Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez kresek

Nie umiem robić kresek na oczach, pomocy!

Polecane posty

Gość bez kresek

Dziewczyny, nie umiem robić kresek na oczach eylinerem, probowałam mnóstwo razy i kicha. Wczoraj stwierdziłam, że to moze dlatego, że ja praktycznie nie mam górnej powieki....;/

Spróbuj nauczyć się robić kreski ołówkiem najpierw- rob tak jakby kropeczka przy kropeczce i lekko łącz je. powinna wyjść kreska

Gość bez kresek
Myślałam, że eylinere bedzie łatwiej ;/ Ale ok, spróbuję kredką.

Gość lopli
mój sposób- malujesz kreski byle jak, czekasz jak wyschną, bierzesz patyczek higeniczny, moczysz go w mleczku do makijażu i wycierasz delikatnie liner tak długo jak uzyskasz idealna kreskę.

Gość bez kresek
Hmm..na to bym nie wpadła :)

Gość ciekawy artykuł
mi zawsze wychodza grube krechy, nie wiem jak dziewczyny robią takie cienkie, równe kreski. mi lekko drży ręka i każdy "wyjazd" jest bardzo widoczny...

Gość bez kresek
No ja jak zrobię to wyglądam jakbym tydzien piła ;/

Gość baśka mi ukradła nicka
No dokładnie, jak się nie umie to i kredka za 300 nie pomoże

no ja też nie umiem niestety :( dlatego zazwyczaj nie robię, a ostatnio wpadłam na taki pomysł, żeby robić kreski kolorową kredką (używam jej zamiast cienia), wtedy nie rzuca się w oczy, że coś nie wyszło tak bardzo, jakbyś to czarna robiła. a i próbuję od niedawna takiej metody, że robię kreske cieniem do powiek i aplikuję go cienkim pędzelkiem i powiem, że nawet wychodzi :) a jak kiedys kombinowałam robić kreski kredką, to robiłam różne rzeczy, nawet przytrzymywałam jedna ręka powieke za rzęsy, a druga malowałam :P

Gość bezn fryz
może Ci porostu nie pasuje taka kreska i dlatego źle w niej wyglądasz? jaki masz kolor oczu? a może kup sobie inni eyeliner? z inną końcówką łatwiejszą do malowania? ja mam jakby to powiedzieć krzywką linie rzęs, i jak pomaluje się eyelinerem to trochę dziwnie wygląda, ale inni ludzie tego nie widzą tylko ja, może wyolbrzymiasz że wyglądasz tak źle? ja najpierw maluje kreskę a potem nakładam cień, powinno się robić na odwrót ale mi tak lepiej pasuje jak tak kreska pod cieniem nie jest taka wyraźna