Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pójsc czy nie???

Czy powinnam isc z córką do gin???

Polecane posty

Gość pójsc czy nie???

Wczoraj moja córka 11 letnia po raz piewrszy dostala okres, przypatrzylam sie uwaznie i to była krew menstruacyjna, przez caly dzien zuzyla jedną podpaske,na noc zalozyla drugą, ale rano nie było zadnej plamki,i dzisiaj nic, zero plamienia.Przedtem pobolewał ją dól brzucha, wczoraj i dzisiaj miala zawroty głowy, i mdli ją,nie ma apetytu.Nie wiem czy powinnam z córką udac sie do ginekologa zwlaszzca ze ona dopiero ma 11 lat, jest bardzo drobna ,i niska, ma niedowage,nie jest wcale rozwinięta fizycznie, nie ma kobiecych kształtów jeszcze.,nawet wloskow łonowych jeszcze nie.Powinnam sie niepokoic, czy wyluzowac, i odpuscić z tą wizytą ?? moze zwykły pediatra wystarczy w ramach konsultacji lekasrkiej??Mąz radzi aby do jej pediatry na rozmowe isc z nią ,,i narazie nie ciagac młodej po ginekologach dopóki jej lekarz tam jej nie wysle .A ja sama nie wiem, zzy czasem jej lekarz nie zjebie mnie , że on ma dziedzine pediatri a nie ginekologi :o

Gość ja bym poszla
bo nigdy nie wiadomo co to moze byc,lepiej sie upewnic.Mozesz pojsc najpierw do pediatry to jest jego obowiazek i nie ma prawa cie zj**c!Moze to tylko tak u niej wyglada ten pierwszy okres i nie ma sie czym martwic,ale dla spokoju lepiej pojsc.

Gość pójsc czy nie???
a do kogo radzisz???

Gość pójsc czy nie???
aha, wiadomo ze dla corki o wiele mniej stersująca byla by wizyta u jej rodzinnego lekarza, niz u gin, no ale wiadomo jak niekeidy lekarze maja odchyły i moze mi wyskoczyc ze on nie ma tej specjalizacji i co ja robie u niego z takim problemem

Gość ja bym poszla
no i w koncu ludzie przestancie sie bac co lekarz powie!to jego zasrany obowiazek przyjac i zdiagnozowac pacjenta a jesli sam nie potrafi to musi odeslac do specjalisty!

Gość ja bym poszla
idz najpierw do pediatry,szkoda Mloda stresowac ginekologiem na poczatek.

Gość purpura_to_moj_płaszcz
Ja też zamiast pierwszego okresu miałam jakieś plamienie i zyję. Może idź najpierw sama i porozmawiaj z ginekologiem, jak będzie trzeba to pójdziesz wtedy z córką. Bo wydaje mi się, że lepiej nie stresować niepotrzebnie jedenastolatki wizytą u gina.

Gość zimnenoghi
Najlepiej isc.Chociaz to normalne ,ze pierwsza miesiączka nie objawia sie tak jak u dorosłych kobiet . Po prosu tak to wygląda.Ale nie zaszkodzi isc i sie dowiedziec:-)

Gość pójsc czy nie???
wiecie.. ja bym tak tego nie przezywała gdyby faktycznie córka była jakos rozwinieta fizycznie, nabrała kobiecie krztałty,biust, bioderka, a tu niiic, wogole jeszcze piersi jej nie rosna, tylko ma takie jak u 5 latki i to mnie zaniepokoilo ze jej dojrzalosc fizyczna jest jeszce na poziomie dziecka, nie nastolatki, i ten tylko jeden dzien krwawienia ,w tym zle samopoczucie, to mnie zaniepokoiło

Gość erdfgqerfgeqr
idz sama do ginekologa opisz i zapytaj, jak kaze ci przyjsc z mala to idz

Gość klaudka16x
ja bym poczekala do nasteonego okresu, ten z ywagi ze jest pierwszy i dlatgeo ze corka ma anemie tak wygladal, ja bym sie nie przejmowala ale jesli masz sie denerwowac to idz.

Gość pójsc czy nie???
anemi nie ma, ale jej zle samopoczucie wczoraj i dzisiaj mnie zanieciakawiło, wczoraj przeleżała caly dzien z zawrotami głowy, nic nie jadła, a dzisiaj byla taka przezroczysta, zaczerwienione oczy, tez jej sie kręciło w głowie, nie miala apetytu i juz drugi dzien pila tylko wode i herbate, tez nic nie jadla bo ja mdliło, zobaczymy jak jutro sie bedzie czuć

Gość pójsc czy nie???
??

Gość 344444444444
tez takmialam, jeszcze anemie;] do dzis jestem drobna itd ale do gina poszlam dopiero po 1 razie bo nic sie w sumie nie dzialo a nie widzialy mi sie badania przez dupe;p

Gość sswee
zobacz jak sie dzisiaj cór czuje, jak źle to idź do jej lekarza rodzinnego

Gość mmmggg
są przecież specjalni ginekolodzy dziecięcy i do takiego bym ja jak już zabrała. Sama miałam w wieku 13lat problemy tego rodzaju, i mama zabrała mnie właśnie do ginekolożki dziecięcej. Nie wspominam tego jako traumatyczne przeżycia :) Ale na twoim miejscu oprócz tego zrobiłabym jej badania krwi. Czy nie ma anemii lub niedoboru innych pierwiastków w organiźmie aniżeli żelazo.

Gość pójsc czy nie???
anemi nie ma bo miala niedawno robione wyniki, dziosiaj nadal sie fatalnie czuje,nie wychodzi z łózka, wczoraj tez byla ladna pogodai nigdzie z domu sie nie ruszała, juz 3 dzien nic nie je bo ja mdli i gowa boli, ale ona nie chce isc do lekarza, powiedziala ze nie pojdzie i koniec...siła mam ją zaciągnac, mowilam ze ginekolog tylko z nia porozmawia, nie bedzie jej badac, a tak sie uparla ze nie chce i koniec :o, na 14 mam do pracy , cały ranek ja przekonywalam , no ale nie ma mocnych, jak jutro niewydobrzezje to do rodzinnego ja wysle, lecz zapewne bedzie stawiac opoory to ja nie wiem jak ją przekonac , ze musi z takimi dolegliwosciami isc do lekarza :(

Gość sddddd
Jka nie chce to niech nioe idzie, siłą ją przeciez nie zaciagniesz

Gość 6677677
pierwsze miesicaczki zawsze sa takie nieregularne wiec nie masz co sie denerwowwa, a jej zle samopoczucie to wlasnie od cyklu miesiączkowego

Gość cokolwiekja
popatrz na to z drugiej strony: zabierasz małą do pediatry, za nic nie chcesz, żeby szła w tym wieku do ginekologa, a ona jakiś czas później dowiaduje się, że takie kobiece sprawy leczy się właśnie u niego. zaszczepisz w niej myśl, że ginekolog to coś, czego powinna się obawiać, specjalista od strasznych chorób, z którymi nie umie sobie poradzić pediatra i do którego nie chodzi się, jak się ma 11 lat, mimo zaleceń. wtedy powodzenia z zaciągnięciem ją do ginekologa bez późniejszej traumy, kiedy będzie starsza.

Gość pójsc czy nie???
Przeciez pisalam ze chcialam dzisiaj z nia isc do gin, ale ona tak sie zaparla, zawziela ze nie mam sszans, staralam ja sie przekonac ze to nic zlego, no ale powiedzial ze nie pójdzie, i co ja mam zrobic, worek jej na głowe i do bagaznika, ja wepchjnac?? bo inaczej nie da jej sie zaciągnąć

Gość idź najpierw sama
opisz ginekologowi objawy i ewentualnie umów się na wizytę już z corką

Gość rarararra
Mnie dzień przed tym, jak dostałam pierwszy okres w życiu wymiotowałam i umierałam z bólu brzucha. Następnego dnia dostałam okres. I trwał kilka dni a później przez pół roku nie miałam okresu i dopiero wtedy ponownie dostałam.

Gość pójsc czy nie???
rarararra a rozwijałas sie stopniowo w tym czasie fizycznie?, ksztaltow kobiecych nabieralas? moja nie ma jeszce wogole zadnych zarysow, czy to piersi, zadnych wloskow łonowych, bioderek jeszcze nie nabrala, wyglada jak 9 letnie dziecko, taki patyczak

Ale chyba nic takiego sie nie stało przecież, bo nie rozumiem, z czym byś miała iść z nią do lekarza?? a wydaje mi się, że wizyta u ginekologa bedzie dla niej bardzo stresujaca, więc jesli już, to pójdź do pediatry.. poza tym to jej pierwsza miesiączka w zyciu (ponoć od tego, jak się przezywa pierwszą, zalezy to jak się bedzie przechodzic następne, po swoim przykładzie mogę potwierdzić, że to prawda). Ja gdy dostałam pierwszą miesiączkę, to tego dnia prawie w szkole zemdlałam z bólu, aż wychowawczyni po moją mamę dzwoniła i 3 dni w łóżku z goraczką przeleżałam..

Gość rarararra
Hmm trochę rozwinięta byłam - to prawda. Miałam owłosienie łonowe itd. Idź do pediatry z dzieckiem lub sama do ginekologa. Ja bym nie stresowała 11 letniej dziewczynki.