Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość volka

Życie z alkoholikiem

Polecane posty

Gość volka

Witam wszystkich, mój problem z narzeczonym nie zaczął się wczoraj. Doskonale wiedziałam co robię wracając do niego, jednak zdecydowałam się na ten krok, bo moja chora miłość do niego była silniejsza od wszystkiego. Aktualnie jestem w 6 miesiącu ciąży. Łudziłam się, że mój stan coś w nim zmieni...i faktycznie, wydawało się, że zrozumiał, że w końcu trzeba przestać balować i zacząć myśleć o przyszłości...ale nie na długo. W tygodniu po pracy zdarza mu się codziennie iść z kumplami na piwko a jak ma wolny weekend (co 2 tydzień) to czasami nawet wychodzi na noc i bierze. Jest to jego problem od 10 lat. Leczył się już w wielu zakładach i ciągle do tego wraca. Teraz jeszcze doszedł do tego alkohol (codzienne piwko). Jestem bezradna. Nie mam gdzie iść, nie mam rodziny. Mieszkamy aktualnie u jego mamy, ale planujemy za miesiąc iść na swoje, na jego mieszkanie. Gdy jest trzeźwy zachowuje się zupełnie normalnie; wiem, że mnie kocha- planujemy razem co zrobimy, jak urządzimy pokój dla dzieci (będę miała bliźnięta). Wczoraj pomimo tego, że ma zabrane prawo jazdy za jazdę pod wpływem na 2 lata wziął mój samochód i kluczyki i pojechał do miasta (po kilku piwach :/). To cud, że policja go nie zatrzymała. A on nadal nie zrozumiał jaki ogromny błąd popełnił. Dziś nadal go nie ma w domu; ja za to całą noc miałam z głowy. Za każdym razem martwię się o niego tak samo. Momentami na prawdę brak mi sił. Wierzę jedynie w to, że miłość do moich dzieci będzie silniejsza od wszystkiego i jak już je zobacze, poradzę sobie w każdej sytuacji. Poradźcie mi jednak co robić...szukać czegoś na własną rękę czy zostać z nim i jakoś to przecierpieć?

Gość Piczekson Orange
Na IZBĘ pijaka na IZBĘ !!!

Gość Donata00
jest takie coś co się wszywa pod skórę alkoholikowi żeby nie pił stosuje się to w leczeniu alkoholizmu musisz mu przegadać żeby się leczył i nie pił bo jeżeli będzie pił to zniszczy tobie i dzieciom życie

Gość dawed
Nie wydlubie sobie, bo to jest za miesnie poprzez rurke wprowadzane

Gość dawed
Bazienka da sie wydlubac, ale wtedy gdy jest np. wszywane pod lopatke. Czlowiek ktory naprawde chce nie pic wszywa np. w okolice posladka i nie ma opcji wydlubac, po prostu NIE MA . Tez znalam takich to pili perfumy, ale coz, kazdy alkoholik jeszeli bedzie pic do predzej czy pozniej raczej osiagnie dno