Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość butla butla

do kiedy butla

Polecane posty

Gość butla butla

dziewczyny do kiedy karmi sie butelką dziecko

Gość max do ...
1 roku

Gość mamama27
mój do 5 m-ca jadła z butli - potem tylko w nocy - od 7 m-ca już nieje z butelki wogóle

a moi jeszcze do niedawna pili mleko raz wieczorem z butelki. i nagle sami stwierdzili że nie chca bo są już duzi. chciałam im wczesniej zabrać ale ciężko było i się poddałam.

Gość córa ma 2 lata i pije
z butli, bo z kubka się strasznie krztusi

Gość monkhas
do 7 mcy

Gość Specjaliści zalecają
nie dłużej niż do 18 miesiąca życia i dla tego wieku maksymalnie produkowane są smoczki uspokajacze i butelkowe.

Gość paolla olla
smoczki zarowno uspokajacze i do butelek sa produkowane do 36 miesiaca..doucz sie kobito wyzej:O

Gość Specjaliści zalecają
ojej chyba będę musiała a ty lecz kompleksy gdzie indziej paolla:)

Gość do paolla
Mnie też wiadomo że do 18 miesiąca życia, na przykład smoczki NUK produkowane są tylko do 18 go bo producent zakłada że najzdrowiej jeżeli dziecko rzuci smoki do 18 miesiąca życia. Nie wiem jakie to moczki do 36 miesiąca :D i jak śmiesznie musi takie dziecko ze smokiem wyglądać.

Gość Nie do końca
tak jest ja na przykład w Austrii tu gdzie mieszkam nie dostanę Nuk-a do 36 miesięcy i jak zapytałam do osoba na dziale kazała powtórzyć "do ilu miesięcy?" :D a w Polsce proszę bardzo i 3 latki jak chcą mogą ze smoczkiem chodzić i trochę to śmieszne ale racja do butelek smoczków do 36 miesiąca nie ma.

A że się tak wtrącę: ale po co smoczki do butelki na 36 msc? Przecież można ( i zapewne większość mam tak robi/robiło) naciąć smoczek, by kaszka/ mleko szybciej leciało? Zwłaszcza, że takie duże dziecko jeśli w ogóle pije przez smoka, to pewnie tylko raz dziennie jakąś kaszkę?

Gość a jednak....
do butli to raczej wiadomo ze nie ma bo w nich chodzi tylko o szybkosc przepływu,wystarczy wiekszy cross-cut i juz ale nie gadajcie,ze nie ma smoczkow powyzej 36 miesiaca, bo sa jak widac wyzej w linkach moje dziecko ma 26miesiecy i do spania bierze smoka..a opinie innych mam gleboko gdzies:P

Gość mój syn ma 3 lata, 20
zębów, świetnie je wszystkie posiłki sztućcami, nawet się nie ubrudzi. Smoczek uspokajacz rzucił sam mając 14 miesięcy, ale..... nadal lubi wypić mleko rano i wieczorem tylko z butelki. Inaczej mleka pił nie będzie, pomimo, że normalnie pije picie z kubka, przez słomkę i z normalnych butelek też (bez smoków). Myślę, że sam to odrzuci niedługo, ale też nie chcę robić scen, bo nie chcę, żeby w ogóle zraził się do mleka.

Gość tattattatttt
mój synek do do 22 miesiąca jadł wieczorem z butli ale teraz już nie chce sam zrezygnował mojej kuzynki syn ma 4 lata i wieczorem je kasze z mlekiem

Gość butelkado...
mieszkam w Stanach i tutaj zalecaja skonczyc z butelka jak dziecko ma roczek!!!! moja siostra jest logopeda ( w Polsce) i mowila mi,ze z punktu widzenia logopedy to wlasnie max do roku butelka, a smoczek powinien byc odstawiony ok 9 miesiaca zycia. ale zycie weryfikuje troche te zalecenia. corka przestala uzywac butelki w 11 miesiacu zycia, a smoczek uzywala do zasypiania 2 razy dziennie do 2 latek dokladnie. nigdy z nim nie chodzila w ciagu dnia. myslalam,zenigdy sie go nie pozbedziemy. wyzucilam wszystkie jednego dnia!!! ( nie zostawiaj ani jednego, bo sie zlamiesz) i dalam jej takiego smoczka gryzaka, jak zeby rosna. on jest twardy, i jak zasypiala to wylatywal jej z buzi i nigdy wiecej sie o smoka nie zapytala. a normalnie bylo ich w domu 5-6 smoczkow, tak na wszelki wypadek.