Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiziamizia1

na ile prawdopodobny jest ten objaw?

Polecane posty

Gość kiziamizia1

Staramy się z mężem o dziecko, bardzo pragniemy byc w ciazy tymbardziej ze w zeszlym roku poronilam. W tym miesiącu współżylismy dokladnie w polowie cyklu, kiedy mialam podejrzenie ze mam owulację (pdwyzszona temperatura ciała, 2 kreski na tescie owulacyjnym). Wspolzylismy 10 dni temu i teraz jestem bardzo ciekawa czy doszlo do zaplodnienia. W sobotę zrobiłam test i wyszedl negatywny ale wczoraj zauwazylam zmiany w sutkach, stały się bolesne piersi się powiekszyli a wokol brodawek pojawily sie czarne obwolutki. Czy moze to byc sygnal ze jednak jestem? Na ile prawdopodobny jest ten objaw?

Gość za wczesnie
na takie objawy

Gość kiziamizia1
czyli pewnie znowu się łudzę:-(

Gość Na tyle jest
prawdopodobny jak każdy inny objaw ciąży przed @.A że objawów mamy 100 to 1 % szans.

Gość kiziamizia1
Mialam nadzieje ze taka obwolutka nie robi sie mega ciemna bez powodu i sutki nie bola bez powodu:(

Gość cyki cyki
U mnie 9 dni po owu było zagnieżdżenie, a 16 po pierwszy test pozytywny. Ciemne otoczki na sutkach - jak najbardziej objaw ciążowy.

Gość hudrytekla
u mnie pierwszy objaw to byly bolace sutki, mega bolace:) powodzenia!

Gość kiziamizia1
cyki cyki - podnioslas mnie na duchu:) ale teraz mam wyrzuty sumienia bo ja zrobilam ten test to wypalilam 3 fajki bo myslalam ze nie jestem:( kurcze jaka ja bylam nieodpowiedzialna, mam nadzieje ze jak cos to nie zaszkodzi bejbi

Gość kiziamizia1
hudry - no wlasnie są mega bolące te sutki wczoraj jak po calym dniu zdjelam stanik to myslalam ze sie przekręce, dzis juz tak nie bola ale jednak sa bardziej wrazliwe

Gość na dwoje babka wróżyła
a ile ci sie okres spóźnia? u mnie ból piersi w cyklu (wcześniej tak nie miałam) nie oznaczał ciąży wcale. Okres nadszedł jak zwykle. Wszystko jest jak widać możliwe. Gdy zaszłam żadnego bólu nie było.

Gość kiziamizia1
okres mi sie jeszcze nie spoznia mam dostac 31 sierpnia:) wiem wiem powinnam poczekac na ten dzien i wtedy zrobic test ale jestem taka niecierpliwa:):)

Gość cyki cyki
Aj, nie przejmuj się tymi papierosami. Dziecko jest dobrze chronione i nic mu nie będzie. Da radę, jak ma przetrwać. U mnie cycki powiększyły się minimalnie, ledwo widać. A cały czas mam tę ciemną obwódkę na piersiach, praktycznie od dnia testu. No a wcześniej uczucie napuchnięcia i wrażliwość na dotyk.

roznie to moze byc, bo kazda kobieta ma inne objawy. Pierwsze objawy najczesciej sa tak w 4-5 tyg.ciazy. Ale znam pare dziewczyn, ktore wiedzialy juz od poczatku i mialy objawy. Z drugiej strony ja jak kiedys bardzo chcialam byc w ciazy,to widzialam u siebie setki objaw, i lekarz wyprowadzil mnie z bledu...Ale zycze powodzenia:)

no to o czym mówimy? do okresu masz jeszcze tyle czasu. A jak długie masz cykle i który dzień jest teraz. Mnie piersi wtedy zaczęły boleć od połowy cyklu aż do okresu który nadszedł punktualnie.

Gość kiziamizia1
Paula, dlatego wlasnie staram sie (w miare mozliwosci:)) byc obiektywna jesli chodzi o te objawy. Nie wymyslac sobie ze mnie mdli od ciazy jak moze mnie mdlic z przejedzenia albo nie wmawiac sobie ze jak mnie boli w dole brzucha to znak ze zagniezdza sie zaplodniona komorka itp. Ale te sutki to sa objaw ktorego nie mozna sobie wymyslic i nigdy wczesniej tego nie mialam, ale z drugiej strony rzeczywiscie moze to oznaczac cokolwiek innego skoro to bardzo wczesnie.

Gość kiziamizia1
mam 30 - 31 dniowe cykle

Gość cyki cyki
Ja bardzo wcześnie wiedziałam, że CHYBA jestem w ciąży. Chyba, bo gdybym nie była, to doszłabym do wniosku, że to zwykłe objawy przedmiesiączkowe. Akurat przy zagnieżdżeniu mi organizm zastrajkował, ale już wcześniej dawał mikro znaki, że może być coś na rzeczy. No a tuż po zrobieniu pierwszego testu rano poszłooooo z objawami :O

spokojnie czekaj do terminu okresu i nie nakręcaj się.:)

Gość kiziamizia1
w kazdym razie jak cos to napisze Wam czy jestem:) W sumie jesli nie to tez nie bede zrozpaczona bo 18 wrzesnia lecę na kanary i tez bym sie chciala troche zabawic a tak to nie bede mogla pic;P

Gość kiziamizia1
jakos nie moge pohamowac tego nakrecania sie:-) to jest silniejsze ode mnie

Gość Astoria1985r
Dziewczyny co za głupoty piszecie? Sutki ciemnieją dopiero najwcześniej około 4 miesiąca ciąży. Nie wprowadzajcie dziewczyny w błąd. Nie twierdzę, ze nie jesteś w ciąży, ale ten objaw o tym na pewno nie świadczy.

Gość kiziamizia1
Astoria ale nie chodzi o to ze mi sciemnialy sutki tylko ze sie kolka czarne na nich pojawily a czytalam ze to moze byc pierwszy objaw ciazy i bardziej widoczne naczynka na piersiach oraz tklikowsc i wrazliwosc sutkow na dotyk.

Gość ło matulko
powiększyli sie obwolutki;)

Gość kiziamizia1
Dziewczyny, Zrobiłam test i niestety nic z tego - jedna krecha:-( Ale mi smutno

Gość cyki cyki
"okres mi sie jeszcze nie spoznia mam dostac 31 sierpnia" Policz, ile dni ci jeszcze zostało do w miarę wiarygodnego testu.

Gość kiziamizia1
a jednak, dzis zrobilam i 2 krechy:):):):) dziewczyny rzeczywiscie nie oplaca sie robic przed dniem spodziewanej miesiączki