Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Interpretuję SNY, zapraszam

Polecane posty

Dobry wieczór, dobra noc może bardziej Od zawsze interesowały mnie sny, ich mowa, to dlaczego je mamy i co chcą nam przekazać. Otwieram bloga o interpretacji snów. Chciałabym umieszczać na nim moje analizy snów, czwiczyć tą umiejętność. Jest ktos, kogo nurtuje jakieś marzenie senne? Chciałby ktoś skorzystac z interpretacji snów tu na forum, i czy by się zgodził na późniejszą publikacje na blogu tresci snu, interpretacji? Podaję adres bloga(jeszcze nie gotowy)www.sniac.blogspot.com

Gość Zlewozmywak
Snila mi sie naga cipka. Co to moze oznaczac?

Gość Zlewozmywak
Bo sie nie znasz na snach!

Gość nie mam nicka
Snia mi sie od pewnego czasu trumny i smierc ??

Gość straszna jest ta historia
Mam kilka powtarzających się snów: 1. Biegnę stawiając wielkie kroki, tak jakby nie było grawitacji, albo jakbym ważyła kilka kg. Robię wielkie, kilkunastometrowe kroki, unosząc się w powietrzu. W realnym życiu jestem pewna że potrafię to zrobić i wciąż mam przekonanie że kiedyś tak robiłam. To nie sen o lataniu, tylko o ...lekkości. Czuję się szczęśliwa w tym śnie. 2. Dowiaduję się że dziś jest Wigilia, a ja nic nie wiedziałam. Biegam po sklepach i nie mam co kupić, sklepy pozamykane albo jest mało towaru. Panikuję, bo za chwilę ma być kolacja, wiem że dostanę prezenty, a ja nic nie mam dla nikogo. Jestem zła i sfrustrowana. 3. Dość podobny sen, tzn. uczucia mu towarzyszące. Ktoś do mnie przychodzi, zostaje w pokoju a ja idę np. do łazienki, do kuchni... coś przygotowywać lub SIĘ przygotowywać. Czas leci i leci a ja wciąż nie jestem gotowa. Wiem że ta osoba nie będzie długo czekać, a ja nie mogę nic zrobić, nie mogę się pospieszyć. Gdy wracam po godzinie do pokoju, pokój jest pusty i panuje cisza. Czuję lęk. Czuję się dziwnie. Czuję że znów zawiodłam. 4. Prawie co noc mam sny o zdradach, rozstaniu, łzach i kłótniach z moim narzeczonym (mieszkamy razem). Budzę się smutna i wystraszona, bo wciąż tkwi we mnie rozpacz po rozstaniu. Natomiast gdy czasem się pokłócimy - śni mi się całą noc że się godzimy. 5. Sen że coś dużego spada z nieba. Różne warianty: meteoryty, ogniste kule itd itd. Czuję się we śnie malutka i bezbronna. Nie wiem gdzie uciekać. Spadają gigantyczne, uderzają w domy, w ludzi, a ja uciekam. Jestem naprawdę przerażona.

Gość straszna jest ta historia
i jeszcze: SNY KTÓRE MIAŁAM KIEDYŚ NOTORYCZNIE, OD PEWNEGO CZASU ICH NIE MAM: 6. Próbuję policzkować ludzi, ale nie mam odwagi i ręka zatrzymuje mi się przed ich policzkami i uderzam lekko. Biję także mamę. 7. W domu jest morderca, a ja uciekam przez wszystkie pokoje, zastawiam drzwi, wyskakuje przez okno, czasami doznaję urazu ręki/nogi, ale biegnę do bramki. Różne warianty z ucieczką - w każdym śnie uciekam do innego sąsiada. Sen ustał gdy wyprowadziłam się z domu (do chłopaka, nie dlatego żeby uciec od rodziców). 8. Zęby. Nagle zauważam że mam wielką dziurę w zębie, albo ząb jest brzydki, zakrwawiony i się rusza. Przeważnie sama go wyrywam, chociaż boję się bólu, ale myślę sobie że "załatwię to raz a dobrze". Czasami mi się nie udaje wyrwać. We śnie jedyne o czym myślę to - jak będę wyglądać? i umawiam się na wizytę u dentysty. Ostatni raz miałam ten sen przed rozstaniem ze swoim byłym, przedtem miałam ten sen przez parę lat. Teraz ustał. 9. Kiedyś często miałam sny erotyczne w których jestem mężczyzną i mam penisa. Onanizuję się lub kocham z kobietą.

Gość moj koszmarny sen
snilo mi sie akwarium niewielkich rozmiarow. to akwarium bylo przepelnione rybkami. bylo ich tak duzo, ze nie mogly plywac. obijaly sie o siebie i wtedy zblizylam sie i zobaczylam, ze czesc rybek nie zyje, inne ledwo co dychaja, a jeszcze inne byly juz w stanie rozkladu i z ich otwartych pyszczkow wychodzily robaki koloru bialego. brrrrr

nie mam nicka - opisz chociaz jeden taki sen w którym wystepują, napisz co sie w nim dzieje, co Ty robisz, myślisz i czujesz nie daje rady - to zalezy od całości snu, musisz opisac caly sen tak jak pisałam powyzej do nie mam nicka straszna jest ta historia moglabys podac adres maila, albo napisz na moj bleufille@op.pl te sny, zadam Ci pytania do nich i zinterpretuje je tylko narazie musze leciec bo synek się obudzil, pozdrawiam

Mnie się czasem śni, że nie mogę biec, stawiam krok z wielkim trudem, a ktoś mnie goni :o Dzisiaj śniło mi się np. , że jechałam z kimś samochodem ( ja go nie prowadziłam) i samochód gasł temu komuś. W aucie oprócz mnie ( siedziałam z przodu) były z tyłu chyba dwie osoby. To chyba byli z mojej rodziny, ale już nie pamiętam - jakby rodzice, brat. Kierowcy mówiłam, że ma dodać gazu na maksa, to wtedy nie będzie gasł ten samochód. Dojechaliśmy do naszych krewnych i ja weszłam sama do nich do domu. Było tam pełno ludzi i ja nie miałam gdzie usiąść. Dość dziwnie się czułam. Mam tak odjechane czasem sny, że hej. Może topik się rozwinie, to podrzucę parę kwiatków - tylko muszę je zapisywać po przebudzeniu.

1) Śniło mi się ze byłam w swoim pokoju i nagle spod szafy łóżka foteli zaczęły wychodzić węże różnego rodzaju ale same jadowite:/ dodam też ze panicznie sie ich boję nawet jak widzę na ulicy malutkiego zaskrońca to uciekam jak najdalej:/:/ 2)Śniło mi się też że miałam na rekach dziecko całe we krwi ale nie wiem czy ono było żywe. Na pewno sie nie ruszało i nie płakało wiec możliwe ze było martwe. Ja też miałam wszystkie ubrania ręce i twarz od krwi.:(

Gość hhhq3ree
"Mnie się czasem śni, że nie mogę biec, stawiam krok z wielkim trudem, a ktoś mnie goni " to ja mogę Ci wytłumaczyć, że próbujesz ruszać się naprawdę, przez sen, leżąc w łóżku, dlatego masz takie trudności

A może i tak z poruszaniem się. Tak samo jak z mówieniem. Też niedawno miałam sen z gatunku koszmarów i próbowałam coś w tym śnie powiedzieć, ale z trudem mi to przychodziło. I się obudziłam. Rano mąż mi powiedział, że coś mamrotałam przez sen, a normalnie tego chyba nie robię, bo by mi coś wspomniał. Jeszcze jeden ciekawy objaw mam. Akcja we śnie, a tu się mi oczy zamykają i z trudem je unoszę i znów opadają. Nie zawsze oczywiście.

straszna jest ta hstoria Ja bez interpretacji zgadywalabym, ze jestes bardzo niepewna siebie osoba, ktora stara sie wszystkim dookola dogadzac, przypasowywac by zdobyc ich akceptacje. Moze czujesz sie zobowiazana do tego. Podobnie niebezpiecznie czujes sie w zwiazku z facetem. Nie uzewnetrznaiasz swojej zlosci do ludzi, jezeli ktos cie wkurzy zazwyczaj zamykasz to w sobie i nie reagujesz, nie masz odwagi. Ale podswiadomie narasta w tobie zlosc i masz ochote powiedziec to i owo i ukarac ( stad policzkowanie ludzi) Generalnie czujesz, ze zycie ma nad toba wieksza kontrole niz ty nad zyciem.

Gość zdziwiona życiem
a mój sen? znów byliśmy razem z byłym i tym razem ja go zdradziłam, on mi to wyrzucał a ja go wyśmiałam, że o co mu chodzi, niech sobie przypomni co on zrobił i niech pamięta że mu wszystko wybaczyłam... a potem szłam po topniejącym śniegu u brzegu pięknego jeziora w słońcu;)

Straszna jest ta historia - Powtarzające sny są z reguły ważne, chcą zwrócić na siebie uwagę sen1. Po przez ten sen można twierdzic ze jestes osobą "lekko stąpającą po ziemi" jesteś ambitna, pewna siebie, może sen chce Cię trochę uziemić, albo wrecz przeciwnie, chce abys taka była, lekka. sen2. Pokazuje Twoją frustrację, może czujesz sięzaplątana w jakąś beznadziejna sytuacje, im bardziej sie starasz tym gorzej wychodzi. To moze byc sen odreagujący sen3. Podobnie jak powyżej, może spróbuj troche zwolnic, masz chyba za duzo na głowie. sen4. Sny takie mogą symbolizowac Wasz zwiazek, albo Twoje postrzeganie Waszych relacji, moze cos nie gra? Albo moze symbolizowac twoja wewnetrzna kłutnie Twoich męskich cech z żęńskimi. Nie wiesz czy masz byc stanowcza, pewna siebie, upożądkowana, czy moze delikatna, czasem słaba i uczuciowa. sen5. Podobnie jak w poprzednich snach jestes w kłopotach, caly czas Cięcos ogranicza, niebo sie sypie na ciebie, swiat Ci sie wali. sen6. Chcesz wyrazic swoje zdanie, ale boisz sie chamujesz, mysle ze wiele uczuc i mysli zamykasz w sobie, boisz sie kogos urazic i to wychodzi w snach sen.7 Może czułaś że juz czas sie wyprowadzic, usamodzielnic, dom Cię ograniczał, kradl Twoje mozliwosci, po niekad Twoje osobiste życie sen8. Wyrywasz sobie brzydkie zęby - to dobrze ze je wyrywasz a nie wypadają. Świadczy to ze pokonujesz jakas przeszkodę, brawo. Martwisz sie czy bedziesz ładna - nie wiesz jak ta decyzja, pokonanie przeszkody wplynie na dalsze zycie, ale robisz to, świadczy to o tym ze potrafisz byc odwazna. sen9. Seks czesto wyraza Twoje wewnetrzne relacje męskich i żeńskich cech osobowosci, zamiana płci moze świadczy ze chcesz zglębic swoje meskie cechy, lub moze w jakiejs sytuacji zachowalas sie jak mężczyzna - np.odwaznie stanowczo i to wyszlo we snie

moj koszmarny sen - Ciekawe co kojazy Ci się wogóle z akwarium i rybkami. Mi kojazy sie to ze światem pięknym fascynującym z pozoru, ktory bardzo ogranicza, w ktorym nie ma sie swobody, w ktorym chce sie byc czasem samym, a robaki wychodzace z pyszczkow moze swiadcza o niemocy wypowiedzenia wlasnego zdania, moze czujesz ze jest ono nic nie warte dla innych. Czy tak czujesz sie w zyciu?

Gość malinaaaaaaaaa
moze to troche smieeszne, ale kilka razy powtorzyly mi sie sny ze zwierzetami.. ostatnio snila mi sie krowa na łancuchu, chcąca się wyrwać z tego łancucha.. jak to mozna interpertowac??

Jarzembinka - może prubujesz wkońcu zapanowac nad swoim zyciem,decydowac o nim, ale w tym wszystkim jestes chyba zbyt narwana (zbyt duzo gazu) a rodzice hamuja z tyłu, czujesz jeszcze ich za soba. Mogę wiedzieć ile masz lat? Bo sny moga swiadczyc tez ze jestes w okresie dojzewania

malinaaaaaaaaa zwierzeta czesto symbolizuja nasze nieswiadome popedy, krowa moze wskazywac na potrzebe bezpieczenstwa, ale tak mi sie zdaje ze to moze byc takze wezwanie do macierzynstwa, albo gdy juz jestes matka, masz ochote sie czasem z tego obawiazku urwac, odpoczac od dzieci.

Gość moj koszmarny sen
moj koszmarny sen - Ciekawe co kojazy Ci się wogóle z akwarium i rybkami. Mi kojazy sie to ze światem pięknym fascynującym z pozoru, ktory bardzo ogranicza, w ktorym nie ma sie swobody, w ktorym chce sie byc czasem samym, a robaki wychodzace z pyszczkow moze swiadcza o niemocy wypowiedzenia wlasnego zdania, moze czujesz ze jest ono nic nie warte dla innych. Czy tak czujesz sie w zyciu? akwarium kojarzy mi sie z ograniczeniem. Coz z tego, ze tyle w nim piekna skoro to piekno zamkniete jest iloscia litrow wody w szkle i daleko mu do piekna morz, oceanow... od zawsze nie mam problemow z powiedzeniem wlasnego zdania. czesto mowie to nazbyt niedelikatnie. Moje zycie uwazam natomiast za wartosciowe, ale uwazam rowniez, ze nie daje siebie na maxa we wszystkim co robie. Ostatnio myslalam nad tym dlaczego nie lubie byc sama i doszlam do wniosku, ze moje towarzystwo mnie nudzi, ze sie nie rozwijam, ze nie umiem wykorzystac moich talentow. Moze to wlasnie jest interpretacja tego snu?

nie daje rady - 1. takie sny czesto wystepuja w dziecinstwie, ile masz lat, to pomoze w interpretacji, wąż z czym Ci sie kojazy? 2. To moze oznaczac ze cos nad czym pracowalas nie powiodlo sie, umarlo i ciezko to przezywasz i nie mozesz zapomniec

moj koszmarny sen tak to by sie zgadzalo, sny przemawiaja do nas samych i my znamy najlepiej ich jezyk, ryby symbolizuja twoje 'nudne" towarzystwo, czas wyjsc z akwarium, a te robaki z ich pyszczkow to moze byc wlasnie to ze nieprzebierasz w słowach.

hhhq3ree patrzac na fizjologiczna strone moze tak byc, albo mozna to rozumiec jako problemy, niemoc w realnym zyciu

zdziwiona życiem a jakie sąteraz wasze relacje, lub jakbys mogla opisac tego partnera tak w 3 przymiotnikach? To że szłaś po tym lodzie moze swiadczyc o tym wlasnie ze mu przebaczasz, ze ocieplaja sie wasze stosunki, lub po prostu jest Ci lepiej

Gość taKA JAA
nie wiem czy ten sen da sie zinterpretowac ale sprubuje.. (jakis czas temu spotykalam sie z pewnym chlopakiem, potem nasze stosunki sie zmienly, kontakt sie urwal..) no i niedawo snil mi sie ten chlopak, ze rozmawialismy, lezac na lozku, wyjasnilismy sobie wszystko, calowalismy się, przytulalismy się, i czulam sie taka spełniona w tym śnie jak nigdy w zyciu....potem wsiadalismy do samochodu i przyjechalismy do mojego domu...

taKA JAA a nie tesknisz przypadkiem do Niego? A patrzac calkiem inaczej nie masz moze jakiejs nieciekawej sytuacji w domu, nie poklucilas sie z kims? Może tesnisz aby w twoim domu było miło?