Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarnysmoczek

we wtorek egzamin komisyjny z polskiego

Polecane posty

Gość czarnysmoczek

nie mogę przez to spać , a jak śpię mam koszmary . Mało się uczyłam na niego . Poprostu za dużo tego :-( a teraz nic mi nie wchodzi do głowy . Co mam zrobić ? Próbuje zrozumieć coś a nie mogę . Ps.jestem w liceum . Macie jakieś sposoby na koncentrację .

Gość gdgfgd
Powodzenia! Napewno dobrze ci pójdzie :)

Gość czarnysmoczek
szkoła zawodową ? Jestem już w 2 klasie . Wolałabym powtarzać klasę . Pozatym udupila mnie że względu na to że jestem obcokrajówcem . :/

Gość padam ze strachu
ja mam z geografii 30 sierpnia (zaliczam jedno półrocze) :o zajebiście się boję.. mam nadzieję, że zdam do 3 klasy

Gość czarnysmoczek
no u nas w szkółe już paru osób nie przepuścili . No może jednak za bardzo się schizuje , ważne żeby coś powiedzieć na 2 raczej nie trzeba wiele . Powodzenia tam z matematyka i geografia :-)

Badzcie pozytywnie nastawione. W mojej klasie komisa zdawac bedzie pol klasy z samej matmy... coz ja sie nauczylam choc nie jestem dobra z tegoz przedmiotu. Trzymam kciuki

Gość lilia weneda
Dziecko jestem nauczycielką języka polskiego i powiem Ci szczerze, że nie warto się przejmować i denerwować bo wtedy mniej wchodzi Ci do głowy. Masz jeszcze dzień na powtórzenie wiadomości. Z jakiego zakresu masz ten egzamin?

Gość nauczycielko..?
po slowie "dziecko" nie powinnas postawic przecinka? ;)

Gość czarnysmoczek
romantyzm i pozytywizm . Z czego 31 utworów do opracowania . I pojęcia .

Gość lilia weneda
Szybki post :) Po prostu chcę wiedzieć, z czym ta dziewczyna ma problem :) a jeżeli chodzi o sposoby na stress to przede wszystkim wyciszenie organizmu, melisa... Dużo też robi siła podświadomości; jeżeli będziesz mówić sobie "zdam", "nauczę się" i uwierzysz, to dasz radę :)

Gość lilia weneda
Moja rada jest taka: oszukaj troszkę swój stres. Przede wszystkim w skrócie znajdź najważniejsze informacje dotyczące tych dwóch epok. Wypisz sobie w punktach czego dotyczyły. Z części teoretycznej zrób sobie tabelkę (romantyzm/ pozytywizm) i wypisz sobie cechy charakterystyczne dla nich. Kiedy się zaczęły/skończyły , jakie były najważniejsze wydarzenie. Z części praktyczniej (tj utwory oraz pojęcia) znajdziesz wiele informacji na necie. wszystko da się zrobić. jeżeli chcesz mogę Ci w tym jakoś pomóc :)

Gość garagarahaha
ja mam sposób tylko nie obiecuje ze za działa. W dzeń przed sprawdzianem, około 19 robie sobie czarną mocną kawe i zaczynam się uczyć w między czasie pije tajgery ( dwa 250 ml ) Robię to rzadko bo to nie zdrowe i strasznie serce mi po tym bije, ręce mi się trzęsą. Wg tak jakbym adhd miała. Może ci się po tym coś stać bo organizm działa in=dywiudalnie. Poza tym ja ma b. dobrą pamieć. To jest sposób zapamiętać, napisać i zapomnieć. A jeśli na sprawdzianie nie wiedz jakiejś odpowiedzi to zmyślaj. Czasami trafisz, czasem daszą chodzić 1/2 punkta

Gość czarnysmoczek
byłabym bardzo wdzięczna . Ponieważ nie przeczytałam 3 lektur mianowicie lalki , potopu i kordiana . Miałabym do pani pytanie . Mam znać znajomość treści, zinterpretowac i podać problematykę . Czy jakbym przeczytała jakieś streszczenie to czy to przejdzie . I ciężko bardzo mi wchodzą najważniejsze pojęcia romantyzmu takie jak metafizyka,miscytyzm , irracjonalizm , winkekriedyzm . Niby to rozumie ale ciężko mi wchodzi . Mogłaby pani to jakos łatwiej zinterpretowac

Gość lilia weneda
jasne nie ma problemu. Wiesz co? Jak możesz podaj maila wszystko Ci rozpisze i rano podeślę całą interpretację utworów, okoliczności powstania, co warto wiedzieć o nich i wszelkie ciekawostki :) A teraz idź się prześpij i uspokój, bo lęk blokuje przetwarzanie informacji. A od jutra zaczniesz ciężą pracę :)

Gość czarnysmoczek
olusienka223@vp.pl bardzo bardzo bardzo dziękuję ! Pojutrze dam znać co i jak :-) dobranoc ! :-)

Gość gość
Czy może pani mi również podesłać?

Gość gość
nieuki!