Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margirit

Język francuski ? Nauka

Polecane posty

Chcę się zacząć uczyć francuskiego na własną rękę, może ktoś z Was mógłby mi polecić jakiś podręcznik czy cokolwiek do nauki? Bo w internecie tyle tego jest, może znajdzie się tu osoba, która miała z tym do czynienia i wyrazi swoją opinię :)

Gość twoja maleńka
*Anna Varen "Gramatyka na wesoł" wyd Naja pres *Słownik fr-pol, pol-fr wyd Delta (z wymową w nawiasie obok słówka) *Rozmówki pol fr (z wymową) wyd Langenscheidt

Do samodzielnej nauki to ja bym polecała taką płytkę, którą się instaluje jako program komputerowy "Profesor Pierre" . Tam są powtórki, nowe słówka podzielone tematycznie, podręcznik z zasadami gramatyki na przykładach itp. Aha, i program "mówi" słówka, więc można się dzięki niemu nauczyć prawidłowej wymowy, byle by mieć głośnik podłączony do komputera. Mam jeszcze z tej serii "profesor Henry" do angielskiego, i oba zestawy bardzo sobie chwalę. Można to kupić w empiku. Ja zapłaciłam kilka lat temu ok. 50 złoty za ten francuski.

ja samodzielnie nie potrafię. wole jednak w grupie i tutaj Pi School mnie wiele nauczyło! dobrze dobrane grupy, niewielkie no i fajni nauczyciele! idzie się nauczyć z takimi mobilizacjami!