Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna jak mysz pod miotłą

Mam juz dosc tej biedy

Polecane posty

Na nic mnie nie stac bo cała kasa idzie na życie, jedzenie i rachunki. Mam 25 lat nowy ciuch mogę sobie kupic raz na rok. Czasem chciałabym miec troszke gotowki by moc cos kupic np w Zarze itd. Paranoja jakas, jak bede miala 60 lat to moze sie dorobie i bede chodzic po takich sklepach? :(

Gość fvgfbsh
no niestety, polska rzeczywistosc :( Ja sie wkurzylam na takie zycie i wyjechalam. Na szczescie pracuje w zawodzie i mam tu ciekawsze zagadnienia zawodowe niz w Polsce..

Cały czas kupuje w ciuchlanadach, i nie widze w tym nic złego. Ale wiecie o co chodzi, jestem młoda chciałabym móc sobie pozwolic na takie wystrojenie się dla faceta, nie mowie zaraz ze to ma byc ciuch za 300zł. Ale zeby całe zycie nie moc sobie na nic pozwolic? Zarabiam 1500zł, szukam lepiej platnej pracy ale kicha. Zestarzeje sie i do osranej smierci bede klepac biede. Nie chodzi o mega kase tylko tak zeby czasem bylo stac na cos wiecej. Nosz kurwa

Gość magda86m
Oj kochana, żebyś wiedziała jak ja Cię rozumiem... nie jestes sama.. też mam 25 lat i czasami już się sił nie ma na to wszystko, ae pocieszam się myślą, że przeciez kiedyś musi być lepiej... Pozdrawiam Cię serdecznie.

Gość nigdy_niesczery
Jak będziesz miała 60 lat??? Obecnie na 1 emeryta pracują 4 dorosłe osoby. Z racji, że aktualnie mamy niż demograficzny, obliczono, że za 25 lat na 1 emeryta będą pracowały 2 osoby. Przy założeniu ze aktualnie rząd aby wypłacic te skromne emerytury zmuszony był sięgnąć do rezerw państwowych, to przewiduje ze za 35 lat, tych emerytur wcale nie będzie, bo dziura urośnie do gigantycznych rozmiarów. Tak więc radze po 1zł dziennie od dziś odkładac :D

Gość lady gadżet
a rodzice nie dali w dorosłość jakiejś gotówki?

Gość bellona molo
rodzice???? no cóż, jak ktoś jest z bogatego domu to może i dostał...ja nie ale nie narzekam

Gość nie wszystko było złe
wiecie co , mi się w prl lepiej żyło:)

Gość ms tamara
więcej optymizmu ludzie, też miałam czas kiedy za 600zł stażowego żyłam, trzeba mieć szczęście, ambicje i plan, a stąd już blisko do Zary:) pozdrawiam i życze powodzenia

Gość Lupciana
kochana ja mam rodzine meza dziecko drugie w drodze i mamy na zycie i rachunki2000zl msc.na same rachunki idzie prawiee tysiak.ubieramy sie w lumpkach, czego nie tepie bo tam sa fajne ciuchy ale wiadomo ze czasem chcialoby miec sie cos nowego, ale wole kupic dziecku.no coz pierdolone jest zycie bo chocby czlowiek sie staral i byl nie wiadomo jak uczciwy to i tak glupi zawsze bedzie mial szczescie

Gość Rubinyt
Ja zarabiam 1800, ale płacę również mamie za mieszkanie. Wychodzi ok. 1000-1100 zł miesięcznie na rachunki. Ile Ty masz tych rachunków, bo nawet w moim drogim mieście czynsz za 1 pokojowe mieszkanie to ok. 600, podobnie pokój, jedzenie ok. 350-400, powinno Ci zostać coś, chyba, że palisz i pijesz? Albo kupujesz jedzenie w drogich sklepach? Mi zostaje. Fakt ze glupio wydaje, ale mam na bilety, przyjemnosci, ciuchy nowe i bizuterie...

Gość kasia werne
....... bo chocby czlowiek sie staral i byl nie wiadomo jak uczciwy to i tak glupi zawsze bedzie mial szczescie...... tłumaczenie nieudaczników, jak możesz tak pisać?? wszyscy nieudacznicy chcieliby dużo i po równo, trzeba być w czymś dobrym, mieć dobre wykształcenie, znać języki, być pracowitym i ambitnym, sukces jest dla takich a nie dla użalających się gamoni

Gość do Lupciana
A to drugie dziecko to planowane jest?????

a dlaczego szczęście uzależniasz od ilości pieniędzy ? dlatego że wszędzie , w mediach i środkach masowego przekazu wpajają ludziom materialistyczny świat , że tylko to jest wyznacznikiem szczęścia.Gdybyś o tym nie wiedziała to byłabyś szczęsliwa. Ale zamartwiasz sie bo nie masz tego co mają w reklamach, bilbordach i filmach o młodych ludziach z Beverly Hills, bogate urodziny 16 latek fundowane przez dzianych tatusiów itp A nie zauważasz że masz powody do szczęścia , jeśli się jest młodym, dba sie o siebie, uprawia sport lub biega, jest się zdrowym - nie trzeba ubierać sie w bogate ciuchy .Mozna atrakcyjne wyglądać w dżinsach i podkoszulku -ale oczywiście ty tego nie zrozumiesz bo materialistyczny świat przyćmił wam oczy .

Gość Rubinyt
Kasiu, ale to nie w Polsce. W Polsce wystarcza znajomosci, najlepiej zas jest miec srednie wyksztalcenie, a byc mlodym i ladnym oraz plci przeciwnej niz rekruter :)

Kiedys jak mialam wiecej kasy, chcialam sobie kupic drozsze ciuchy. Wybralam sie do Zary, a pozniej Solara i Mango. Slyszalam, ze to co u nas uchodzi za cud, miod i orzeszki, to w innych krajach takie "Tesco". No w kazdym razie, gdy tylko zobaczylam prezentowany tam SZMELC, odwrocilam sie na piecie i poszlam nabyc spodnie do Carrefour (19,99) :D Jak juz szmelc, to przynajmniej tanio

Gość Lupcjana
czynszu mam samego400zeta za 2pok. Plus zawsze cos dojdzie.tv. Oplata za glupie wodomierze200zl woda gaz prad.podstawowe zakupy w biedronce, czyli wszystko kupuje co najtansze.nie mam nalogow.nawet witamin w ciazy nie biore.teraz musielismy kupic corce lozko, a nie jakies nowe z ikei tylko uzyane i zostalo nam50zl do10wrze.i nie wiem sobie odejmuje by corka miala ale nawet pozyczyc nie mam od kogo.

jesli chodzi o sieć ZARA to do Polski przysyłają to co się nie sprzeda w tym masz rację Calluna79 najnowsze i najlepsze kolekcje na zachodzie

Gość kasia werne
Calunna---------> no widać, że tej kasy to za dużo nie miałaś, carrefour zamiast zary:) ale się uśmiałam

Lupcjana no to współczuję ,szkoda mi takich ludzi ,ale może kiedyś uśmiechnie się do was los i będziecie mieć na godziwe życie .Uważam ,że kazego polaka powinno stać na normalne jedzenie ,ciuchy i przynajmniej raz w roku na wakacje ale niestety nasz kraj jest porąbany(ja osobiście zgrzeszyłabym jakbym narzekała ,ale przyznam szczerzę ze to chore że tak jest w Polsce)

Gość w takim razie dlaczego
sie zdecydowaliscie na drugie dziecko? rozumiem, ze nieplanowane bylo?

Gość dareshkaaa
wy chyba w zarze nie byłyście??!! jest tam wiele pięknych, dobrej jakości ciuchów, owszem dośc drogich, dlatego nie dla wszystkich, uwielbiam:( dywagacje osób, które nie spróbowały ale i tak lobbują wyzszosc ciuchów z marketów nad markowymi, niezłe:)

Gość Rubinyt
Ja pisalam do Autorki, licze, ze powinna wydawac na mieszkanie z 800zl max ze wszystkim + moze 100 sieciowka i komorka. Powinno jej zostawac 200-300zl extra. Przeciez jeansow nie kupujemy co miesiac, koszulek tez Ja Cie nie krytykuje, Lupuciana, Wam wychodzi 1000 na osobe, a liczac dziecko, na ktore choc w brzuchu trzeba cos wydac, niecale 700 Autorka ma 1500 na siebie

co do Zary zależy od kolekcji ,ja w te lato może kupiłam 3 ciuchy z zary nie podobała mi się wakacyjne trendy w zarze takie szmatowate a to fakt jakoś materiały kiepska i cena wysoka ,kupowanie w siciówkach(h&m,zara,bershka,stradivarius,pull&bear,new yorker itp) to żaden prestiż teraz 95% ludzi się tam ubiera.

Gość Docente Procente
Nie bądź materialistka! jedz! Śpij i ternuj zapasy! Nałoż trykot i zdobądź złoty medal jak zapasnik Tracz! Zrobisz salto z radości na olimpiadzie!

Gość tralllalalalalallllaa
a w jakiej branzy pracujesz?? ja mam 23 lata i wlasnie zaczynam pracowac na serio (wczesniej dorywczo). Teraz jestem na praktykach, takich 10-tygodniowych i juz tu dostaje 1400zl, a to tylko praktyki. Przyjmuja potem spora czesc praktykantów na stałe i pierwsza wypłata to ok 1800-1900 na okresie próbnym, a potem to juz wiecej i wiecej. Dodatkowo robie drobne fuszki zwiazane z moim fachem (np. kosztorysy) i na boku wyciagam dobre pioeniażki jeszcze. Kim jestes z zawodu? Moze wybrałas branze, w której sie mało zarabia?