Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosanka8555

czy urządzać mieskzanie narzeczonego czy poczekać do ślubu?

Polecane posty

Gość kokosanka8555

kupił duże mieszkanie i część wyposażenia ale zastanawiam się czy resztę rzeczy kupić teraz czy dopiero jak będziemy małżeńswem czyli za jakiś rok ( zamieszkac zamierzamy wcześniej). Jednym słowem - pakować pieniądze w mieszkanie kupione na narzeczonego przed ślubem? Czy nie ryzykować bo a nóż co będzie jak się rozstaniemy?

Gość ddfdfdfdfdfdfdf
dokladnie tak jak piszesz, daj sobie spokoj ;)

Gość kokosanka8555
a konkretnie to dlaczego? jest ryzyko?

bedziesz glupia jesli umeblujesz mu chate !!! jesli po slubie bedziesz urzadzac mieszkanie za swoje pieniadze bierz na siebie rachunki imienne. dobrze ci radze. roznie w zyciu bywa

Gość kokosanka8555
tylko że ja juz kilka rzeczy kupiłam:( ale jeszcze mase rzeczy nie i nie wiem co robić. Rachunki mam, faktury są na mnie

daj se na razie siana i się wstrzymaj. tu nie chodzi o to, że twój związek to pomyłka, czy coś, tylko... no wiesz- różnie w życiu bywa. I tak- jest ryzyko, jak zawsze zresztą.

Gość kokosanka8555
ale my chcemy juz ze soba zamieszkać a przecież bez przysłowiowych garnków się nie da funkcjonować. On kupił mieszkanie a ja miałam je wyposażyć -taki był plan. Tylko teraz naszły mnie wątpliwości czy oby dobrze robię... A co jeśli sie rozstaniemy? Będzie mnie spłacał? W tym momencie mam włożone w te mieszkanie 7 tys.

Gość kokosanka8555
a nie wiecie przypadkiem jak to jest z mieszkaniem zakupionym przed ślubem ? Z tym że nie za gotówkę całość ale zakredytowane częściowo ( 50%) . Jak to załatwic żeby w razie czego było również na mnie? P.S. Dodam że mój narzeczony reaguje gwałtownie gdy mówie mu " a co bezie jak sie np rozstaniemy?"... Ale po przyciśnieęciu odpowiada że jak cos to po prostu mnie spłaci