Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidka, 23

Czy mozna zwolnic pracownika za podjadanie towaru jezeli nic nie bylo w regulami

Polecane posty

Gość Lidka, 23

nie pracy na ten temat? Zatrudnilam sie w cukierni i co jakis czas podgryzalam to tu to tam paczka, ciastko, kawalek tortu. Szefowa zrobila awanture i mnie zwalnia Czy moge jej powiedziec ze jestem w ciazy? Pracuje od 8 sierpnia

Gość dsddfdfdfdf
hehe to dlugo sobie nie popracowałaś. Pracodawca ma obowiazek nie zwalniac kobiet w ciazy wiec jestes bezpieczna powiedz jej i nie moze cie zwolnic jesli jestes w ciazy najlepiej idz na L4

Gość kropeczkaaaaa
Nie chciałabym - jako klientka - kupić "skosztowanego" pączka.

Gość goliatczyk
Złodziei zwalnia się dyscyplinarnie.

"Czy moge jej powiedziec ze jestem w ciazy?" a jestes?? pracodawca moze zażądać zaswiadczenia od lekarza, ze faktycznie jestes i w ktorym meisiacy. a jesli chodzi o zwolnienie w ciazy to zalezy od tego jaka masz umowe a jesli chodzi o podjadanie to chyba normalne, ze to okradanie pracodawcy - tak samo jakbys z biura wynosila np papuer do xero;)

Gość Lidka, 23
No nie jestem ale jezeli i tak ma mnie zwolnic to moge zajsc bo i tak nie bede pracowala nie

Gość vkkcvblklbkblv
jaka ty glupia jestes az zal

z reszta musialabys dostarczyc to zaswiadczenie o ciazy, a od razu po zaplodnieniu ciezko stwierdzic, ze to ciaza

lepiej przestan kombinowac i sie dogadaj z szefowa zebys mogla odejsc za porozumieniem stron, a nie dyscyplinarnie

Gość Lidka, 23
Powiem jej ze jestem i sprobuje zajsc, niczym chyba nie ryzykuje nie?

Gość Reterrr
dziewczyna ktora pisze takie teksty jest tepa jak but, pewnie z wyksztalceniem zawodowym i mysle ze szefowa chce poprostu zatrudnic kogos z przecietnym ilorazem inteligencji

Gość Lidka, 23
A opowiecie mi czy jezeli nie bylo tego w regulaminie to moze mnie zwolnic?

Gość Reterrr
japierdolee......

Gość czysta azw
Moze Cie zwolnic i obciążyc finansowo za straty

Gość vkkcvblklbkblv
ty jestes chyba nie normalna wpierdalasz towar szefowej i nie placisz za niego i ty sie jeszcze pytasz czy moze cie zwolnic?!! oczywiscie ze moze ja bym takiego darmozjada na kopach wywalila

Gość karaoke-oke-oke
Nie sądzę, zeby w regulaminach pracodawcy pisali o zakazie kradzieży. To jest zbyt oczywiste.

Gość zbussssssszu
A w umowie nie jest to napisane? Ja mysle, ze moze to uznac jako kradziez. Kiedys byl o tym program w telewizji.

Troszkę komiczna sytuacja. Dlaczego pytasz nas czy powinnaś powiedzieć, że jesteś w ciąży? To oczywiste. Pewnie nie przyjęliby Cię z brzuchem i dlatego to zataiłaś, tak to bywa.

Gość Reterrr
aleksandra ten pustak dopiero planuje zajsc w ciąze zeby nie zwolnili jej z cukierni za wpierdalanie towaru:D

Gość Reterrr
ile ona moze w takiej cukierni zarabiac? pewnie z tysiąc na reke to maks. Kurwa jak bardzo trzeba miec zjebane zycie zeby chciec zapladniac sie zeby utrzymac taką robote...ale z taką inteligencją to w sumie nic dziwnego

Gość niedługo porobią ci się
ale przynajmniej spłodzi takiego samego dałna jak ona sama i tym samym dołączy do waszego szacownego grona matek polek :D Powinnyście dziewczę wspierać w jej planach, tylko prawdziwa kobieta może spłodzić bachora, nie ? :D

Gość czysta azw
Napisz do proszka na pw jak nie wierzysz :) Zdecydowanie mogła Cie szefowa zwolnic i moze policzyc za straty. 10zł za jedno ciastko,5zł za jednego gryza :)

Gość wewew
chcesz jeszcze w to wszystko niewinne dziecko mieszac? zachodzić w ciąże zeby utrzymać prace w cukierni? :o no i takie rzeczy było obgadać na początku! ja wiele razy pracowałam w różnych restauracjach, cukierniach, sklepach. to nigdy nie było tak, ze mozemy sobie wpierdalać co chcemy i ile chcemy i kiedy chcemy :D NIGDY! :D zazwyczaj to mieliśmy różne zniżki, albo nam pozwalali zabrać na koniec dnia to co się nie sprzedalo itp

Gość Astoria1985r
Jestem kadrową i wierz mi, że Twoje słowo nie ma tu znaczenia. Tylko oświadczeniem od lekarza możesz coś wskurać, a że w ciąży nie jesteś to zapomnij. Nie ma tak kolorowo jakby Ci się wydawało, leserów prawo nie broni.