Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszmama20

jakie pierwsze kosmetyki dla noworodka

Polecane posty

Gość ble bleeert
tak w ogóle jak zainteresowałam się składem tych chusteczek czym one są nawilżane, ile tam jest subst.rakotwórczych, konserwantów itd to ręce mi opadły. naprawdę. miałam 3 rózne opakowania akurat nivea , dada i pampersy.. i o dziwo najgorzej wypadają pampki, potem dady, a na 1szym miejscu nivea. chyba zrezygnuje znich w ogóle i bede myć wodą z szarym mydłem.:o masakra. wszędzie ładują ten badziew.

Gość ble bleeert
a tak pozatym z czego te odparzenia się robią? nie zmieniacie pieluszek czesto, czy po prostu wina wrażliwej skóry? czy jak?

Moje jest mega alergiczką. Wyjdę z nią na podwórko i wracam i jest cala w kropki. Wszystko ją uczula, ale już to 3 raz przechodzę więc podchodzę z dystansem. Z czasem będzie coraz lepiej. Na razie mogę zapomnieć o normalnym proszku do prania (albo plyn lovelli albo płatki mydlane i w rękach blee) o kosmetykach j&j to już całkiem zapomnieć mogę, nie wiem czemu ale on tak uczulają, ze czasem nawet mnie po nich ciapki wyskakują, a podobno są takie super i dla wrażliwej skóry. A odparzenia na pupie to np teraz ma głownie z powodu biegunki :( po prostu ją obtarlo na maxa, ale krochmal, mąka i jest lepiej. Jutro nie będzie śladu.

Gość PielegnacjaDzieckapl
Wybór odpowiednich kosmetyków dla dziecka to bardzo ważna sprawa, bowiem mają one wpływ na prawidłową kondycję skóry i rozwój dziecka. Po pierwsze należy pamiętać, że każde dziecko może reagować na różne kosmetyki nieco inaczej. Dlatego gdy tylko zauważysz, że dzieje się coś niedobrego, zmień kosmetyk. Ważne jest także, aby nie przesadzać z ilością kosmetyków, w pierwszych miesiącach życia dziecka w zupełności wystarczą mu: olejek do kąpieli, krem do ciała oraz krem na odparzenia. Kosmetyki nie powinny zawierać barwników ani substancji zapachowych. Najlepsze rezultaty głęboko nawilżające dają tzw. emolienty - środki oparte na naturalnych bioolejach. Polecamy dermokosmetyki z serii Balneum Baby Basic - do wyboru są 2 olejki do kąpieli (dla skóry normalnej lub podrażnionej), na bazie oleju sojowego, nie zatykają porów, a uzupełniają płaszcz lipidowy skóry dziecka. Nie wymagają stosowania innych środków myjących, można też nimi myć główkę. Po kąpieli zalecamy Delikatny Krem do ciała, a na odparzenia świetnie działa Krem na Pupę z cynkiem i pantenolem (osusza i goi skórę). A jak dbać o pupę malucha? Przeczytajcie nasz wywiad z pediatrą! :) http://pielegnacjadziecka.pl/mama/pielegnacja/jak-pielegnowac-pupe-niemowlecia