Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mermoladka

Egzorcyzmy Emily rose-naprawdę taki straszny ten film?

Polecane posty

Za parę minut leci na Polsacie, i nie wiem czy obejrzeć, bo jak mam srać ze strachu przez następny miesiąc to odpuszczę sobie...

Gość filmik fajny.....
nie taki straszny - książka lepsza o 100 razy :)

Gość ja sie nie boje
oglądaj śmiało taki straszny to on nie jest

Gość wlasnie, te sie boje ze
bede dygac przez najblizsze tygodnie :D

i tez sie kurewsko boje schic, juz po labedziu rosly mi kurwa skrzydla czarnego labedzia :O

na polscacie a nie na tvp 2? dobra, jade z tym koksem, najwyzej osiwieje

Gość mamutkowa
Ja bardzo długo miałam schizy. do teraz pamiętam o 3 nad ranem brrr. Nie oglądam tego.

Gość nie przeraza
.

ogladne troche, jak bede sie srac to wylacze

dobra, to ja też trochę obejrzę, jak dostanę jakiś ataków to się amputuję i wrócę na kafe:P

Gość i co masz zamiar
ee słabe to filmidło.

Gość sxrdctfvygbhunjmk,
ja oglądałam egzorcyzmy emily rose... powiem ci szczerze ze przez tydzien budzilam sie o 3 w nocy i mialam takieschizy ze drzwi sie same otwieraja przykrywalam sie kołdrą i przez godzine spac nie moglam.. nucilam sobie piosenki zeby tylko ciszy nie bylo... WIEC FILM STRASZNIE DZIALA NA PSYCHE I SZCZEGOLNIE WTEDY KIEDY MASZ SWIADOMOSC ZE TO BYLO KIEDYS NAPRAWDE!!!!

kurwa, wezcie juz sie boje mam nadzieje ze zaraz bedzie reklama, to zapale i do spania bo serio juz mam srake :O

Gość a tutaj o dokumencie
Film zrealizowany przez Macieja Bodasińskiego i Leszka Dokowicza to pierwszy dokument rekonstruujący wydarzenia sprzed lat. Do głównych jego postaci należy ksiądz Ernst Alt, egzorcysta, jeden z kapłanów, którzy usiłowali pomóc Anneliese Michel.Ks. Alt twierdzi, że dziewczynę opętało sześć demonów, które stopniowo ujawniały swoją tożsamość Judasz, Hitler, Lucyfer, upadły ks. Fleischmann, Neron i Kain. Ich wyznania zostały zarejestrowane na taśmach nagrywanych przez księży. 51 taśm zawiera około 100 godzin nagrań z egzorcyzmów. Robią wstrząsające wrażenie. Dostaliśmy pięć spleśniałych rozsypujących się szpul magnetofonowych, które od 30 lat leżały w szafie wyjaśnia Maciej Bodasiński. Przegrywaliśmy je w profesjonalnym studiu. Dźwiękowcy nie mogli wyjść ze zdumienia, patrząc na wskaźniki. Powiedzieli, że takie dźwięki nie istnieją w naturze...Maciej Bodasiński opowiada, że podczas zgrywania materiału dźwiękowego z oryginalnych taśm szpulowych na tzw. bety, używane w telewizji maszyny rejestrujące poziom dźwięku wariowały. Montażysta, który musiał siedzieć cały czas i zgrywać te taśmy, po wysłuchaniu fragmentu pobiegł po różaniec i odtąd nie wypuszczał go z rąk. Czujniki rejestrowały nieludzki dźwięk, który wydawały demony, używając ciała Anneliese tłumaczy. Takie dźwięki można sobie teoretycznie wyobrazić, kiedy naraz zagra cała orkiestra symfoniczna. Ale nigdy pojedynczy człowiek! „Nigdy bym nie pomyślała, że to jest tak straszne. Ciągle sobie myślałam, że chcę cierpieć także za innych ludzi, żeby nie poszli na wieczne zatracenie, ale nie sądziłam, że jest to aż tak bolesne, tak straszne, tak okropne! Na grobie Anneliese Michel zawsze leżą świeże kwiaty. Z całego kraju zjeżdżają wierni, by się tam modlić. Leżą tu obrazki z modlitwą w intencji beatyfikacji opętanej. Starszy mężczyzna zaangażowany w szerzenie kultu zmarłej dostrzega w jej nazwisku szczególny sens: Michel to przecież Michał, a więc imię dowódcy wojsk niebieskich i pogromcy szatana. Anneliese jak mówi pokonała sześć demonów

oglądacie?...:classic_cool: bo ja specjalnie sobie więcej świateł włączyłam...Bosz, całkiem nieźle nią rzucało..

Gość ja sie nie boje
http://www.google.pl/search?q=emily+rose&hl=pl&client=firefox-a&hs=W2W&sa=G&rls=org.mozilla:pl:official&channel=s&biw=1366&bih=611&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=UM1OTqCDBdCSOr6j1PEG&ved=0CCYQsAQ

Gość a tutaj o dokumencie
Valentin Fleischmann - w latach 1572 - 1575 proboszcz parafii rzymskokatolickiej w Ettleben w Bawarii (Niemcy). Zgodnie z treścią akt parafialnych był usunięty ze stanowiska za pijaństwo, pobicie oraz morderstwo. Miał być jednym z 6 demonów, które miały męczyć Anneliese Michel - pierwowzór bohaterki filmu "Egzorcyzmy Emily Rose". Ettleben była placówką proboszcza E. Alta, który brał udział w egzorcyzmach młodej kobiety. Altowi nigdy nie było dobrze w plebanii, uważał, że w tym budynku działały złe moce. Twierdzi, że przed rozpoczęciem egzorcyzmów nie wiedział o tym, że kilkaset lat przed nim Fleischmann był proboszczem w Ettleben. Fleischmann był jedynym wśród demonów, którego imię nie jest powszechnie znane innymi byli Neron, Hitler, Kain, Judasz i Lucyfer. Kiedy według opinii zwolenników teorii o opętaniu z Annelise mówił Fleischmann, ona mówiła niskim, męskim głosem oraz lokalnym dialektem. Według dialogów podczas egzorcyzmów Fleischmann był w piekle, ponieważ zabił człowieka i sypiał z kobietami. Uczynił to, ponieważ wymogi kapłaństwa były dla niego za ciężkie. Według relacji egzorcystów, demon Fleischmann potwierdził konieczność celibatu.

ja ogladam tylko proces, jej atakow-nie

no tak, kurwa leci to, zaraz przelacze bo mam ciary ale i tak mam chyba pospane raz ogladalam jakies egzorcyzmy, jak kobieta krzyczala, do dzis mam ten krzyk w glowie

ja wylaczylam w pizdu, tez sie tej geby wytraszylam :O