Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sama ja 2332

Mam problem ze sobą i z pieniędzmi :(

Polecane posty

Gość taka sama ja 2332

Witajcie, mam 23 lata, jestem na utrzymaniu mamy. We wrzesniu bronie magisterke, zaczynam szkolenie unijne oraz ciągne dwie szkoly policealne. problem w tym, że mam wielki problem z kasą;( Musze szukać pracy, ale zwyczajnie się tego boję. Pracowałam dorywczo trochę, ale boję sie rozmów kwalifikacyjnych, rozczarowan. Mama naciska zebym jak najszybciej znalazła pracę, ja też tego chcę tyle że wiadomo, że to nie takie hop siup tym bardziej, ze mam ograniczona dyspozycyjnośc przez pewien czas. W sumie nawet nie wiem czego oczekuje od Was, chyba tylko się wyzalić.

Gość kałamarniczkka
Jesli boisz się rozmów kwalifikacyjnych, a raczej tego, ze Cię nie zatrudnią to potraktuj te rozmowy jako trening. Ponoć trening czyni mistrza:)) Ja tez się kiedyś strasznie bałam, zwłaszcza tego, ze mnie nie zatrudnią. No to sobie pomyslałam - teraz sobie "potrenuję", pójde na te rozmowę na luzie, bo i tak mnie nie zatrudnią. No i przestałam się bać. O wreszcie znalazłam pracę.

Gość ja mam tak samo....
jestem starsza od ciebie i jeszcze nie pracowalam

Gość ja mam tak samo....
ja mam wyksztalcenie wyższe... niestety nie mam bogatego męża

Gość taka sama ja 2332
Hehe, wiem, ze i starsi ode mnie maja takie obawy, tyle, ze to malo pocieszajace;) Ale dziekuje za zrozumienie:) Mam 23, ale wygladam na 17, wiec malo ktory pracodawca moze mnie potraktowac powaznie... Poza tym potrzebuje teraz okolo 400 zl na obrone i wielki problem, bo ani ich nie zarobie, a mama peewnie mi je da, ale bedzie musiala sie zapozyczyc;( Oddam jej to, jak tylko zaczne pracowac, ale..:) z kazdym dniem problem kasy robi sie dla mnie coraz wiekszy:( Do tego dochodzi moj brak pewnosci siebie i słaba samoocena.

Gość taka sama ja 2332
co do meża przy forsie to mam nadzieje, ze takiego miec bede ;)

Gość fgfdfdffgfgfgfg
wiesz wygladanie mlodziej w twoim wieku to nie zadna sztuka, sztuka to jak ktos ma 60 lat a wyglada na 40 sorry

Masz dwa wyjścia: 1) Nie walczyć ze swoim lękiem, być na utrzymaniu rodziców, męża. Będziesz niesamodzielna życiowo i jak ktoś Cię wykiwa - przeżyjesz traumę. 2) Walczyć z lekiem przez rozmowami kwalifikacyjnymi. Starać się coś osiągnąć w życiu. Nauczyć się być samodzielną. Wtedy będziesz mogła polegać na sobie w trudnych sytuacjach. Będziesz czuła się silna, stabilna, otwarta na życie. Jakie życie wybierasz ?

Gość taka sama ja 2332
Ja sie tym m lodym wygladem nie chwale, ale sie na niego zale... nie doczytalas tego? To moze byc problem o ja w ogole powaznie nie wygladam!

Gość taka sama ja 2332
No jasne, ze to drugie. Byc samodzielna finansowo to moj priorytet. Nie zamierzam byc na utrzymaniu kogokolwiek bo wiem, że nie tedy droga.

Gość taka sama ja 2332
Mozecie mi podpowiedziec, jakies ksiazki lub stronki internetowe ktire pomoglyby mi napisac dobre cv i LM?

Gość marty nika
To może weź na trochę taką pracę, do której nie ma specjalnych wymagń, a więc i stresu na rozmowie? Rozdawanie ulotek na przykład - cośtam zarobisz, a na pewno wprawisz się w kontakcie z ludźmi, to i potem szukanie lepszej pracy bedzie łatwiejsze.