Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tygryniuczek

Zmiana szkoly

Polecane posty

Gość Tygryniuczek

Chce zmienic szkole od wrzesnia jak to zrobic jakie papiery zaniesc do nowej szkoly jak mam sie do tego zabrac w koncu udalo mi sie przekonac do tefgo rodzicow tylko jak to zrobic ?

w której jesteś klasie? przede wszystkim musisz porozmawiac z dyrekcja w nowej szkole. Nie koniecznie musza wyrazic zgode na przyjecie Ciebie. Zalezy czy maja miejsce itp. Najbardziej niechetnie przyjmuja w ostatnich klasach 3gim, 3 liceum. Ale wystarczy dobrze zagadac. Papiery zwykle szkola sama zabiera tzn przesylaja sobie z jednej do drugiej. Przynajmniej w moim przypadku kiedys tak bylo. Nie musialam sie o nic martwic szkola nowa sama skontaktowala sie ze stara. No, ale to był ow trakcie roku szkolnego. Ty pewnie bedziesz musiala przyniesc swiadecstwo z poprzedniej klasy, a co wiecej to Ci powiedza. Przede wszystkim musisz sie dowiedziec czy znajda dla Ciebie miejsce.

Gość Tygryniuczek
czyli wystarczy ze przyniose swiadectwo i podam odpowiedni powod zmiany szkoly ?

Ja przenosilam sie ponad 6 lat temu tak wiec moge sie mylic. I jak mowie bylo to w roku szkolnym. Jednak najpierw proponuje wybrac sie na rozmowe, zabrac swiadectwo, bo dyrekcja bedzie chciala zerknac jaka uczennica jestes. Jak maszsame 2 na swiadectwie moga niechetnie Cie wziac. No i jesli jestes niepelnoletnia to z rodzicami sie wybierz. A jesli cos bedziep otrzeba do suckesywnie do wrzesnia wszystko doniesiesz.

Gość tygryniuczek
srednia na swiadectwie mam 3,9 a bede szla do 2 lo we wrzesniu a slyszlam ze szkoly same sobie wysylaja potrzebne papiery tylko boje sie ze moje powody nie sa wystarczajace beda bardzo wyptywacx czemu chce sie przeniesc ?