Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwe07

Praca dla niepełnosprawnych?Słyszeliście w ogóle o czymś takim?

Polecane posty

Gość elwe07

Bo ja jakoś nie...mieszkam na Śląsku i nie mogę w ogóle znaleźć pracy...

Gość ghffggfgghghghgh
to co powiesz na to, ze mam duzo gorzej bo mam niepelnosprawnosc, ktora uniemozliwia mi wiele prac, ale nie mam na to orzeczenia i raczej nie dostane :/

Gość elwe07
A co masz?

Gość ghffggfgghghghgh
niewazne :P

Gość ja dojezdzam ok 45km
ja dzis wlasnie oddalam buty do szewca, pracujacego w spoldzielni inwalidow. Oprocz tego ni robia tez inne rozne rzeczy, jakies produkcje itp, nie wiem dokladnie, ale slychac rozne odglosy wiercenia, pilowania i maszyn

Gość elwe07
Orzeczenie o niepełnosprawności dla takich pracodawców to tylko papier po to żeby wyciagnąć od ZUSu większą kasą.A teraz orzeczenie można mieć nawet na brak kciuka :/I właśnie tak się odbiera w tym kraju 'prawidziwym' niepełnosprawnym...

Gość elwe07
prace...

Gość ghffggfgghghghgh
a co ja mam powiedzieć ? mam mikropenisa (4 cm ) ale nie dostanę renty nawet wstyd mi iść do lekarza

Gość ghffggfgghghghgh
:D

Gość elwe07
Kafeteryjna schiza weekendowa ja też mam znaczny i już miałam 3 prace,niestety nie na stałe..

Gość Tak, ja slyszalam. Pracodawcy
bardzo chetnie przyjmuja osoby na wozkach oraz nieslyszace, osobiscie znam wiele osob ktore tak pracuja.Moze nie maja wysokich pensji, ale przynajmniej nie maja wiekszych problemow ze znalezieniem pracy na produkcji, w telemarketingu, a - w zaleznosci od wyksztalcenia - w urzedach i jako graficy. Poszukiwani tez sa jako ochroniarze, ale... nie wiem czy to bardziej smieszne czy zalosne

Gość plumika
Dla pracodawcy najbardziej atrakcyjne sa osoby z umiarkowanym stopniem niepelnosprawnosci. Taka osoba moze pracowac, a pracodawca jest zwolniony z placenia za nia skladek. U mnie w miescie jest bardzo duzo ofert dla osob wlasnie z tym stopniem. Wiadomo, ze nie jest to nic ciezkiego (glownie praca na kasie w markecie, strozowanie czy recepcja), ale predzej prace dostanie wlasnie osoba niepelnosprawna niz zdrowa. Do tego jest rowniez sporo miejsc pracy refundowanych przez PUP.

Gość nie mam pytan
elwe07 Bo ja jakoś nie...mieszkam na Śląsku i nie mogę w ogóle znaleźć pracy... też mieszkam na sląsku i pracy dla niepełnosprawnych nie brakuje sama pracuje jako taka osoba .