Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellwen

Praca mgr

Polecane posty

Gość ellwen

Witam, mam pytanie odnośnie pracy magisterskiej. Rok temu broniłam licencjat, a za rok mam obronę magisterki. W pracy magisterskiej mam jeden rozdział identyczny jak w pracy licencjackiej. Czy mogę wykorzystać ten rozdział z pracy licencjackiej i dać go do magisterskiej? Czy muszę wszystko od nowa pisać? dzięki za odpowiedź

Gość ellwen
mam promotora, ale mam też wakacje więc się z nim nie widuje.... eehh ciężko będzie napisać jeszcze raz to samo, tym bardziej, że nie mam innych książek na ten temat niż te co w licencjacie:/

Gość ellwen
odpowie ktoś jeszcze?

Gość m:v<:l
przecież ci już ktoś odpowiedział że nie możesz? czego oczekujesz? potrzebujesz aprobaty?

Gość za to z pisem lepsza
Nie możesz! Mój znajomy tak zrobił i pracę mu cofnięto z zarzutem uwaga uwaga: autoplagiatu. A on nawet nie skopiował tego, tylko napisał drugi raz to samo, innymi słowami. Jednakże uznano, że jest to niedopuszczalne, więc nie rób tak. Najwyżej poszukaj nowych materiałów, które mogłyby jakoś rozwinąć to, co już napisałaś, tamto streść krótko i dodaj nowe informacje, albo w ogóle zrezygnuj z tego, o ile to nie jest jakieś kluczowe.

Gość nawet nie można pisać
na ten sam temat ani innymi słowami, ani dodając czy odejmując coś z tekstu, po prostu to ma być INNA praca

Gość ellwen
konkretnie chodzi o to, że mam opisać miasto, o którym pisze, tzn. historię, środowisko, infrastrukturę itp. Przecież to się raczej przez 2 lata nie zmieniło, a o moim mieście są może z 2 książki napisane:/

Gość brzydki jest
z tego co nam mówiono, to można wykorzystać 30 % z własnej pracy licencjackiej. Nie wiem, czy w tych samych słowach, czy nieco inaczej pokonstruować zdania.