Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

makeupkit

ILE DAWAC MAMIE ZA MIESZKANIE?

Polecane posty

zaczynam studia i idę do pracy, czesne bd placic sobie sama, ile mam dac mamie za mieszkanie i jedzenie (tj. sniadanie , obiad, kolacja), bo reszte bd kupowac sobie sama.

Gość *liliann
Ja dokładam się 200zł do rachunków. Ale poza tym wszystko kupuję sobie sama, włączenie z jedzeniem.

Gość otak
prze wizytą u psychiatry czy po wizycie u psychiatry?

Gość *liliann
Jak stać Cię na tyle to Ok. Mama na pewno ucieszy się :)

Gość hanaja
pogadaj z mam otwarcie;)jakiej sumy oczekuje i czy w ogole oczekuje;)

no z 400 będzie dobrze, no chyba mama nie będzie Cię wyliczać co do grosza z kolacji czy np śniadań no nie?

tylko, ze mam jeszcze taki problem, ze u nas caly czas przesiaduje od paru lat moj kuzyn 13-letni i nie wiem czemu mama sie nim zajmuje, bo on wyzywa i jest okropny, bardzo go nie lubie i nie chce zeby jadl z moich pieniedzy, najchetniej bym go wyslala do domu, ale jego matka sie nim nie zajmuje. On wyzywa ns od suk itp.

Gość *liliann
Piszesz to serio? Co to za patologiczny dzieciak. Udusiłabym go.

Gość *liliann
A jak podrośnie to zacznie ją bić i wynosić z domu rzeczy na handel. Wywalić gnoja, póki nie jest za późno.

Gość hanaja
a ty placic bedziesz?jak takiego bekarta macie?no bez przesady...

Gość słuszna decyzja
kazdy domownik powinien się dokładasc swoją częsc do rachunków, jedzenie kupuj sobie sama, nie bedzie wątpliwosci kto kogo utrzymuje, jeśli mieszkacie z mamą we dwie pprzlicz WSZYSTKIE opłaty i podziel na poł, jeśli 4 stówy starczy to ok

Jak rodzicom sie nie pzrelewa a ty dasz rade się dokładać to dobrze robnisz:) To wszystko zalezy od sytuacji, od tego kto ma ile, jesli nie jest tak xle z kasą, to moze np. nie dawaj im kasy do ręki, bo to może byc dla was kłopotliwe, tylko np. rób zakupy...chemia, zapełnienie lodówki...odciazysz jeszcze mamę :)

no wlasnie dlatego mam taki dylemat, bo tak to bym dala mamie te 400-500 zł i juz, a tak to wiem, ze wróce na obiad czy kolacje , a on juz wszystko wyżre, nic nie zostanie, jeszcze mnie wyzwie... mama nie jest juz taka mloda, nie daje sobie z nim rady, a caly czas go trzyma i juz nawet nie reaguje na wyzwiska typu suk*, czy dziwk*

Gość słuszna decyzja
kuzyn nie ma swojego domu ?

aha i on siedzi tylko na kompie i przed tv, co oznacza, ze prąd, woda itp. tez za niego placimy.

Gość hanaja
jestes dorsla idziesz na studia, moze czas bys Ty w koncu zareagowala?jesli np. Twoi rodzice potzrebuja pomocy ze wzgledu na kiepska sytuacje finansowa postaw ulitamtum jakies, przeciez to nie do pomyslenia jest...

Gość słuszna decyzja
weisz co, jeśli mamie brakuje sił i odwagi to ty sie odważ i go wyrzuc z domu, powedz ze dorosłas i masz dosć tej patologii, poszłas do pracy i chcesz normalnie zyc w swoim domu, nie masz zamiaru go utrzymywac, dac mu exmisje i tyle

Mama ma za dobre serce, powinna go ukrócić :( Nie chodiz o to by mu wyliczac wszystko, bo to dziecko przecież, ale by skończyła sie swawola i brak szacunku z jego strony.

Gość słuszna decyzja
a na czim kompie on tak przesiaduje ?

Gość aa uu no no no
dokładac sie do mieszkania i wyzywienia, jaki słodki dzieciak, to sa tacy jeszcze ? mój synus nigdy nie dał złotówki ,pracować tez nie chce a ma wszystko: komputerek,internecik,opłaconą komórkę no i...wkońcu znalazl dziewczynę, mam nadzieję że wkoncu się wyprowadzi :(