tak
a ja nie lubię Polaków za to, że im się wydaje że przyjeżdżają do obcego państwa i im się wszystko należy. wydaje nam się że skończenie polskiej uczelni to jakiś wyczyn? :D chcą zajmować wysokie stanowiska, mieć dochody takie jak obywatele danego kraju.

Gość DKNY
chcieć i marzyć każdemu wolno, co się czepiasz? :)

dkny a dziwisz sie dlaczego sie wypieraja wlasnego pochodzenia u nas w pokrewnej firmie na drugiej wyspie zwolniono polakow za kradziez i tka opinie wystawiaja rodacy dostali rowniez policyjny zakaz przekraczania norweskiej granicy

Gość Roza na betonie88
Ja tam nigdy swojego pochodzenia sie nie wstydzilam, jak tak mozna? Udawac kogos innego? Przeciez to bez sensu. A co to tego posta powyzej- mylisz sie. Nie wszystkim Polakam wydaje sie, ze nalezy nam sie wszystko. Wedlug twoich zalozen kazdy Polak powinien zatem siedziec na zmywaku, bo my jestesmy zero spoleczne i na nic lepszego nas nie stac? Kompletne bzdury wypisujesz! Uwierz mi, ze Polak ktory ma ambicje, zna biegle jezyk angielski- dostanie porzadna prace. A gdy udowodni, ze jest warty zachodu i ze ciezko pracuje, z pewnoscia dostanie awans.

Gość Roza na betonie88
Oczywiscie chodzilo mi o pierwszego posta z gory :-)

Gość Roza na betonie88
@zawsze szczery- a co zazdroscisz? to ze tobie sie nie powiodlo, to nie znaczy, ze mi nie musi. Nie kazdy ma ambicje pracowania na zmywaku lub sprzatania hoteli... tak jak zapewne ty :)

Roza na betonie88 masz racje ,nie kazdy musi byc na zmywaku zanm wielu polakow z wysokimi stanowiskami ktorzy walczyli o swoje wykazywali ze sa warci i im sie nalezy alespojz na innych sa tacy co ledwo kilka slow skleca w innym jezyku a juz by chcieli dyrektorowac a najlepiej jakby siedzieli na tylku nic nie robili ale kase duza zbierali sa tacy i tacy

Gość DKNY
"to ze tobie sie nie powiodlo, to nie znaczy, ze mi nie musi" testowa wersja aneci?

Gość DKNY
"dkny a dziwisz sie dlaczego sie wypieraja wlasnego pochodzenia " z przykrością stwierdzam, ze czasem mają słuszne obawy przed zmierzeniem ich miarą pobraną na wcześniejszych kontaktaach z naszymi rodakami ale czy to jest jakieś wyjście? nie przyznać się do swojej narodowości?

dkny to nie zadne wyjscie bo w papierach i tak masz napisane skad jestes wiec to nic nie pomoze ale ci dobrzy maja gorzej bo 2 razy tyle musza pracowac na dobra opinie

Gość Roza na betonie88
@Ljuhajmka : Zgadzam sie z Toba. Oczywiscie ci co ambitniejsi zajda wyzej, ale warunek, musisz znac jezyk. Bez tego nie dostanie sie porzadnej pracy. Ja pracuje z samymi Brytyjczykami, dzieki Bogu moja mama od malego slala mnie na lekcje angielskiego, co pozwolilo mi opanowac jezyk do perfekcji. Dlatego udalo mi sie dostac dobra prace w biurze. Wczesniej zrobilam sobie kurs komputerowy i pomoglo :) Pracuje juz 3,5 roku, kilka miesiecy temu awansowalam. Wszystkie negatywne komentarze jakie uslyszalam, to wlasnie od Polakow. Panuje u nas straszna zasciankowosc. Nie wyobrazam sobie np. Euro 2012 u nas, przeciez to bedzie wstyd jak nic.

Gość Roza na betonie88
Ach no i jeszcze, zeby nie bylo : Rowniez probowalam zalatwic prace jakiemus Polakowi, niestety do tej pory zaden inny Polak nie zostal u nas zatrudniony. Nie wiem co bylo przyczyna, moze slaba znajomosc jezyka? Naprawde nie wiem. Oczywiscie nawet za moje checi znalezienia pracy, zostalam zwyzywana i nawet slowa "dziekuje" nie uslyszalam. Ostatnio kolezanka z Chin powiedziala : "Wy Polacy to nie potraficie sie przyjaznic za granica, jeden drugiemu zazdrosci". Cos w tym musi byc, skoro nawet obcokrajowcy to zauwazaja. Ciekawi mnie kiedy to sie zmieni? Moze za jakies... 70 lat? :P

Gość DKNY
Róża, nikt sobie nie wybiera miejsca, w którym przychodzi na świat, więc nie masz wyjścia - just live with it and enjoy your immigrant luck :)

Gość awwweee
CO WY KURAWA ROBICIE CIĄGLE ZA TĄ ZAGRANICĄ,KURWA WESCIE SIĘ ZA NAUKĘ SKONCZCIE JAKĄS MEDYCYNE PRAWO IDZCIE NA ADWOKATA I BEDZIECIE ZARABIAC ALE WY KURWA WOLICIE ZBIERAC JAKIES POMIDORY W HOLANDI CZY W ANGLI STAC NA ZMYWAKU. NO ALE KURWA KAŻDY JEST KOWALEM SOJEGO LOSU.. JEBAĆ NIEUDACZNIKÓW.

Gość derbe be
ja staram sie pomagac, ale nie lubie ludzi, ktorzy uwiesza sie i sami nie rusza sie do przodu..tylko trzeba wszystko za nich zrobic..to nie jest pomoc tylko wyraczanie..

Gość tattttttttttttttttttttttt
ja karmiłam polkę przez 2 miesiące , zawsze jakiemuś polakowi/polce pomagam.mi jeszcze nikt nigdy nie pomógł.

Gość Roza na betonie88
@aweeee : Zanim zaczniesz doradzac innym, proponuje najpierw Tobie rozpoczac edukacje, a zwlaszcza popracowac nad ortografia :) Niestety, co do twojego "wyslawiania sie" tez mam zastrzezenia. Dopiero jak juz zdobedziesz cenna wiedze- mozemy zaczac polemike :)