Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dawena

Grupa wsparcia dla młodych Mam :)

Polecane posty

Tu mozemy podzielic sie wiedza lub niewiedza ;) na temat naszych noworodkow a pozniej niemowląt. Zapraszam

Gość Hryzial
Ja zostałam mama w bardzoooo młodym wieku. Dzisiaj mój syn kończy trzy latka a ja mam łzy w oczach i pamietam jak to było jak jako 16latka przyszłam z nim do domu. Z rodzicami nie mieszkałam , chłopak musiał do pracy iść aby na nas zapracować a ja usiadłam i zaczęłam płakać ;) bardzo się bałam ze zrobię coś nie tak a dzisiaj mój mężczyzna ma 3 latka i jest wspaniałym chłopcem:)

To wspaniałe, że tak odnalazłaś się w tej sytuacji :) to się nazywa dojrzałość. Jesteś w moim wieku teraz jak dobrze liczę ;) i całe życie przed Nami :D Teraz, gdy patrzę na mojego malusiego synka to myślę, że moje życie bez Niego było takie puste. Też macie/miałyście takie odczucia?

Gość Hryzial
U mojego dziecka podejrzewam ADHD ale to można stwierdzić po ukończeniu 4lat. Czasami pod wieczór mam już dość ale nawet jeśli się okaże ze naprawdę jest chory będę go kochała jeszcze mocniej;) musiałam zrezygnować z młodzieńczych lat, dyskotek i innych przyjemności ale nie żałuje. Jestem w 100% spelniona matka i żona ;) życzę wam wielu radości z waszych pociech.

Hryzial - przed Tobą druga młodość, po odchowaniu synka. Dojrzalsza, mądrzejsza, przemyślana. Wczesnego macierzyństwa można zazdrościć :)

Gość 42143813281
jak maja na imie wasze dzieci ja jestem w drugiej ciazy i szukam imienia

Mam 37 lat, jestem mama jedynego 20-tyg synka (Benjamin). mieszkam na stale w niemczech. Napiszcie tez cos o sobie.

Gość Alcia711
Ja mam 20 lat i dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży :) Trochę się boję, nie była to planowana ciąża ale cieszę się i zobaczymy co będzie :)

mi podobaja sie stare lub rzadko spotykane imiona: Witold, Ryszard,Winceny,Stanislaw,Leon, Maria,Krystyna,Helena,Anna,Barbara.

Witam was, ja jestem młodą mamą-chyba młodą- 3 miesięcznego synka:) Ma na imię Adrian.

Gość nynynyn
Hej, ja jestem 21 letnia w listopadzie, mama 10 miesiecznej dziewczynki. Ma na imie Arianka. Jest moim oczkiem w glowie, tak samo jak tatusia i dziadkow. Slodka i kochana, smieszna az nie wierze czasem ze to moja corcia :) I mimo bledow jakie popelnilam, jak bylam w ciazy, jestem teraz najszczesliwsza.

Gość wczesnej ciąży nie ma co
zazdrościć bo niektórzy nie chcą mieć dzieci i idą na operacje aby zapobiec nieplanowanej ciąży 🖐️

Gość Hryzial
mój syn nazywa się thomas. Dzieci dają tyle radości. Uczą się wszystkiego od nas, powtarzamy się po 100 razy aby wkoncu dziecko posluchalo, czasami odpyskuja a czasem można się z nich usmiac. Mimo wszystkich trudów zawsze je kochamy. Mój syn swój trudny charakter wynagradza mi tym jak wieczorem do mnie przychodzi i mówi "mamusiu, wiesz co? Bardzo Cię kocham;) żyje w kraju gdzie aborcja jest legalna i nawet bezplatnA:/ moi rodzice nie powiedzieli dosłownie żebym usunęła ale dali mi to wyraźnie do zrozumienia:/ cieszę się ze się wyprowadzilAm i postawilam na swoim. Moi rodzice się nie ofzywali przez całe 7 miesięcy odkąd dowiedzieli się ze jestem w ciąży. Było nam cieżko bo mąż nie może tutAj pracować legalnie. Czasem nie było co do garnkA włożyć. Wtedy mąż kupił mi owoce bo musiałam się zdrowo odżywiać a sam glodowal. Ale wie Ze było warto. Ze jest ktoś kto kocha mnie bezwarunkowo i dla którego warto żyć.

Spokojnie to temat dla wszystkich mam :D młodość czuje się duchem, nie ciałem ;) chodzi o takie świeżo upieczone mamy, które będą przechodzić wszystkie etapy wychowania dziecka :) ale będziemy wdzięczne za porady już doświadczonych mam :)