Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość focuska

Problem - praca, studia, ambicje...

Polecane posty

Gość focuska

Mam 23 lata. Zawsze mialam dobre oceny i raczej brak problemow z nauką. Zaraz po maturze brakowało mi jednak sprecyzowanych planów na przyszłość, nei chcialo mi sie uczyc, isc na studia, nic mnie jakos szczegolnie nie ciekawilo. Jako ze interesowalam sie urodą, kosmetykami itd postanowilam isc na kosmetologie. jednak z racji na to ze szkoly te sa bardzo drogie a ja nie bylam pewna czy aby na pewno tak chce kiedys pracowac, wybrałam dwuletnie studium i postanowilam ze jesli mi sie spodoba to po dwoch latach uzupelnie licencjat. nie spodobało mi się :O tzn szkoła była ok ale utwierdzilam sie w przekonaniu ze nie chce tego robic w przyszlosci. po szkole udalo mi sie zdobyc fajną prace w biurze gdzie sie calkiem niezle realizuje. chcialabym teraz isc na studia ale tu zxaczynają sie problemy... nie chce isc na byle co zeby tylko miec papierek bo to dla mnie strata kasy, chcialabym studiowac cos ciekawego i cos co mnie w jakis sposob rozwinie. mam typowo humanistyczny umysł. na maturze zdawalam poslki, angielski i wos. chcialabym moze cos co przyda mi sie w pracy ale nie jakas tam administracja bo nie dosc ze to pewnie nudne, to taka wiedze mam w praktyce. co radzicie? jakie są ciekawe kierunki?

Gość aaaaabbbbbbbbbcccccccccj
administracja wbrew pozorom nie jest taka latwa, to okrojone prawo no ale i tak wszyscy jadą po studentach administracji..

Gość focuska
ja wcale nie mowie ze administracja jestr łatwa. po prostu chodzi mi o to ze ja pracuje juz w administracji, nie potrzebuje sie wiec juz tego od nowa uczyc - mam to w praktyce. myslalam o czyms co pogłebi moje horyzonty, rozwinie mnie... nie mam kompletnie pomysłu :(

Gość focuska
niech ktos poradzi! ludzie, co studiowaliscie?

Gość focuska
o to ze nie mam wyksztalcenia. a prace dzis mam jutro moge nie miec wiec chyba najwyzszy czas jakos zadbac o siebie w tej kwestii zamiast do konca zycia liczyc na fuksa, prawda?