Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszmama20

jakie pierwsze kosmetyki dla noworodka

Polecane posty

Gość przyszmama20

zastanawiam się jakie kosmetyki kupić wiem żenapewno kremik do tylka i do buzi chodzi mi głównie o kąpiel czy kupić płyn do kąpieli ? czy poprostu wystarczy mydełko i tym sie całe dzidzi umyje? a po kąpieli oliwką? bo w wyprawce którą dosałam w sklepie to jest: oliwka, puder, mydło, kremy, szampon

Gość przyszmama20
??

Gość cyki cyki
Przecież już masz kosmetyki. Chyba, że to są tylko mini próbki, ale po co kupować inne bez wypróbowania tych, które już masz?

Gość przyszmama20
chodzi mi o to jakikosmetyk uzywac do k,apania dziecka ? a jak nie uzywac oliwki po kąpieli to czego?

Gość to po prostu wysypka
SUDOCREM - na odparzenia, profilaktycznie stosowałam po każdej zmianie pieluszki Oilatum - do kąpieli przez pierwszy miesiąc, a potem NIVEA BABY płyn i szampon do kąpieli w jednym, mydełko używam odkąd dziecko skończyło roczek Oliwka - do smarowania po kąpieli, ale gdy skórka nie była sucha to nie smarowałam

Gość mamamam27
do kąpania - oilatum, oilan itd -po tym dziecka nie trzeba oliwkować i chwała bogu bo moj wyjęty z wanienki bardzo krzyczał dopóki cały nie był zawinięty w ręcznik - więc leżenie na golasa i oliwkowanie niewchodziło w gre - po 6 m-cu przeszliśmy na zwykły bambi do kąpieli bez smarowania czymśkolwiek po do twarzy miałam krem z oilana - nadaje sie też na slońce i wiatr do pupci sudokrem - i nie znam co to odparzenie no i szampon jakiś tam mam z hippa także oliwka, puder? po co - zbędne, w mydle raz myłam małemu zabawki i tyle

na buźkę krem NIVEA na każdą pogodę lub zwykły NIVEA po kąpieli

Gość najlepiej nie kupuj nic
tylko w szpitalu zapytaj się pielęgniarek co kupić bo ja nakupowałam a mała okazała się alergiczką i teraz muszę kupować w aptece z Biodermy

Gość przyszmama20
czyli jak kupie ten oilan to juz nic nie musze kupować? tylko krem do tylka i buzi żadnej oliwki pudru nic?

Gość przyszmama20
no albo tak zrobie tylko zrobie liste chlopakowi juz jakby nie byla uczulona ani nic to poleci i kupi

Gość mamamam27
oilan - oilatum - są też dla alergików i niesłyszałam żeby cokolwiek było dziecku po nich - właśnie one są dla skóry wrażliwej, podrażnionej itd - poczytaj - oilatum jest sporo droższy a oilan to polski odpowienik ale wg mnie gorszy - jest też banaleum i jakieśtam jeszcze - ale wg mnie na sam początek oilatum - potem już te tańsze

Gość mamamam27
aaa no i kupisz je w aptece - popatrz na doz.pl - tam jest katalog "dla mamy i maleństwa" - można zamówić kartę taką i są rabaty na zakupy - zamiawiasz przez neta a odbierasz za darmo w jednej z aptek z listy a mają apteki chyba w każdym mieście - ja tak robiłam

jakiś krem na dwór musisz kupić do buźki

Gość przyszmama20
no u mnie jest ta apteka wiec dzieki za ta stronke

ale tam akurat kosmetyki dla niemowląt są drogie :-(

jeśli chodzi o inny asortyment to mają niskie ceny, ale nie dla dzieci :-)

Gość ble bleeert
to po prostu wysypka SUDOCREM - na odparzenia, profilaktycznie stosowałam po każdej zmianie pieluszki no to profilaktycznie czy po każdej zmianie pieluszki? wiesz co to znaczy słowo i znazenie profilaktycznie?jak nie zajrzyj do słownika:D sudocremu nie używam się codziennie bo jest to bardzo silny środek. jedynie faktycznie go wystąpi odparzenie go stosujemy. ja małego kąpie w oilatum a, do pupci do codziennego stosowania LInomag bobo z wit. a+e i to jedyne kosmetyki jakich używam.

w szpitalu, w którym rodziłam tak mi poleciał personel medyczny. Profilaktycznie, czyli, aby nie dopuścić do odparzenia przy zmianie pieluszki :-) :-)

poza tym profilaktycznie nie wyklucza po każdej zmianie pieluszki... chętnie służę pomocą w kwestii zrozumienia :-)

Do 3 miesiąca kąpałam w Oilatum Soft. Kupowałam na Allegro, bo w aptece to bym zbankrutowała. Teraz kąpię w Penatenie (dostałam w prezencie - żel do kąpieli), a jak skończę to już mam Johnsons - też żel. Włoski - szampon Bambino. Odparzenia - Sudorem. Żadnych pudrów i oliwek. Też nakupowałam i teraz leżą, i czekają, aż je wyrzucę.

Nasz zestaw na pierwsze miesiące: sudokrem mąka ziemniaczana szamponik bambino szare mydło Nic więcej nie używam, wszystko inne malą uczula a nie widzę sensu wywalać kasy na oilatum czy alerco jak po szarym mydle ma super skórę i wszystkie krostki i odparzenia znikają. Jak jest dużo odparzeń to z maki ziemniaczanej robie krochmal. Stosuje ją tez jako zasypkę do pupy wymiennie z sudokremem jeśli są pieluszkowe odparzenia.

ja kupiłam olejek do kąpieli z Rossmanna BabyDream (dużo osób zachwala), mam sudocrem, linomag i sporo różnych próbek od lekarza więc dla noworodka wystarczy. żadnych oliwek nie mam zamiaru używać bo wysuszają skórę

Ten olejek jest fajny. świetnie natłuszcza skórę, ale moją uczula i to bardzo :(, za to ja go lubię i starszym tez dodaję kilka kropel.

Gość ha ha ale jaja
ale dlaczego uzywacie sudocremu profilaktycznie? ta masc jest NA odparzenia a nie przeciw!!!! ja zasypuje malemu pupe maka ziemniaczana i NIE WIEM CO TO ODPARZENIA!!! niczym innym nie smarowalam a kapie w oilatumie soft i w niczym innym. czasem w nadmanganianie ale to wtedy jak mu wyskocza potowki, zdarzylo sie to raz poki co:P

Gość ble bleeert
" Jeśli dziecko ma odparzenia na skórze, przydają się specjalne preparaty ułatwiające ich gojenie - można nałożyć Sudocrem, ale cienką warstwę. To silny środek, którego nadmiar może z kolei prowadzić do przesuszenia skóry." jeśli ma odparzenia, a nie przy kazdej zmianie pieluszki!! pierwsza lepsza stronka. sudocrem tylko w wyjątkowych sytuacjach. ja kupiłam niepotzebnie opakowanie 250g i ani razu go jeszcze nie uzyłam.

Gość ble bleeert
ha ha ale jaja no własnie jedna znająca się na rzeczy. ja używam linomagu. chociaż teraz i z niego zrezygnowałam na rzecz masci pieluszkowej czy noworodkowej róznie na to mówią ..robioną na receptę. 10zł za duże pudełko. bezpieczne bo naturalne.

Gość ha ha ale jaja
dodam ze moje dziecko ma 2miesiace. aha i do tych co smaruja sudocremem przy kazdej zmianie pieluszki. jak przyjda odparzenia to wtedy ta masc mozecie to kosza wyrzucic gdyz juz przyzwyczailyscie do niej organizm i z pewnoscia nie zadziala. moja kolezanka juz sie o tym przekonala i z odparzeniami pozniej nie mogla dac sobie rady

Patrz co napisalam ;) "Stosuje ją tez jako zasypkę do pupy wymiennie z sudokremem jeśli są pieluszkowe odparzenia." ;) Na co dzień nie stosuję nic. Za to przemywam chusteczkami one i tak w sobie mają różne balsamy i cuda na kiju i to na pewno pupie wystarczy :)